Unde să mănânci cel mai bun şniţel în Viena

             În postul precedent vă prezentam unde puteți să vă luați masa în drum spre Viena. Ei bine , în caz că aţi ratat acest loc sau dacă doriți să vă luați masa în Viena, pot să vă recomand locul unde puteţi să mâncaţi cel mai mare şi mai gustos șnițel vienez …. ever :).  Se numește  Figlmüller  şi pot să vă zic că în acest restaurant găsiţi cel mai celebru şniţel vienez.  Este impresionant atât din punct de vedere al mărimii, cât şi al gustului. Acesta este cel mai mare şniţel pe care l-am mâncat vreodată. Depăşeşte peste 30 de cm în diametru şi este perfect prăjit, având o crustă aurie uniformă pe toată suprafaţa. Nu ştiu cum pot să realizeze bucătarii acest şniţel să fie aşa de perfect, dar mă gândesc că, în cei peste 100 de ani de experienţă pe care îl are acest restaurant, au dobândit ceva secret şi cu siguranţă nu-l vor divulga prea curând. Acum, vă spun din proprie experienţă, niciodată nu am reuşit să prăjesc un şniţel cu o culoare uniformă pe toată suprafaţa lui. De fiecare dată,  într-o parte ba era mai prăjit, ba se mai deforma şi într-o parte rămânea mai neprăjit, dar niciodată nu era perfect, apoi să nu mai iau în calcul dimensiunea. Nu am încercat niciodată să fac un şniţel aşa de mare acasă, de fapt cred că nu aş avea în ce să-l prăjesc.

şniţel în Viena la restaurantul Figlmüller

                Ajunşi la restaurant am găsit foarte greu o masă, întrucât nu am avut nicio rezervare prealabilă, rezervare pe care recomand să o faceţi şi să nu vă bazaţi pe faptul că sunteţi norocoşi şi o să prindeţi o masă liberă. Puteţi să aşteptaţi în faţa restaurantului zeci de minute bune, dar merită pe deplin această aşteptare.  Rezervarea se poate face pe următoarele numere de telefon:

+43/1/ 512 61 77 pentru restaurantul de pe strada Wollzeile

+43/1/ 512 17 60 pentru restaurantul de pe strada Bäckerstraße

                Restaurantul Figlmüller are doua locații, una pe Bäckerstraße, la numărul 6, şi încă o locaţie pe strada Wollzeile, la numărul 5, foarte aproape una de cealaltă. Prima locaţie în care am mers a fost cea de pe Wollzeile apoi, văzând că nu am găsit nicio masă disponibilă, ne-am hotărât să încercăm şi pe Bäckerstraße. Norocul nostru a fost că cineva nu s-a prezentat la ora pentru care şi-a făcut rezervarea şi astfel am primit o masă.

Figlmüller - şniţel în Viena şniţel în Viena la restaurant Figlmüller Restaurant Figlmüller Viena - şniţel în Viena restaurant Figlmüller - şniţel în Viena

                Din meniu, la recomandarea unor prieteni care au mai fost în acest restaurant ne-am luat bineînțeles, celebrul șnițel, dar asortat cu o salată de cartofi cu crudităţi şi cu un pahar de vin. Preţurile sunt destul de mari dacă le raportăm la cele din Romania, dar …wtf… odată am ajuns prin acest restaurant 🙂

                Un şniţel vă scoate din buzunar 13,9 Euro, o salată 4,2 Euro, iar un pahar de vin (sec alb) 2,2 Euro, deci făcând un total, pentru un meniu de o persoană a trebuit să decartăm puţin peste 20 de euro.

şniţel în Viena la Figlmüller

                 Faza care ne-a intrigat cel mai mult a fost cea referitoare la servire. În viața mea nu am văzut un chelner mai prost educat ca şi cel din seara aceea. De fiecare dată când trecea pe la noi pe la masă, repeta ca şi un papagal ” enjoy your stay but services is not included” . – Ok….am înţeles. Pentru serviciile de servire pe care le realiza am înţeles că trebuie să lăsăm un bacşiş. Ne spui odată şi înțelegem, mai ales că sigur a observat că am putut să realizăm o conversație destul de acceptabilă cu el în limba engleză în momentul când am făcut comanda. Nu eram nişte persoane cărora trebuia să le faci un desen să înţeleagă acest lucru. Nu trebuia să ne repete acest lucru de câte ori trecea pe la noi pe la masă. Ne-a lăsat meniurile pe masă şi ne-a spune replica, apoi ne-a adus tacâmurile şi din nou ne-a băgat aceeaşi replica, a trecut pentru comandă şi iar replica, ne-a adus comanda şi aceeași replică…. etc. Era un lucru care la un moment dat a devenit sâcâitor, poate chiar enervant. Peste tot lăsăm un bacşiş de aproximativ 10 % din preţul total al consumaţiei. Cel puţin atât mi se pare decent, iar de fiecare dată când merg într-un restaurant, dacă am fost mulţumit de serviciile lor las acest bacşiş . Ei bine în seara aceea aş fi lăsat bacşiş dacă ştiam că ajunge la bucătarul care a pregătit mâncarea, dar în niciun caz nu am vrut să lăsăm un cent pentru cel care ne-a servit la masă.

                 Voi, prin experienţele pe care le-aţi avut până acum aţi plecat dintr-un restaurant fără să lăsaţi bacşiş doar pentru faptul că servirea a fost proastă?

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Austria, Impresii de vacanta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Unde să mănânci cel mai bun şniţel în Viena

  1. Pingback: Salzburg - Palatul Hellbrunn şi jocurile de apă din grădina palatului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.