Magazin de suveniruri din Cracovia

    Până acum, pe acest blog v-am prezentat recomandări privind restaurante, terase, taverne, locuri de cazare, dar nu v-am recomandat niciun magazin de suveniruri :).

     Ei bine, de data aceasta vreau să vă prezint cel mai frumos magazin de suveniruri din Cracovia (cel puţin pentru noi aşa a fost). Un magazin cu mascote de pluş printre care dominau, bineînţeles, ursuleţii. Dacă cineva îndrăgeşte aceste mascote atunci aici e raiul pe pământ.

    Magazinul se numeşte Galeria Bukowski şi se găsește în imediata apropiere a pieței centrale. Pentru a ajunge mai ușor la acest magazin vă recomand să vă folosiţi de următoarele indicaţii. Trebuie doar să ajungeți în faţa statuii lui Adam Mickiewicz din piaţa centrală Rynek Glówny şi să vă uitaţi în direcţia în care ”se uită” şi statuia. Strada respectivă se numește Ulica Sienna, iar la nici 50 de metri de la intrarea pe această stradă, pe partea dreaptă, veți găsi acest magazin.

Magazin de suveniruri Cracovia - Ulica SiennaMagazin de suveniruri Cracovia

    Noi l-am găsit din întâmplare, în timp ne plimbam pe străduțele din apropierea pieței centrale. Am fost atrași de ursulețul mare de pluş de la intrarea din magazin. Când am intrat în magazin am fost întâmpinaţi de patroană, care aranja pe rafturi marfa. Ne-a întrebat politicos cam ce am dorii să cumpăram, dar între timp îşi vedea preocupată de muncă. I-am spus că doar ne uităm şi dacă găsim ceva ce să ne placă o să îi cerem ajutorul. Chiar am stat minute bune şi o priveam cu ce dăruire se ocupa de magazin. Lua fiecare mascotă în parte şi o așeza cât mai expresiv. Mai punea cate o fundiță, câte o umbreluţă, le îmbrăca, le aranja, totul ca să arate foarte bine.  Nu credeam că o să vad pe cineva, vreodată, şi mai ales o persoană matură, să pună aşa de mult suflet. Pentru doamna respectivă se vedea clar că e mai mult decât o afacere, era pasiune.

      Apropo, pe poza următoare uitați-vă la rândul de jos. Ursuleţul de pluş ţine în braţe un alt ursuleţ de plus de culoare mai închisă. Închipuiţi-vă că tot magazinul era aranjat cât mai haios.

Magazin de suveniruri - Cracovia

      La cum am văzut-o de pasionată pe patroana magazinului, deja mi-o închipuiam jucând în partea II- a filmului Ted . 🙂 …. Cum, care Ted? …. Filmul Ted este o comedie, care se bazează pe faptul că un ursuleţ de pluş a prins viaţă şi devine parte din viaţa unui copil. Odată ce copilul ajunge la maturitate, ursuleţul Teddy intervine şi în viitoarea ”viaţă de familie”. Dar cel mai bine vă las să vizionaţi trailerul, iar dacă aveţi ocazia, vă recomand să vizionaţi filmul. Deşi, pe alocuri are o tentă misogină, eu zic că totuşi este o comedie destul de reuşită.

În continuare câteva poze cu acest magazin:

Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia Magazin de suveniruri Cracovia

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Despre Cracovia am mai scris şi aici:

http://www.bucketlist.ro/cracovia-peisaje-de-noapte/

http://www.bucketlist.ro/unde-sa-mananci-in-cracovia/

http://www.bucketlist.ro/cracovia-cum-sa-ti-iei-teapa-la-cazare/

http://www.bucketlist.ro/drum-spre-cracovia/

http://www.bucketlist.ro/bazilica-sf-maria-din-cracovia/

http://www.bucketlist.ro/turnul-primariei-din-cracovia/

http://www.bucketlist.ro/castelul-wawel-din-cracovia/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Polonia and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Magazin de suveniruri din Cracovia

 1. Lucian says:

  In acel magazin pare a fi o lume a ursuletilor de plush…foarte interesant de vizitat, insa mai greu sa te abtii sa cumperi ceva!

  • naghiu says:

   Într-adevăr cu greu te poți abține să nu cumperi ceva din acest magazin 🙂 E făcut pentru toate buzunarele așa că nu ai nici o scuză

 2. Ce tare!
  Kari cred ca ar fi mega fericit acolo!

 3. Pingback: Turnul primăriei din Cracovia | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.