Unde să mănânci în drum spre Viena – Paprika Csarda

     În episoadele următoare am să încerc să vă prezint o parte din experienţele mele prin Austria, să vă povestesc despre unele locuri pe care le-am colindat şi care-mi sunt foarte dragi, dar şi despre experiențele culinare de prin aceste locuri.

            Prin Austria am trecut de nenumărate ori şi, cum mai mulți bloggeri au scris despre destinaţii comune cu ale noastre, am să încerc, pe cât posibil, să vă prezint doar ce ne-a impresionat pe noi cel mai mult.

            Pentru început, m-am gândit să vă prezint un restaurant de pe acest drum, un loc în care se mănâncă foarte bine şi anume, la Paprika Csarda din Ungaria. De fapt, acest restaurant se găseşte la doar câteva sute de metri de punctul de trecere al frontierei din Ungaria în Austria,  din Hegyeshalom – Nickelsdorf.

Unde să mănânci în drum spre Viena - Hotel Paprika Csarda Hegyeshalom Unde să mănânci în drum spre Viena - Hotel Restaurant Paprika Csarda Hegyeshalom Unde să mănânci în drum spre Viena - Parcare Restaurant Paprika Csarda Hegyeshalom

            Noi am aflat de acest loc de la nişte prieteni care fac în mod constant drumul spre Germania şi care, de fiecare dată, se opresc doar aici, atât pentru cazare ( Hotel Paprika Csarda), cât şi pentru mâncare. Nu am ales varianta de cazare deoarece pentru noi era  la doar 5, maxim 6 ore de condus până acasă (Oradea).

             Eram după o zi de plimbări prin Austria şi, deși era o oră destul de târziei, ne-am hotărât să ne oprim să ne luăm masa. Încă de la intrarea în restaurant am fost întâmpinaţi de un panou prin care ne anunţa că în meniu putem să găsim specialităţi din raţă. Pentru mine era mai mult decât perfect :), sunt înnebunit după acest gen de mâncare. Am încercat mai multe variante prin Praga, Cracovia (despre care v-am şi povestit) şi, de fiecare dată, am fost foarte încântat. Aşa că m-am hotărât să încerc şi aici tot raţa, mai ales că mi-a şi fost recomandat acest tip de meniu de prietenii noştri.

Restaurantul Paprika Csarda din Hegyeshalom Unde să mănânci în drum spre Viena - Restaurantul Paprika Csarda din Hegyeshalom Ungaria Unde să mănânci în drum spre Viena - Restaurant Paprika Csarda Hegyeshalom Ungaria Unde să mănânci în drum spre Viena - Restaurant Paprika Csarda Hegyeshalom Ungaria Unde să mănânci în drum spre Viena - Restaurant Paprika Csarda Hegyeshalom Ungaria Unde să mănânci în drum spre Viena - Restaurant Paprika Csarda Hegyeshalom Ungaria

Unde să mănânci în drum spre Viena - Panou prin care ne anunta ca se manânca raţă

            Aşa că eu am comandat pulpe de raţă cu crusta crocantă la cuptor, cu cartofi răzuiţi cu rondele de ceapă şi cu varză roşie călită, iar soţia şi-a ales file din piept de raţă, cu crochete umplute cu afine şi compot de pere.

Unde să mănânci în drum spre Viena - Meniu şi in limba română la Paprika CsardaUnde să mănânci în drum spre Viena - file din piept de raţă, cu crochete umplute cu afine şi compot de pere la restaurant Paprika Csarda Hegyeshalom Ungaria Unde să mănânci în drum spre Viena - Restaurant Paprika Csarda pulpe de raţă cu crusta crocantă la cuptor, cu cartofi răzuiţi cu rondele de ceapă şi cu varză roşie călită

            Ce pot să vă spun e că, deşi eram nemâncat de aproape o zi întreagă (am luat doar micul dejun la hotel), nu am putut să facem faţă unor asemenea meniuri.

             Preţurile au fost mai mult decât acceptabile, meniul meu costa 2500 Ft (aprox. 37 Ron), iar cel al soţiei costă aproximativ 3000 de Ft. (aprox 45 Ron), o fi mult, o fi puţin,  nu ştiu, dar ce pot să vă spun că aceste meniuri îşi merită fiecare forint cheltuit. Au fost absolut delicioase şi chiar ne-am pus în plan să ne mai oprim la acest restaurant când mai suntem în drum spre Viena. Nu de alta, dar mai avem şi alte lucruri de încercat din meniul lor 🙂

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Ungaria and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Unde să mănânci în drum spre Viena – Paprika Csarda

  1. Adriana says:

    Surprinzator de accesibile preturile pentru asa delicatese. Si interiorul restaurantului foarte rustic si placut! Merita sa te infometezi pana ajungi acolo:)

  2. Am ajuns la Paprika Csarda acum cand am venit din Viena, am intrat inauntru si mi-am luat o Cola, aveam 20 min (stationare)! arata superb bine inauntru! Din cate am inteles e un restaurant foarte cunoscut, multe autocare erau oprite acolo! imi pare rau ca nu am stat mai mult sa mancam, dar sa stii ca m-am gandit la tine!

  3. Pingback: Unde să mănânci cel mai bun şniţel în Viena | Bucketlist

  4. Dana says:

    Noi mergem în fiecare iarnă, la schi, în Austria și ne oprim în apropiere de Viena. Articolul tău mi-a strârnit curiozitatea. Aș dori să știu dacă se poate plăti și în euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.