Cracovia, cum să-ți iei țeapă la cazare

Precum vă povesteam şi în postul legat de Kosice,  ne-am organizat această excursie, prin Slovacia şi sudul Poloniei, iar acest circuit era organizat pe repezeală, fără multă documentare. Hotelul la care am stat l-am prins la ofertă pe booking.com. Cică … era un hotel de 4 stele http://www.booking.com/hotel/pl/orient.ro.html

                Nu știu cum se face catalogarea, dar cu siguranță nu avea cele 4 stele. Înainte de a face rezervarea m-am uitat puțin peste review-uri şi păreau ok. La fel şi pe TripAdvisor păreau ok, într-adevăr apăreau câteva review-uri proaste, dar am zis să nu le băgăm în seamă. Media voturilor îl indicau ca fiind un hotel cu o ”reputație” bună. Nu am mai stat pe gânduri şi am făcut rezervarea, unde am specificat că dorim o camera cu double bed – not twin, printez voucher-ul şi asta e, nu mai aveam cum să anulăm pentru că era  nerambursabil.

                Bun, .. ajungem la hotel după ce inclusiv GPS-ul a fost derutat de locaţia acestui hotel :). Era construit în curtea unei fabrici sau al unui depozit, nu ştiu exact ce putea să fie deoarece era destul de întuneric când am ajuns 🙂

                Ajungem la recepţie, prezentăm voucher-ul, facem check-in şi ne îndreptăm spre cameră. Cum intrăm înăuntru, bineînțeles, camera cu pat twin şi nu pat double. Merg din nou la recepţie şi o rog pe doamna de la recepţie să verifice dacă nu ne găseşte o cameră double. Face verificările de rigoare şi ne spune că în momentul respectiv nu are, dar la dimineaţă o să lase vorbă la colega ei şi o să ne schimbe camera cu una dublă deoarece se vor elibera.

                Ok… toate păreau rezolvate, urc din nou în cameră şi în mintea mea mă gândeam că totul se rezolvă a doua zi. Cum intru în baie descopăr cada de la duş murdară, vasul wc la fel, era o mizerie de nedescris. Facem rapid un duş şi plecăm în oraş cu gândul că rezolvăm dimineaţa la prima oră.

Cracovia Cracovia Cracovia Cracovia                După tura prin oraș, ne întoarcem în cameră şi încercăm să ne odihnim, da de unde…. nici prin gând. O gălăgie prin hotel, cel puţin în camera de lângă noi. Oricum acest lucru nu depindea de cei de la hotel şi am zis că o să trecem cu vederea. Sun totuși la recepție, cu rugămintea să anunțe pe cei din camera alăturată că deranjează. Bineînțeles că mi-am pierdut timpul aiurea, nu s-a rezolvat absolut nimic. Ne trezim dimineaţa şi mergem la micul dejun, care se zicea că era de tip ”bufet breakfast”. Sucul care era servit era mai oribil ca şi sucul la dozatorul TEC de pe vremuri. Şi faza care a pus  capac era că-l servea în ceva păhărele gen shoot-uri de tequila. Înţeleg că vrei sa faci economie, clientul să-ţi consume cât mai puţin, dar până şi sucul la dozator să-l dai la shoot-uri. Despre cafea, ce să zic, era apa chioară. Nu mă aşteptam să fie super grozavă, dar când am dus la masă ceaşca de cafea mă întreabă soţia:

– Ţi-ai luat ceai? Nu bei cafea?

– Nu am luat ceai, e doar o cafea super light 🙂

                Era atât de light cafeaua încât puteai să o bei cu halbă şi să nu faci tahicardie 🙂 Puteai  să ceri liniştit: Eine Maß Bitte ! să o bei până la fund, că nu avea nici un efect.

Hotel Orient Cracovia Hotel Orient Cracovia

                Ştiam că nu mai avem anulare gratuită şi speram doar să ne schimbe camera, deoarece oricum cu restul le rezolvam noi cumva. Micul dejun puteam să-l luam în oraș, de întors prin cameră oricum ne întorceam doar la ore târzii din  noapte.  Aveam nevoie doar de un duş şi un pat comod pentru somn.

                Merg la recepție şi o rog pe doamna care era la front desk să ne schimbe camera. Ne întreabă de ce dorim să schimbăm camera şi încep să enumăr problemele. La care foarte sec primesc un răspuns că nu se poate.

                – WTF, cum să nu se poată?

               Mi-a zis ceva de genul că am dormit o noapte în camera respectivă şi cică camera trebuia pusă în curat. Păi, tocmai asta era problema noastră, camera nu era pusă în curat cum trebuia. Şi doi la mână, am cerut double bed si primesc twin. În restul cazurilor când am mai făcut rezervare şi nu mai aveau camere cu pat duble primeam mail de la hotel prin care ne anunțau că nu mai au camere disponibile şi dacă doream să  rămânem la rezervare sau dacă nu primeam ceva cameră de rang superior.

                De obicei nu mă enervez şi las de la mine, dar în momentul respectiv i-am spus la tipă că vreau să anulez cazarea şi că vrem să plecăm din acest hotel. La care tipa:

– Păi, nu se poate să anulați cazarea, e plătită şi nu avem cum să vă dam banii înapoi.

Îi cer să cheme managerul hotelului, moment în care a început să se  schimbă lucrurile, deja a început să devină cooperantă.  Îi explic că oricum interesul e doar a lor, putem lăsa review-uri foarte proaste pe Trip Advisor, Booking.com, forum-uri etc

                Apoi, tipa nu mai schițează nici un gest şi scoate banii din casă pentru restul zilelor de cazare, îi pune pe masă şi ne cere doar să eliberăm camera până în ora 11. Pentru noi era super ok, nici nu credeam că o să mai scăpam de acel hotel. 😀

                Intrăm din nou pe  Booking.com şi ne facem rezervare la hotelul Swing, un hotel tot de 4 stele, dar aici e cu totul altă poveste. Hotelul într-adevăr îşi merită aceste 4 stele. Cazare, mic dejun, servicii, locație, personal, totul a fost perfect. Un hotel pe care-l recomand la toată lumea. Iar dintre cunoștințele la care l-am mai recomandat acest hotel toate au fost foarte mulțumite de serviciile primite.

Voi cum precedați dacă nu sunteți mulțumiți de serviciile primite?

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Despre Cracovia am mai scris si :

http://www.bucketlist.ro/unde-sa-mananci-in-cracovia/

http://www.bucketlist.ro/cracovia-peisaje-de-noapte/

http://www.bucketlist.ro/bazilica-sf-maria-din-cracovia/

http://www.bucketlist.ro/drum-spre-cracovia/

http://www.bucketlist.ro/magazin-de-suveniruri-din-cracovia/

http://www.bucketlist.ro/castelul-wawel-din-cracovia/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Polonia and tagged , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Cracovia, cum să-ți iei țeapă la cazare

  1. Pingback: Unde să mănânci în Cracovia | Bucketlist

  2. Pingback: Drum spre Cracovia | Bucketlist

  3. Pingback: Bazilica Sf. Maria din Cracovia | Bucketlist

  4. Pingback: Magazin de suveniruri din Cracovia | Bucketlist

  5. Pingback: Cracovia - peisaje de noapte | Bucketlist

  6. Pingback: Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg - Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.