Ghețarul Kitzsteinhorn şi plimbarea pe marginea prăpastiei

Ghețarul Kitzsteinhorn a fost ținta noastră, după ce am ajuns pe platforma de la 3029 de metri. Precum v-am povestit şi în postul trecut, în timp ce admiram peisajul de pe versantul sudic am observat oameni care se plimbau pe marginea prăpastiei. Cum aveam bilete care ne permiteau accesul pe oricare mijloc de transport de pe Kitzsteinhorn, am zis să profităm de acest lucru şi să coborâm spre Ice Arena, iar mai apoi să ne îndreptăm spre marginea prăpastiei.
Primul pas a fost să luăm Gletscher Shuttle, o telecabină  care ne-a permis să coborâm de la cota de 3029 de metri până la cota de 2928 de metri. Această telecabină rulează pe o şină de 257 de metri lungime şi parcurge această distanţă în aproximativ un minut.

Kitzsteinhorn -Gletscher ShuttleGletscher Shuttle - Kitzsteinhorn
Încă de cum am ajuns pe platforma de la 3029 de metri am rămas şocat de numărul foarte mare de musulmani care erau prezenţi în acolo. Apoi, când am ajuns pe gheţar, am crezut că suntem la o paradă de veşminte islamice. În afară de veşminte de tip Burka, am văzut cam oricare alt tip veştmânt islamic  (Niqab, Chador, Al – Amira, Hijab etc). Ştiam că femeile musulmane nu e normal să poarte un contact vizual direct cu un bărbat şi nici nu acceptă să fie fotografiate, iar din acest motiv am ales să nu le fotografiez în mod direct. Am făcut doar câteva poze de ansamblu cu zona, dar în care o să remarcaţi numărul foarte mare de musulmani. Când ne-am întors în Romania, am mai discutat cu nişte prieteni care au mai vizitat această zonă (Kaprun – Zell am See) care ne-au împărtăşit aceeași părere. Şi în cazul lor, stațiunea şi obiectivele turistice din apropiere erau pline de turiști proveniți din ţările musulmane. Nu ştiu, e un “must visit” pentru cei din ţările musulmane? Același lucru l-am observat şi când am vizitat staţiunea Hallstatt, dar în care ponderea cea mai mare de turiști era din ţările asiatice.

Spre ghețarul Kitzsteinhorn din Kaprun

Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun Pe ghețarul Kitzsteinhorn de langa Kaprun
Pornim mai departe de pe Ice Arena spre “Gletscher trail” şi ne îndreptăm spre muchia prăpastiei  de unde am reușit să vedem foarte bine atât gheţarul din fundul prăpastiei ( gheţarul Maurerkees),  cât şi marea majoritate a munţilor din Parcul Naţional Hohe Tauern. Uneori, când mai treceau nori, am reuşit să zărim chiar şi vârful Großglockner, vârf pe care l-am văzut mai aproape când am făcut drumul alpin Grossglockner şi despre care v-am povestit în postul acesta.
Partea cea mai frumoasă a acestei plimbări a fost când ne-am îndreptat spre cele două platforme de la Gipfelwelt 3000, de pe versantul sudic al vârfului Kitzsteinhorn. A fost un urcuş  pe un traseu care mergea chiar pe creasta acelei prăpastii şi care ne-a dus la cele două platforme, la platformele Glocknerkanzel și Hocheiserblick

Spre Gipfelwelt 3000 - platformele Glocknerkanzel și Hocheiserblick
Fotografiile realizate de pe cele două platforme, precum şi din tunelul care leagă de platforma “Top of Salzburg” în articolul următor. Până atunci câteva fotografii realizate pe acest traseu:

Spre Gipfelwelt 3000 pe marginea prapastieighețarul Kitzsteinhorn vazut de pe traseul spre  Gipfelwelt 3000 ghețarul Kitzsteinhorn vazut de pe traseul spre  Gipfelwelt 3000 ghețarul Kitzsteinhorn vazut de pe traseul spre  Gipfelwelt 3000 Pe marginea prapastiei spre Gipfelwelt 3000 de pe Kitzsteinhorn Pe marginea prapastiei spre Gipfelwelt 3000 de pe Kitzsteinhorn ghețarul Kitzsteinhorn vazut de pe traseul spre  Gipfelwelt 3000 ghețarul Kitzsteinhorn vazut de pe traseul spre  Gipfelwelt 3000 Pe marginea prapastiei spre Gipfelwelt 3000 de pe Kitzsteinhorn gheţarul Maurerkees vazut de pe marginea prapastie spre Gipfelwelt 3000 Parcul Naţional Hohe Tauern Pe marginea prapastiei spre Gipfelwelt 3000 de pe Kitzsteinhorn ghețarul Kitzsteinhorn vazut de pe traseul spre  Gipfelwelt 3000 Pe marginea prapastiei spre Gipfelwelt 3000 de pe Kitzsteinhorn Parcul Naţional Hohe Tauern gheţarul Maurerkees vazut de pe marginea prapastie spre Gipfelwelt 3000 Pe marginea prapastiei spre Gipfelwelt 3000 de pe Kitzsteinhorn gheţarul Maurerkees vazut de pe marginea prapastie spre Gipfelwelt 3000 Pe marginea prapastiei spre Gipfelwelt 3000 de pe Kitzsteinhorn Pe marginea prapastiei spre Gipfelwelt 3000 de pe Kitzsteinhorn Pe marginea prapastiei spre Gipfelwelt 3000 de pe Kitzsteinhorn

Despre Zell am See am scris aici:
www.bucketlist.ro/tag/zell-am-see/

Despre Kaprun am scris aici:
www.bucketlist.ro/tag/kaprun/

În apropiere de Kaprun mai puteți vizita si :

  • Cascada Krimmler

www.bucketlist.ro/cascada-krimmler-cea-mai-frumoasa-cascada-din-austria/

    • Drumul alpin Grossglockner

www.bucketlist.ro/tag/grossglockner/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Ghețarul Kitzsteinhorn şi plimbarea pe marginea prăpastiei

  1. Pingback: Gipfelwelt 3000, un punct turistic care-ţi merge la inimă - Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.