Despre Blog

Blogul Bucketlist.ro a luat naștere din dorința de a vă împărtăși din experiențele noastre privind călătoriile pe care le-am făcut atât pe meleagurile ţării noastre, cât şi pe meleaguri străine 🙂

                De unde a pornit ideea?

                Păi… inițial, mulți din prietenii pe care îi avem, de câte ori mă prindeau online pe Messenger, pe Facebook, în dorința de a-şi organiza excursia,  îmi puneau întrebări despre destinațiile prin care am fost: cum e acolo? unde să mănânc ? unde să dorm? cât mă costă? etc.

                De fiecare dată mă apucam de trimis pe emailuri cu excursiile noastre detaliate sau, în cazul prietenilor mai apropiați, aceştia treceau pe la noi să le arătam poze, să le facem traseul pe hartă, recomandări, rezervări etc.

                Așa că, în martie 2012, m-am hotărât să fac acest blog, deși nu știam absolut nimic despre blogging. Știu doar că, în câteva zile am băgat nopți nedormite pentru a înțelege minimum necesar pentru ceea ce înseamnă platforma de blogging. Mi-am făcut rapid un cont pe wordpress doar să pot testa ce citeam pe forumuri sau prin ghiduri. Am mai avut un mare noroc, la rândul meu, cu câţiva prieteni care sunt bloggeri de ani buni sau au fost (câțiva dintre ei si-au închis blogurile) şi știau cu ce se mănâncă. Pe această cale le mulțumesc lui Bogdan Bele, Silviu Tăut, Ioana şi mulți alți pe care îi găsiţi în Blogrooll.

                Primele întrebări cu care am stresat lumea erau de genul:

                Ce platformă să aleg? WordPress.com, Blogger, Jux, Tumblr?

                Din recomandările pe care le-am primit am ales WordPress, mai mult pentru faptul că este o platformă Open Source, care dispune de o multitudine de teme, pluginuri, care pot realiza o funcționalitate sporită, dar şi pentru faptul că este o soluție foarte bună pentru SEO, ping automat după fiecare articol postat, cod structurat destul de bine care permite indexarea pe motoarele de căutare etc.

                Ce nume să aleg?

                Noah … aici a fost bătaia de cap cea mai mare. Nu vroiam să apăra numele meu şi vroiam să fie un nume cât mai expresiv, nu neapărat în domeniul travel. Întâmplarea se face că,  acum câţiva ani, după ce am cunoscut-o pe soția mea, ne-am făcut un gen de listă cu ce ne-am dori să vizităm prin lume. Un fel de ”bucketlist”, dar nu știam cum să-i spunem la această lista :), însă după ce am ce am văzut şi filmul ”The Bucketlist”, cu Morgan Freeman şi Jack Nicholson, mi-am dat seama că nu trebuie să așteptăm de la viață să primim un ultimatum pentru a începe această listă, ci să ne apucăm din timp să savurăm fiecare clipă. Așa că a rămas bătut în cuie să aleg numele de bucketlist.ro.

                Cuvântul ”bucketlist” vine de la expresia din engleză ” Kick the bucket”, mai pe vorba românului, a face tot ce trebuie făcut în viață până dai colţul. ”A lovi găleata” era expresia pe vremuri când, marea majoritate a călăilor alegeau, ca şi metodă de executare, spânzurătoarea, iar persoana era urcată pe o găleată răsturnată şi, după ce ștreangul era pus în jurul gâtului, călăul lovea găleata respectivă. Aşa a rămas această expresie :” Kick the bucket”, iar apoi expresia ”bucketlist” care era, de fapt, lista care trebuie să o realizezi până cineva vine să-ţi ”împingă găleata de sub picioare”.

                Ei,… şi uite așa, pe data de 30 martie 2012 am cumpărat domeniul www.bucketlist.ro

                Prima reacție a prietenilor când le-am spus ce nume de domeniu mi-am luat?

                Ești nebun, cine te caută după acest nume? Ei bine, … dacă vrea mă caută.

                Apoi, după o perioadă,  mi s-a alăturat şi Flori, care a fost la fel de entuziasmată ca şi mine de această idee de blog de travel.

                Ce pot să vă mai spun acum, e că : …vă mulțumim că ne urmăriți şi sper ca informațiile pe care la găsiți pe acest blog să vă fie de folos şi să vă ducă în cât mai multe destinaţii.

Update:

Blogul Bucketlist.ro a aderat la codul de etică propus de Florin Arjocu de la Drumliber.ro

codul-de-etica-al-blogosferei-de-travel-tranparentLa acest cod de etică a mai aderat şi :

 

 

 

One Response to Despre Blog

  1. Pingback: Un an de bucketlist.ro | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.