Plimbare pe lacul Zell din stațiunea Zell am See

O plimbare pe lacul Zell ( Zeller See ), de lângă stațiunea Zell am See, consider că este cel mai relaxant lucru pe care-l poți face vara, dacă ești prin această staţiune.
Când eram pe drumul de întoarcere de pe Kitzsteinhorn, despre care v-am povestit în articolul anterior, discutam cu soția mea despre ce frumoasă a fost plimbarea pe lacul Konigsee despre care v-am povestit aici şi aici. Aşa că, m-am gândit să-i fac o surpriză soției şi am ales să ne petrecem câteva ore într-o plimbare pe lacul din faţa stațiunii Zell am See.
Zis şi făcut, ne urcăm în maşină şi pornim spre stațiunea Zell am See, iar când ajungem aici ne îndreptăm spre Grand Hotel, deoarece pe esplanada din apropierea acestui hotel se găsește si debarcaderul cu punctul de plecare al excursiei pe lac.
Lacul Zell are o suprafață de 4,7  kilometri pătrați,  cu o lungime maximă de 4 kilometri şi o lăţime maximă de 1,3 kilometri. Adâncimea maximă al acestui lac este de aproximativ 69 de metri, iar cea medie de 48 de metri. Lacul are o particularitate, prin apariţia unor locuri în care apa nu îngheaţă iarna, deşi iarna pe suprafaţa lacului se formează o gheaţă de până la 50 de centimetri. Astfel, în anumite locuri apar aşa numitele Brunnlöcher (găuri Brunn) – sunt nişte găuri sub forma de lenticele, în care apa rămâne în stare lichidă. Fenomenul se bazează pe faptul că în aceste locuri se degajă cantităţi mari de gaz de mlaştină. Se estimează că, pe întreaga suprafaţă al acestui lac, ar exista cam 100 de asemenea locuri. Sunt curios cum arată lacul acesta şi iarna. 🙂
Ajunși la faţa locului, la debarcader,  aveam două variante: să închiriem o bărcuţă şi să ne plimbăm pe lac, cât şi cum vroiam, sau să ne luăm o excursie organizată, dar la care să avem toate facilităţile. Mai mult din comoditate, am ales varianta a doua şi, sincer, nu-mi pare rău de acest lucru, cu toate că prima variantă era mai convenabilă mai mult din cauza timpului pe care-l puteam petrece pe acest lac. În excursia organizată, călătoria pe lacul Zell durează doar 45 minute, dar un timp numai bun pentru a savura o porție de Apfelstrudel sau o cafea, bucurându-te de peisajul care te înconjoară.
Plecarea vasului se face din oră în oră, începând cu ora 10:00 , iar ultima pornire se face la ora 17:00. Prețul unui tur este de 12 euro pentru persoana adultă, iar prețul pentru un copil este de 6 euro. Dacă ajungeți mai devreme de ora la care pornește vasul cu siguranță nu o să vă plictisiți deoarece pe marginea lacului e plin de lebede şi raţe care o să vă încânte privirea. La fel a fost şi în cazul nostru.
Într-un final a apărut şi vasul care ne va purta pe lacul Zell. Vasul se numește MS Schmittenhoehe şi aparține firmei Schmitten, este un vas de 35 metri lungime cu 7,6 metri lăţime şi are o capacitatea de aproximativ  250 de persoane.

vasul MS Schmittenhoehe de pe lacul Zell din Zell am See AustriaLebada pe lac lebede si rate lebede si rateLacul Zelpe vasul MS Schmittenhoehe
Pornim din faţa hotelului şi ne îndreptam spre partea de sud a lacului Zell, spre cartierul Schüttdorf,  o zona în care predomină mai mult stufărișul şi în care puteam să observăm fauna şi vegetaţia de pe acest lac.

partea de sud a lacului, spre cartierul Schüttdorf partea de sud a lacului, spre cartierul SchüttdorfApfelstrudel pe vasul MS Schmittenhoehe :

Apfelstrudel pe vasul MS Schmittenhoehe meniu vasul MS Schmittenhoehe sport pe lac
Partea frumoasă a plimbării pe lac începe în momentul în care ajungem în faţa cartierului Thumersbach, unde avem posibilitatea de a admira nişte frumoase vile construite chiar pe malul lacului. Din cele auzite pe acest vas am înţeles că şi familia Porsche (celebrul constructor de maşini)  ar avea o vilă construită aici.

vile pe marginea lacului vile pe marginea lacului vile pe marginea lacului cartierul Thumersbach cartierul Thumersbach de langa lacul Zell cartierul Thumersbach de langa lacul Zell vila pe marginea lacului cartierul Thumersbach de langa lacul Zell cartierul Thumersbach de langa lacul Zell cartierul Thumersbach de langa lacul Zell cartierul Thumersbach de langa lacul Zellla o cafea
Vasul trece mai apoi prin apropiere ștrandului şi prin faţa campingului staţiunii Zell am See ca, într-un final, să ajungă din nou în faţa frumosului Grand Hotel şi astfel, plimbarea noastră să se sfârşească.
După această plimbare pe lac mi-am propus două lucruri:
1. să ajung din nou în Zell am See, dar iarna,
2. să-mi rezerv o cameră la Grand Hotel, deşi poate doar pentru o noapte (din cauza preţurilor ). De curiozitate, uitați-vă la pozele postate de acest hotel pe pagina de la booking.com şi o să mă înţelegeţi de ce-mi doresc acest lucru 🙂

Ștrand pe lac:

strand pe lacul Zell strand pe lacul Zell strand pe lacul ZellCampingul stațiunii Zell am See ( www.seecamp.at )

camping Zell am See camping Zell am See pe malul lacului pe malul lacului Statiunea Zell am SeeŞi Grand Hotel 

Grand Hotel din Zell am SeeGrand Hotel din Zell am See

Despre Zell am See am scris aici:
www.bucketlist.ro/tag/zell-am-see/

Despre Kaprun am scris aici:
www.bucketlist.ro/tag/kaprun/

În apropiere de Zell am See mai puteți vizita si :

  • Cascada Krimmler

www.bucketlist.ro/cascada-krimmler-cea-mai-frumoasa-cascada-din-austria/

  • Drumul alpin Grossglockner

www.bucketlist.ro/tag/grossglockner/

 

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Austria, Impresii de vacanta and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Plimbare pe lacul Zell din stațiunea Zell am See

  1. Pingback: Schmittenhohe si capela Elisabeta - Zell am See

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.