Eindhoven – peisaje de noapte

Întrucât am ajuns spre partea finală a escapadei noastre prin Eindhoven, m-am gândit să vă prezint cum arată oraşul Eindhoven în peisaje de noapte.

                De ce?

            Pentru că, odată ce se lăsă întunericul peste Eindhoven, orașul se schimbă complet. În loc ca acesta să fie stăpânit de întunericul nopții dimpotrivă, se luminează tot mai puternic şi tot mai expresiv. Poate acest lucru se datorează şi faptului că unul dintre cei mai mari producători de becuri îşi are un sediu, destul de important,  în Eindhoven. Da, este vorba de marea companie Philips, care începând din anul 1891 şi-a fondat şi dezvoltat afacerea în acest oraș. Această companie în anul 2012 a devenit cel mai mare producător mondial de becuri. :), … doar vroiam să vă aduc aminte despre cine este vorba 🙂

                 Şi, cum în Eindhoven totul se bazează pe Philips, nu e de mirare că a fost pusă amprenta  așa de puternic pe acest oraș. Indiferent în ce parte al orașului te uiți dai de numele Philips: sediul Philips, stadionul Philips (PSV Eindhoven), sala de concerte The Frits Philips Concert Hall ( Muziekgebouw Frits Philips) (http://www.muziekgebouweindhoven.nl/home) ba mai nou, începând din data de 6 aprilie 2013, a fost inaugurat şi muzeul Philips (http://www.philips-museum.com/uk/the_museum_UK.html)  🙂 să nu mai enumeram diversele statui de prin oraş. Bravo lor… au cu ce se mândri şi au şi de ce 🙂 Chiar a făcut foarte mult pentru acest oraș.

Eindhoven - peisaje de noapte Eindhoven - peisaje de noapte Eindhoven - peisaje de noapte, Piazza

Eindhoven - peisaje de noapte Eindhoven - peisaje de noapte Eindhoven - peisaje de noapte Eindhoven - peisaje de noapte

                Așa că în plimbarea noastră de seară prin oraș, în prima fază am trecut puțin prin piața centrală, pe pietonalele din centru, iar la final am ajuns şi în zona centrală, care este evidențiată de clădirile emblematice ale orașului Eindhoven.

                Despre ce clădiri este vorba?

                Pai, … despre the Blob, the Regent, Light Tower, White Damme, şi Admirant tower

                Cu ce să încep?

                Bineînțeles cu The Blob, care pentru mine a fost cea mai emblematică clădire din Eindhoven. Această clădire, capodoperă a arhitectului italian Massimiliano Fuksas,  pot să spun că evidențiază cel mai bine caracterul futurist al oraşului. Clădirea este construită din oţel şi sticlă dispuse în forme triunghiulare şi o găsiți în  “18 Septemberplein”, iar în faţa acestei clădiri se găsește intrare unei imense parcări subterane pentru biciclete.

Eindhoven - peisaje de noapte, The Blob The Blob - peisaje de noapte The Blob - peisaje de noapte The Blob - peisaje de noapte  Eindhoven - peisaje de noapte, The Blob

The Admirant clădire de 105 metri (31 de etaje) construită în anul 2006 care este defapt cea mai mare clădire din orașul Eindhoven

The Admirant  - peisaje de noapte

                The Regent clădire de 96 de metri (34 de etaje) construită în anul 1999

The Regent - peisaje de noapte

                De WitteDame (The white Lady) – o clădire destul de emblematică, construită între anii 1928 şi 1931 în care şi desfășurat activitatea fabrica de becuri Philips. Prin anii ’80 Philips şi-a mutat producția în alte ţări şi a dorit să demoleze această clădire, dar municipalitatea nu le-a dat autorizaţie, iar în momentul de faţă aici îşi au sediul mai multe instituții, precum şi biblioteca orașului.

             Dacă doriți să aflați mai multe despre această clădire puteți să vă folosiți de pagina oficială al acestei clădiri (http://www.dewittedame.nl/)

                Lichttoren – turnul de lumină . Este o clădire care aparține diviziei Philips Lighting

Eindhoven - peisaje de noapte, The Blob

                După plimbarea prin oraș ne-am întors în camera de hotel, de unde am avut o superbă priveliște asupra orașului. Chiar ne părea rău că dimineața la prima oră trebuia să ne îndreptăm spre aeroport.

                Dar … asta e. Sper să mai revin prin acest oraș.

Eindhoven - peisaje de noapte

Ne găsiți și pe Facebook :

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Despre  Olanda şi despre Amsterdam  am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/tag/amsterdam/

Despre Eindhoven am mai scris aici:

http://www.bucketlist.ro/eindhoven-prima-impresie/

http://www.bucketlist.ro/biserica-st-catharinakerk-din-eindhoven/

http://www.bucketlist.ro/unde-poti-sa-mananci-cele-mai-bune-briose-in-eindhoven/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Olanda and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Eindhoven – peisaje de noapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.