Cazare in Kaprun sau cazare in Zell am See?

Unde să ne cazăm, în staţiunea Kaprun sau în stațiunea Zell am See? Aceasta a fost întrebarea care ne frământa când am început să ne documentăm despre cele două stațiuni şi, probabil, este şi întrebarea voastră când o să vă organizați o excursie în această zonă. În prima fază, ne doream să ne găsim cazare in Zell am See pentru că aveam lacul în apropiere şi vroiam să combinăm explorarea muntelui cu relaxarea pe lac. Apoi ne-am răzgândit şi am început să căutam cazare mai mult pe Kaprun pentru că erau mai multe puncte turistice care ne interesau pe noi.
Indiferent în care din cele două staţiuni vă alegeți cazarea, un lucru e cert, pentru a economisi cât mai mult ar fi bine să ne urmați pașii
Am început să trimitem mail-uri unităţilor de cazare, agențiilor de turism şi, implicit,  să primim tot felul de oferte de cazare, dar care erau cu mult peste  bugetul pe care-l aveam pentru această excursie.  Apoi am revenit la ideea să ne căutam cazare in Kaprun şi pe booking.com şi mare noroc am avut.
Inițial am căutat oferte flash deals pe Austria, iar mai apoi am căutat ofertele de flash deals pentru provincia Salzburg. De multe ori căutarea prin ofertele de flash deal-uri de la Booking ne-a dus la economisirea unor sume importante de bani. Vezi şi postul legat de cazarea în Amsterdam.

Spre norocul nostru, am prins o ofertă de tip flash deals la hotelul Vier Jahreszeiten din Kaprun, un hotel de 4 stele, dar cu personalul de 5 stele. Pe oferta flash deals era redus la jumătate de preț şi avea inclus în preţ şi micul dejun. Nici nu am mai stat pe gânduri şi am făcut rezervarea.

După ce am început să studiem obiectivele pe care urma să le vizitam, pe nişte forumuri am observat că se menţiona despre cardul de vară pentru Zell am See – Kaprun ( Zell am See – Kaprun Sommer Karte). Verific rezervarea făcută pe booking.com şi spre mare mea bucurie era inclus acest card în preţul cazării.  Cardul Zell am see Kaprun este un card care îţi oferă intrarea gratuită la un număr mare de obiective, iar la restul se oferă discounturi substanțiale. Acest card  ( Zell am See – Kaprun Sommer Karte) poate fi obţinut în unităţile turistice partenere dacă alegeți perioada de cazare cuprinsă între 15 Mai şi 15 Octombrie. Dacă tot suntem în zona Zell am See – Kaprun vreau să vă aduc aminte că, dacă doriți să vizitaţi şi drumul alpin Grossglockner, puteţi să primiţi acces gratuit dacă vă faceţi rezervare în Heiligenblut am Grossglockner. Mai multe informaţii le-am prezentat în postul acesta
Şi iată-ne ajunși la hotelul Vier Jahreszeiten din Kaprun, facem check-in-ul la hotel, ne ducem bagajele în cameră şi ne pregătim să pornim puţin prin staţiune spre “Kaprun turist Information”  (Kaprun Information – Salzburger Platz 6) , unde doream să aflăm cele necesare pentru sejurul nostru în această stațiune.

Cazare in Kaprun - hotelul Vier Jahreszeiten din Kaprun Cazare in Kaprun - hotelul Vier Jahreszeiten din Kaprun Cazare in Kaprun - hotelul Vier Jahreszeiten din Kaprun
De obicei când dorim să vizităm un anumit loc, punctul de info-turist este primul loc unde mergem. Când dorim să ieşim pe uşa hotelului domnişoara de la recepţie ne roagă să rămânem preţ de câteva minute pentru a ne înmâna cardurile, precum şi restul pliantelor de care vom aveam nevoie cât suntem prin staţiune. Păi, la câte pliante şi ghiduri am primit chiar nu mai era cazul să mai trecem pe la punctul de informare turistic din staţiune. Dacă tot am primit cele necesare, mă întorc în cameră, las toate pliantele şi ieşim totuşi la o plimbare. Iată şi câteva poze din staţiunea Kaprun:

Cazare in Kaprun Cazare in Kaprun Cazare in Kaprun Cazare in Kaprun Cazare in Kaprun Cazare in Kaprun Cazare in Kaprun Biserica din Kaprun Biserica din Kaprun Biserica din Kaprun

