În episoadele următoare am să încerc să vă prezint o parte din experienţele mele prin Austria, să vă povestesc despre unele locuri pe care le-am colindat şi care-mi sunt foarte dragi, dar şi despre experiențele culinare de prin aceste locuri.
Prin Austria am trecut de nenumărate ori şi, cum mai mulți bloggeri au scris despre destinaţii comune cu ale noastre, am să încerc, pe cât posibil, să vă prezint doar ce ne-a impresionat pe noi cel mai mult.
Pentru început, m-am gândit să vă prezint un restaurant de pe acest drum, un loc în care se mănâncă foarte bine şi anume, la Paprika Csarda din Ungaria. De fapt, acest restaurant se găseşte la doar câteva sute de metri de punctul de trecere al frontierei din Ungaria în Austria, din Hegyeshalom – Nickelsdorf.
Noi am aflat de acest loc de la nişte prieteni care fac în mod constant drumul spre Germania şi care, de fiecare dată, se opresc doar aici, atât pentru cazare ( Hotel Paprika Csarda), cât şi pentru mâncare. Nu am ales varianta de cazare deoarece pentru noi era la doar 5, maxim 6 ore de condus până acasă (Oradea).
Eram după o zi de plimbări prin Austria şi, deși era o oră destul de târziei, ne-am hotărât să ne oprim să ne luăm masa. Încă de la intrarea în restaurant am fost întâmpinaţi de un panou prin care ne anunţa că în meniu putem să găsim specialităţi din raţă. Pentru mine era mai mult decât perfect :), sunt înnebunit după acest gen de mâncare. Am încercat mai multe variante prin Praga, Cracovia (despre care v-am şi povestit) şi, de fiecare dată, am fost foarte încântat. Aşa că m-am hotărât să încerc şi aici tot raţa, mai ales că mi-a şi fost recomandat acest tip de meniu de prietenii noştri.
Aşa că eu am comandat pulpe de raţă cu crusta crocantă la cuptor, cu cartofi răzuiţi cu rondele de ceapă şi cu varză roşie călită, iar soţia şi-a ales file din piept de raţă, cu crochete umplute cu afine şi compot de pere.
Ce pot să vă spun e că, deşi eram nemâncat de aproape o zi întreagă (am luat doar micul dejun la hotel), nu am putut să facem faţă unor asemenea meniuri.
Preţurile au fost mai mult decât acceptabile, meniul meu costa 2500 Ft (aprox. 37 Ron), iar cel al soţiei costă aproximativ 3000 de Ft. (aprox 45 Ron), o fi mult, o fi puţin, nu ştiu, dar ce pot să vă spun că aceste meniuri îşi merită fiecare forint cheltuit. Au fost absolut delicioase şi chiar ne-am pus în plan să ne mai oprim la acest restaurant când mai suntem în drum spre Viena. Nu de alta, dar mai avem şi alte lucruri de încercat din meniul lor 🙂
Ne găsiți și pe Facebook:
http://www.facebook.com/Bucketlistro
Pingback: Unde să mănânci cel mai bun şniţel în Viena | Bucketlist