Eindhoven – prima impresie

                Ultima zi din excursia noastră prin Olanda am ales să o petrecem prin Eindhoven. Am optat pentru această variantă deoarece aveam zborul la prima oră din aeroportul Eindhoven şi nu doream să intervină ceva şi să-l pierdem. Aşa că am pornit după-masă din Amsterdam şi în o oră şi 20 de minute am ajuns în gara din Eindhoven. Singurul lucru pe care nu l-am înţeles în gara din Amsterdam, când am cumpărat biletele, de ce se percepe comision pentru cumpărarea biletului la plata cu card-ul. Nu e un comision mare (0,5 euro), dar e pentru prima oară când aud să se perceapă aşa ceva. Preţul biletului la clasa a doua este undeva în jur de 18 euro.

                Din gară am mers direct la hotel să facem check-in. Am ales ca şi variantă de cazare un hotel de 4 stele tot din lanţul Hampshire, la fel ca şi cel din Amsterdam. L-am prins tot la ofertă de tip Flash Deals pe Booking.com. Singura problemă din partea lor, şi tot îşi cereau pe scuze, era că nu mai aveau cum să ne ofere o cameră la etaj inferior deoarece erau în renovare. Pentru noi era ok, chiar nu băgam de vină pentru aşa ceva. Când am ajuns în cameră şi am văzut priveliştea , sincer, chiar ne-am bucurat 🙂 Am lăsat bagajele şi dacă tot mai aveam câteva ore de lumină, am zis că ar fi bine să luăm la pas oraşul.

                Din cele citite pe forumuri şi prin ghidurile de călătorie, Eindhoven-ul nu a fost un oraş foarte vizitat. Marea majoritate chiar îl ocoleau datorită faptului că, din anul 2006 până prin 2009, a fost pe locul 1 cu cea mai mare rata de criminalitate din Olanda. Începând cu anul 2011 lucrurile s-au mai liniştit şi acum se spune că este un oraş ” safe”.

                Am ales să facem o plimbare pe pietonala acestui oraş, prin piaţa centrală, mai apoi să ne îndreptăm spre catedrală, iar la lăsarea întunericului să vizităm şi cele două galerii din apropiere: Galeriile Heuvel şi Galeriile Piazza

                Până la episodul viitor câteva poze cu oraşul Eindhoven:

 Hampshire Hotel - Crown Eindhoven

Hampshire Hotel - Crown Eindhoven Hampshire Hotel - Crown Eindhoven Room with a viewEindhoven Olanda Eindhoven Olanda Eindhoven Olanda Eindhoven Olanda Eindhoven Olanda Philips Eindhoven Olanda Piata centrala Piata centrala

Ne găsiți și pe Facebook :

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Despre  Olanda şi despre Amsterdam  am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/tag/amsterdam/

Despre Eindhoven am mai scris aici:

http://www.bucketlist.ro/biserica-st-catharinakerk-din-eindhoven/
http://www.bucketlist.ro/unde-poti-sa-mananci-cele-mai-bune-briose-in-eindhoven/
http://www.bucketlist.ro/eindhoven-peisaje-de-noapte/
http://www.bucketlist.ro/eindhoven-central-station-eindhoven-aeroport/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Olanda and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Eindhoven – prima impresie

  1. Pingback: Eindhoven - peisaje de noapte | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.