Amsterdam – peisaje de noapte

                Ceea ce vă recomand să faceți când ajungeți în Amsterdam este o plimbare de seară pe străduțele orașului.

                Deși în perioada când am vizitat noi Amsterdamul, frigul de afară era destul de tăios, am pornit ușor într-o plimbare prin oraș, prin Cartierul Roșu şi, mai apoi, pe marginea canalelor care străbat întregul oraș. Nu cred că găsești vreo modalitate mai bună să cunoști mai bine vreun oraș decât să îl iei la ”picior”.

                Am pornit din zona gării Centrale, am trecut prin zona Damrak, loc ce se mai numește si ”Red Carpet” deoarece primește turistul când ajunge în oraş prin zona gării centrale şi dorește să ajungă  la Damsquare. Damrak inițial a fost un vechi port al orașului Amsterdam, dar în secolul XIX a fost desființat.       Traseul a urmat apoi prin strada Warmoesstraat, considerată una dintre cele mai vechi străzi din Amsterdam şi ”poarta” spre Cartierul Roşu. Această stradă, în secolul XVI, era celebră deoarece aici erau construite cele mai mari case din Amsterdam, locuite de cei mai bogați cetățeni ai orașului din perioada respectivă. În prezent, această stradă este renumită pentru viața de noapte care se desfășoară prin pub-urile şi cafenele de aici. Am continuat plimbarea prin Cartierul Roșu,  după care ne-am întors în  zona Rembrandtplein (zona hotelului nostru).

Peisaje de noapte - Coffeeshop grasshopper Amsterdam Amsterdam - peisaje de noapte - Damrak National Monument Dam Square Amsterdam - peisaje de noapte - Oude Kerk Amsterdam - peisaje de noapte - Royal Palace

                Mai mult împinși de curiozitate am intrat în Cartierul Roșu (Red Light District). Agitație mare, puștani veniți din Marea Britanie care erau puși pe distracție. Treceau în grupuri, toți aburiți de alcool şi de drogurile consumate prin coffeeshopuri. Când am trecut prin acest cartier mi-am adus aminte de episodul din Grecia, din Laganas, în care am dat cam tot de aceleași exemplare :).

                Odată ieșiți din hărmălaia dată de Red Light District, am luat-o la ”pas mic”, într-o plimbare romantică pe marginea canalelor, oprindu-ne din loc în loc doar pentru a mai face câte o fotografie. La lăsarea nopții peste oraş s-a lăsat o liniște apăsătoare, o liniște nefirească mai ales dacă ne raportam la cartierul vizitat anterior. Din când în când se mai auzea discret motorul vreunei bărci care trecea pe canale la acea oră târziei din noapte.

                În continuare vă las in compania pozelor făcute în acea seară:

 Amsterdam - peisaje de noapte canale Canalele din Amsterdam - peisaje de noapte Amsterdam - peisaje de noapte Amsterdam - peisaje de noapte Amsterdam - peisaje de noapte Amsterdam - peisaje de noapte Amsterdam - peisaje de noapte Amsterdam - peisaje de noapte Amsterdam - peisaje de noapte Amsterdam - peisaje de noapte peisaje de noapte din Amsterdam Amstel River Amsterdam noaptea Canale din Amsterdam noaptea Canalele din Amsterdam noaptea pod din Amsterdam noaptea canal din Amsterdam noaptea Hotel si canal din Amsterdam - noaptea Amsterdam by night Amsterdam - winter night Amsterdam - beautiful winter night

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Despre  Amsterdam am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/amsterdam-plan-de-calatorie/

http://www.bucketlist.ro/unde-sa-mananci-in-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/canalele-din-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/bloemenmarkt-piata-de-flori-din-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/magazinele-cu-produse-traditionale-din-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/piata-albert-cuyp-amsterdam/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Olanda and tagged , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Amsterdam – peisaje de noapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.