Unde poți să mănânci cel mai bun ştrudel cu mere din Austria

Precum vă spuneam şi în articolul trecut, în scurta noastră vizită prin Hallstatt am avut ghinionul să prindem o vreme foarte mohorâtă şi astfel am fost nevoiţi să petrecem o parte din această vizită  prin cafenele, restaurante şi magazinele de suveniruri întâlnite în drumul nostru. Cum ploua tot în reprize eram nevoiţi din loc în loc, să ne oprim şi să ne adăpostim. Nu eram speriaţi de vreme rea, dar eram mai mult îngrijoraţi de aparatul foto să nu fie afectat de ploaie. Când am intrat pentru prima dată în Hallstatt, pe drumul care duce dinspre parcare spre centrul acestei staţiuni, eram îmbătat de mirosul de măr copt şi scorţişoară. Chiar nu ştiam de unde vine şi mai ales de la ce anume vine. Pe drumul de întoarcere spre parcare, din nou am fost prinşi de o rafală de ploaie şi eram nevoiţi să ne adăpostim oriunde ne ieşea în cale. Spre norocul nostru am intrat în cafeneaua Maislinger în care, doar după ce am intrat în interior, am descoperit că e şi patiserie. Chiar nu observasem că era afişat şi “Bäckerei” (Brutărie şi produse de panificaţie) aşa că, odată ce am intrat în această cafenea, am descoperit că acel miros de măr copt şi scorţişoară provenea de la cuptorul acelei patiserii în care lumea aştepta liniştită la mesele din interior pentru a savura câte o porţie de apfelstrudel (ștrudel cu măr), proaspăt scos din cuptor.

Apfelstrudel ( ștrudel cu mar ) in Hallstatt la Maislingerștrudel cu mar in Hallstatt la Maislinger
Deşi eram contra cronometru, am renunţat la tot ce mai aveam în plan şi ne-am hotărât să aşteptăm şi noi o porţie din acel ştrudel cu mere şi bine am şi făcut. Nu era acel ştrudel pe care-l găseam de obicei prin punctele turistice şi care probabil era obţinut dintr-un produs semipreparat, scos de la congelator şi care  apoi  era doar băgat la cuptor şi servit, dar fără prea mult gust. În cazul de faţă era un ştrudel făcut proaspăt fără a se apela la niciun produs semipreparat. Ba mai mult, dacă ajungeți prin această patiserie şi aveţi răbdare, puteţi să-l vedeţi cum se prepară şi să furați secretul, deoarece la intrarea în această cafenea era şi intrarea în bucătărie şi totul era la vedere, inclusiv malaxorul care funcţiona din plin pregătind aluatul pentru următoarele ture de apfelstrudel.
Şi, astfel, trecuse rafala de ploaie din cauza căruia am intrat în această cafenea, se făcuse vreme frumoasă şi noi tot în acel loc eram. După ce am comandat prima porţie şi am descoperit o aşa minunăţiei de ştrudel ne-am hotărât să mai aşteptăm încă o porţie pentru că rar ne-a fost dat să mâncăm aşa ceva.
Dacă sunteţi în vizită prin Hallstatt vă recomand să intraţi la “Bäckerei und Cafe Maislinger” de pe Seestrasse la numărul 156. Din câte am înţeles şi am verificat pe internet această firmă mai are puncte de lucru şi în: Steeg , Bad Goisern, Obertraun şi Altausse. Sursă info aici: www.keltenbrot.at

Cafenea Maislinger din Hallstatt; Cafenea Maislinger din Hallstatt; Cafenea Maislinger din Hallstatt; Turta dulce la Maislinger - HallstattMaislinger - Hallstatt
Nu pot să spun că e cel mai bun ştrudel pe care-l veţi găsi vreodată prin Austria, dar e unul din cele mai bune pe care noi le-am mâncat până acum. Precum v-am mai spus, când descoperim câte un loc unde se mănâncă foarte bine chiar ne dorim să promovăm acel loc. Aşa se face că am mai recomandat următoarele locuri până acum toate acestea le-am grupat în tag-ul “Unde să mănânci”  :
Taverna Pecicană,
Terasa Hawelka din Cracovia,
Brioșele din Eindhoven
Restaurantul Figlmüller din Viena,
Restaurantul Paprika Csarda din Ungaria,
Tavernele din Zakynthos

Iar lista va mai continua…

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Austria, Impresii de vacanta and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Unde poți să mănânci cel mai bun ştrudel cu mere din Austria

  1. Stefan says:

    Se pare ca la ei se pune mult accent si pe desert la noi cred ca cel mai mult se mananca carnea… micul si copanul e sfant.
    Ma intreb oare daca exista pe la ei vrun local unde sa iti vanda ceva ce comanzi indiferent de ce este vorba si sa reprezinte un desert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.