Terasa in Kaprun
Când ajung înapoi în cameră mă pun pe studiat şi făcut pe planuri cu ce avem de vizitat, dar şi să profităm la maxim de acele carduri primite ( Cardul Zell am See Kaprun), fac şi o listă cu întrebările de rigoare. Cum nu era foarte târziu m-am gândit să cobor până la recepție să întreb câte ceva despre obiective turistice din şi de lângă, stațiune. Ajuns la recepție observ că nu mai era nimeni. Totuși la barul alăturat recepției erau trei domni care discutau cu tipa de la bar. Domnișoara de la bar se uită spre mine şi mă întreabă dacă poate să mă ajute cu ceva, moment în care scot hârtiile, pliantele şi lista cu întrebările. Foarte amabilă începe să-mi explice cele întrebate, dar la un moment dat unul din domnii care erau în discuție se întoarce către mine, adună toate pliantele, şi mă cheamă cu el spre o masă din apropiere. Deşi era așteptat de ceilalți doi să-şi termine discuțiile se ocupă de mine şi-mi explică toate cele necesare. Discuția a durat o jumate de oră bună, timp în care m-a lămurit la toate întrebările pe care le aveam pregătite. Spre sfârșitul discuției a început tipul  să mă “interogheze” mai discret şi să mă întrebe despre ce am mai vizitat prin Austria, dacă mi-a lăsat o impresie bună stațiunea la prima vedere, dacă mi-a plăcut ce am mâncat în seara respectivă în staţiune. A început să bage niște apropouri despre condițiile de cazare din camera lui, iar mai apoi aștepta să vadă răspunsul meu, să-mi prezint şi eu punctul de vedere despre cameră şi despre hotel. La care, ca să-mi astâmpăr curiozitate, îl întreb direct dacă e turist sau dacă e localnic. Se uită la mine şi-mi spune că ….e proprietarul acelui hotel  şi că vroia doar să vadă  o părere sinceră despre hotelul lui.
Oricum era prea devreme pentru a ne forma o impresie despre hotelul lui. Aşa că am rămas înțeleși să-i dau un răspuns când vom face chech-out din hotel. La check -out însă, nu am avut ocazia să-i dau acel răspuns în mod direct, ci doar prin recepționera care a fost de servici, dar cu siguranță s-a bucurat de răspunsul meu, un răspuns fără “pupături de mânușițe “, un răspuns sincer. Singurule lucruri care m-a deranjat în acest hotel era faptul că se fuma în lobby şi că suprafaţa băii din cameră nu prea respectă dimensiunea pentru un hotel de patru stele (prea mică).
Oricum, recomand acest hotel mai mult pentru faptul că se oferă acel card de staţiune. Când eram în stațiune ne-am făcut un calcul şi a rezultat că dacă plăteam toate intrările la obiectivele la care am folosit cardul, depăşea preţul pe care l-am dat pe rezervare pentru întreaga perioadă.
Concluzia, neapărat să vă căutaţi un hotel care să includă acest card, şi nu ţin neapărat să vă recomand hotelul Vier Jahreszeiten , deși noi am fost foarte mulțumiți de acest hotel. Gusturile oricum nu se discută. Vă recomand să vă alegeți un hotel care are inclus cardul  “Zell am See – Kaprun Sommer Karte” doar pentru a vă reduce foarte mult cheltuielile. Vă amortizaţi preţul cazării doar din acest card dacă nu, chiar o să ieşiţi în profit. Bine, acest lucru se întâmplă doar dacă sunteţi pasionaţii de călătorii şi doriţi să vizitaţii cât mai multe obiective. Apropo, cunosc o persoană din Oradea care a stat la un hotel la care  a avut acest card inclus şi nu s-a folosit deloc de acest card, pe motivul ca a stat toată ziua la piscina hotelului, de parcă nu ar fi avut posibilitatea să meargă când era acasă la băile termale din Băile Felix.
Că să vă dau un exemplu la cât puteţi să economisiţii cu acest card, vă prezint cât am economisit în cazul nostru. Preţurile pe care le prezint sunt cele care sunt valabile pentru anul 2014. Am vizitat cu aceste carduri următoarele:

Dacă facem un total, am economisit cu acest card 102 euro de persoană, un total de 204 euro de familie. Am făcut un calcul şi dacă profitaţi la maxim de aceste carduri puteţi să economisiţi până la 500 de euro de familie.
Pentru a vă fi mai ușor să vă găsiţi cazare care să includă acest card, v-am făcut o selecţie cu hoteluri la care este inclusă această facilitate. Oricum, înainte de a vă face rezervarea, vă rog să vă mai verificaţi încă o dată hotelul ales dacă nu şi-au modificat oferta.

Pentru cazare in Kaprun la hotel de 4 stele:

Pentru cazare in Kaprun la hotel de 3 stele:

Pentru cazare in Zell am See la hotel de 4 stele:

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Austria, Impresii de vacanta and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Cazare in Kaprun sau cazare in Zell am See?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.