Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg

Când ne-am hotărât să ne căutam cazare pentru a ne petrece un city break în orașul Salzburg am rămas blocaţi de preţurile pe care le-am găsit. Aşa se face, că am început să căutăm cazare şi mai departe de Salzburg deoarece oricum eram cu maşina şi nu era un impediment deplasarea de la hotel până în oraş.

                După ce am studiat mai multe forumuri am găsit ca recomandare, să ne căutăm cazare într-o suburbie al oraşului Salzburg, mai exact în Anif. După câteva verificări pe booking.com (pentru zona Salzburg) am prins o ofertă foarte bună la  Hotel Gartenauer de pe strada Hellbrunner, la numarul 7. Era un hotel de 4 stele, care din păcate nu mai figurează pe nici un site de rezervări online şi nici pagina de web a hotelul nu mai funcționează www.gartenauer.at

                Nu știu, probabil au intrat în renovare sau probabil a fost vândut şi o să apară pe piață sub o nouă denumire.  Oricum, ”dispariţia” din mediu online a acestui hotel am observat-o acum câteva săptămâni, când  o prietenă m-a rugat să-i fac o recomandare pentru un hotel în zona Salzburg. La momentul respectiv, când ne-am făcut rezervarea, noi am prins o ofertă de 55 de euro/ noapte/ camera dublă cu mic dejun inclus. Pentru Salzburg pot să vă spun că e un preţ mai mult decât acceptabil. Şi ce să vă mai spun de faptul că în Salzburg, marea majoritate a hotelelor au taxă suplimentară pentru parcare, cu preţuri care variază între 15 şi 20 de euro/zi!!!! 🙂 . Mda…. precum ziceam şi eu : – Exagerat, nu glumă!

                Aşa se face că am ales hotelul mai sus amintit pentru următoarele considerente :

  •           preț, mai mult decât acceptabil, poate chiar la jumătate de preţ faţă de un hotel din Salzburg
  •           mic dejun inclus, care era şi de tip bufet suedez, pot să vă spun că a fost unul dintre cele mai diversificate pe care l-am găsit prin cazările noastre
  •           parcare gratuită
  •           foarte aproape de palatul Hellbrun (obiectiv principal în vizita noastră)

             Un alt avantaj dacă vă căutați cazare în Anif este şi faptul că preţurile la toate serviciile sunt cu mult mai mici. Inclusiv preţul la benzină a fost cu aproape de 20 de cenți mai mic faţă de preţul pe care l-am găsit la benzinăriile din Salzburg.

                În prima fază am fost puţin reticenţi în ceea ce priveşte cazarea la acest hotel. Am ajuns la hotel şi, datorită faptului că nu prea am văzut multă activitate în hotel, am crezut că este posibil să ne fi  luat o ţeapă la cazare. După ce am intrat în hotel şi am făcut check-in-ul, am ajuns în cameră, iar de acolo am observat că lângă acest hotel era o biserică frumoasă, biserica din Anif. Faza haioasă era că piscina hotelului era amplasată chiar lângă această biserică 🙂 Precum se poate vedea în următoarea poză:

Biserica din Anif

                Deși după mobilierul din cameră se vedea că hotelul nu s-a mai renovat de o perioadă bună de timp, camerele erau foarte curate şi bine întreţinute.

Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg (1) Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg (2) Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg (3) Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg (4)

Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg (5) Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg Anif

                Dimineaţa când am ajuns în restaurant pentru micul dejun nu ne venea să ne credem ochilor, era un mic dejun foarte bogat cum nu mai văzusem de când am vizitat Barcelona şi am stat în Hotelul Porta Fira despre care v-am povestit mai în urmă. Şi partea ce mai interesantă era că abia am găsit loc la masă, restaurantul fiind foarte plin.  Apoi am înţeles că, de fapt,  mai era un corp al hotelului care era plin şi din acea cauză erau aşa de multe persoane la masă

                În concluzie, hotelul chiar ne-a făcut o surpriză foarte plăcută şi nu ne aşteptam să găsim asemenea condiţii. De multe ori aparenţele înşeală.

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Austria, Impresii de vacanta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.