Amsterdam – plan de calatorie

                În luna decembrie, în timp ce pierdeam timpul aiurea pe internet m-am hotărât să fac o scurtă verificare la ce oferte au mai apărut pe la companiile aeriene low cost. Două – trei clickuri şi am dat de o ofertă incredibilă: un bilet de avion la 9,5 ron de persoană dus – întors.

                Da…. vă vine să credeți?! puțin peste  2 euro pentru un bilet de avion dus – întors şi nu tocmai pe o distanţă scurtă, e un bilet de avion Debrecen – Eindhoven.

                 Nici nu am mai stat pe gânduri şi l-am rezervat rapid, deși nu discutasem nimic cu soția mea. Şi dacă nu era de acord cu acest city break (puțin probabil 🙂 ), nu pierdeam o sumă foarte mare. Chiar făceam mișto cu prietenii de la locul de muncă pe această temă, că mă costă mai mult biletele mijloacelor de transport în comun să ajung din Oradea până în Băile Felix decât m-a costat biletul de avion. E adevărat că am avut avantajul faptului că am plătit cu un card wizzair emis de Bancpost (înainte era la BCR), pentru care la momentul rezervării acestui bilet nu plăteam taxa de rezervare. Acum,  începând din ianuarie 2013 s-au modificat puţin avantajele acestui tip de card, dar oricum este destul de rentabil în anumite privințe, dar cel mai bine vă las să le descoperiţi singuri.

                Bun, după ce am pregătit puțin terenul, a venit şi momentul să îi spun soției despre acest city break. Am luat-o puțin mai pe ocolite spunându-i puțin despre oraş, despre ţară, despre ce frumoasă e aceasta locație. Când am văzut că e încântată de această locație i-am spus:- Știi, … tocmai ce am cumpărat două bilete de avion!!!  La care, se uită spre mine şi zice: Şi de unde ai scos tu atâţia bani pentru a lua aceste două bilete? Sincer chiar nu m-am putut opri din râs, îi spun că au fost puțin peste 2 euro dus – întors de persoană, adică pentru amândoi ne costă undeva pe la 5 euro biletele de avion 🙂

                Despre Amsterdam oricum nu trebuia să îi mai spun mare lucru soției, deoarece niște prieteni chiar şi-au petrecut luna de miere în această locație şi au fost foarte încântați despre alegerea făcută, iar din cele povestite chiar părea o destinație ideală pentru un city break.

                Singurul dezavantaj era perioada în care aveam această rezervare, sfârșitul lunii ianuarie.  Știu, … toată lumea recomandă să vizitezi Amsterdamul în lunile de vară sau oricum într-o perioadă mai caldă. Data viitoare așa o să fie 🙂 deoarece, cu siguranţă, Amsterdam-ul este destinația în care vreau să mă întorc şi a doua oară deoarece ne-a plăcut foarte mult. De obicei nu vizităm aceeași locație de mai multe ori, dar avem şi câteva destinații pe listă în care ne dorim să ne întoarcem şi bineînțeles că Amsterdamul este una dintre ele.

                De ce am ales să vizităm Amsterdam-ul?

 • Este o destinație vizitată de peste 13 milioane de oameni anual
 • ”Canal Ring” face parte din patrimoniul UNESCO începând din anul 2010
 • Orașul are 8863 clădiri construite în secolele XVI, XVII şi XVIII
 • Este un oraș cu 1281 de poduri construite peste cele 165 de canale care străbat oraşul. Ca şi termen de comparație, Veneția are 416 poduri şi 177 de canale, aşa că își merită pe deplin numele de ”Veneţia nordului”
 • Şi încă un lucru care ne-a impresionat foarte mult. În Amsterdam se estimează că sunt peste 800.000 de biciclete la o populație de 800.000 (în oraș) şi de 2.280.000 dacă includem şi zona metropolitană:)) . Din această cauză se estimează că zilnic 58% din populație folosesc bicicleta.
 • La toate acestea se mai adaugă şi posibilitatea de a vizita numai puțin de 51 de muzee sau peste 140 de galerii de artă.

                Unde am stat în Amsterdam?

                Se ştie că Amsterdam-ul este o destinaţie foarte scumpă când vine vorba de cazare şi nu numai. Noi am ales să căutam o ofertă de tip Flash Deals pe Booking.com

                Ofertele de tip Flash Deals de pe booking.com sunt oferte prin care anumite hoteluri pun la bătaie camere cu o reducere mai mare de 50 %.

                Şi uite așa am prins o ofertă foarte bună la un hotel de 4 stele, la un preț de 140 de euro/ 3 nopţi de cazare/ camera dublă. Un preț mai mult decât convenabil dacă ne raportam la preţurile din Amsterdam .

          Hotelul ales, hotel Hampshire – Rembrandt Square, face parte din lanţul hotelier Hampshire şi este ideal pentru un city break în Amsterdam. Foarte aproape de centrul oraşului, se găsește într-o zonă plină de restaurante şi pub-uri, mai exact în Rembrandt Square

                În sfârșit, a sosit şi vremea să plecăm spre Amsterdam. Din Oradea până la aeroportul din Debrecen sunt vreo 70 de km, aşa că se ajunge relativ uşor cu maşina. Zbor cu Wizzair până în Eindhoven, zbor ce a durat aproximativ 1 ora şi 30 de minute.

Amsterdam - plan de calatorie Aeroport Eindhoven

Amsterdam - plan de calatorie Eindhoven Aeroport

Amsterdam - plan de calatorie Wizzair in Eindhoven Aeroport

Shuttle bus aeroport Eindhoven - Amsterdam - plan de calatorie

                Odată ajunși în aeroportul din Eindhoven, pentru a merge în Amsterdam aveam de ales între două variante:

                1. să luam bus-ul până în Eindhoven pe linia 401, iar din gară să luam trenul până în Amsterdam (http://www.ns.nl/)

                Preţ : 3,5 euro/ bilet de bus pe ruta 401 şi încă  aproximativ 18 euro / bilet pentru tren spre Amsterdam.

                Mare atenție! În bus-ul 401 nu se pot cumpăra bilete direct de la șofer, în bus există un automat care funcționează doar cu monede. Cursa durează aproximativ 20 de minute pentru a ajunge în Eindhoven.

Program bus linia 401 pe ruta Eindhoven aeroport – Eindhoven stația centrală (gară). Orar valabil din ianuarie 2013

Amsterdam - plan de calatorie, program bus 401 aeroport Eindhoven - gara centrala Eindhoven Olanda

Pentru tren: Frecvenţa trenurilor este de aproximativ 30 de minute în timpul zilei, iar o cursă Eindhoven – Amsterdam durează aproximativ 1 ora şi 20 de minute

                2. Shuttle bus spre Amsterdam

http://www.airexpressbus.com/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=56&lang=en

                Preț pentru un bilet : 24 de euro, iar dacă  cumpărați online aveți o reducere de 3 euro.

                Dacă achiziționați biletul dus – întors : 40 de euro /varianta cumpărată în aeroport şi 37 de euro/ varianta cumpărată online

                Programul puteți să-l consultaţi aici:

http://www.airexpressbus.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=77&lang=en

                Noi am ales varianta 2, cu shuttle bus direct spre Amsterdam şi în 1 oră şi 45 de minute am ajuns în faţa gării centrale din Amsterdam.

Amsterdam - plan de calatorie Drum Eindhoven Amsterdam

Olanda Amsterdam - plan de calatorie Amsterdam - plan de calatorie

                În articolele următoare vă voi prezenta câteva impresii despre șederea noastră în acest frumos oraş.

                Am postat aceste informații deoarece din Romania, pe lângă zborurile din București,  începând din 19 mai 2013, compania low cost Wizzair anunță zboruri  Cluj  Napoca – Eindhoven

Olanda Amsterdam - plan de calatorie Amsterdam - plan de calatorie de bijenkorf Amsterdam - plan de calatorie Royal Palace Amsterdam - plan de calatorie spre Cartierul Rosu Amsterdam - plan de calatorie

Despre  Amsterdam am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/amsterdam-peisaje-de-noapte/

http://www.bucketlist.ro/unde-sa-mananci-in-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/canalele-din-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/bloemenmarkt-piata-de-flori-din-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/magazinele-cu-produse-traditionale-din-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/piata-albert-cuyp-amsterdam/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Olanda and tagged , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Amsterdam – plan de calatorie

 1. Pingback: De pe blogurile de turism adunate (17)

 2. Pingback: Eindhoven Central Station - Eindhoven Aeroport | Bucketlist

 3. Pingback: Critical Mass - Oradea 2014 - Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.