Spania – Barcelona, Bulevardul Las Ramblas

Trebuie să recunosc că, de când am început să călătoresc, Barcelona a fost unul dintre cele mai râvnite orașe în care am vrut să ajung. Este al doilea oraș ca şi mărime din Spania, un oraș care va ajunge cât de curând la 2 milioane de oameni, un oraș absolut spectaculos prin tot ce găsești în el: arhitectura, istorie, tradiție, gastronomie, etc.
Dar uite că până la urmă mi s-a îndeplinit şi acest vis. Doream sa ne petrecem sejurul la mare în Spania, așa că, cu un drum ”am împușcat doi iepuri” : un city break în Barcelona şi un sejur la mare. Biletele de avion le-am luat prin wizzair.com, care aveau la momentul respectiv preţuri destul de acceptabile din Târgul Mureş.
Cu biletele de avion rezolvasem relativ rapid problema transportului, dar a apărut problema cazării în Barcelona. În primă fază am rezervat un hotel prins la promoție pe Booking.com, un hotel situat chiar lângă Sagrada Familia. Apoi cu câteva zile înainte de a pleca, soția mea, căutând pe booking.com, a găsit un hotel de patru stele absolut spectaculos la un preț care nu credeam că poate fi adevărat. Era redus la mai mult de jumătate, aşa că n-am mai stăm pe gânduri, am anulat cealaltă cazare şi am rezervat la acest hotel.
Şi…, în sfârşit, a venit şi ziua în care am ajuns în Barcelona. Totul a decurs normal, check-in, avion, aeroport, ajungem într-un final şi la destinaţie. Cât despre hotel, ce să vă spun, era cu mult peste așteptările noastre (Hotel Porta Fira).  Un design atrăgător şi interesant, realizat de un arhitect foarte renumit, Toyo Ito . Hotelul îşi merită pe deplin cele patru stele pe care le are datorită şi personalului foarte bine pregătit şi serviabil, iar condițiile oferite erau impecabile. Localizat în apropierea unei mari stații de metrou (stația EUROPA FIRA) şi în apropierea unui mare complex comercial, ușor de ajuns din toate punctele principale ale Barcelonei, ce să vă mai zic…. era locația perfectă şi hotelul perfect pentru noi 🙂 Dacă nu mă credeți pe cuvânt….:) ,….puteți să aruncați o privire si peste review-urile pe care le are pe TripAdvisor: (http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g665810-d1533317-Reviews-Porta_Fira_Hotel-L_Hospitalet_de_Llobregat_Catalonia.html)

Porta Fira Hotel (L'Hospitalet de Llobregat, Spain)

Eram super încântat de faptul că am ajuns în Barcelona, deși din discuțiile pe care le-am avut înainte m-a cam dezamăgit acest oraș. În ce sens?….. Singura avertizare pe care vreau să o fac încă de la început e să aveți grijă de portofel. Se fură în draci:). … Niște prieteni au fost cu o săptămâna înaintea noastră în Barcelona şi au fost lăsați fără unul din portofele ( Când m-am întâlnit cu ei, primul lucru pe care mi l-a spus : ”ai de grija de portofel!!!”).
Intr-adevăr cam așa e … Corida spaniolă s-a cam modificat, hoții sunt toreadori şi noi, bieții turiști suntem tăurași. Trebuie să fii într-o permanentă vigilenţă asupra bunurilor pe care le duci cu tine. Nici nu mai încape în discuție să iți lași portofelul în buzunarul din spate. Totul trebuie să fie în faţa ta, inclusiv rucsacul să îl porți cât mai mult în văzul tău. Să nu vă mirați când mai dați nas în nas cu dragii noștri concetățeni plecați pe meleaguri străine să își mai rotunjească veniturile în mod ilicit 🙂 Se vedeau de la o poştă, norocul nostru 🙂
Ajunşi în Barcelona, a doua zi am dorit să mergem neapărat pe bulevardul Las Ramblas, cel mai celebru bulevard din Barcelona. O plimbare pe Las Ramblas nu poate decât să vă încânte ochiul şi …. să vă umple cardul aparatului de fotografiat.

Rambla Barcelona Spania

Las Ramblas Barcelona

Rambla Barcelona

Carrer del pintor fortuny, Barcelona Spania

Hotel Montecarlo, Rambla Barcelona

Las Ramblas Barcelona

Fatada Rambla Barcelona

Las Ramblas Barcelona

Church - Our Lady of Bethlehem

Church of Our Lady of Bethlehem Rambla Barcelona

Church of Our Lady of Bethlehem Rambla Barcelona

Statuie umana Dali

Dali -Statuie umana Barcelona

The Mask - Statuie Umana Rambla Barcelona

Antigua Casa Figueras Barcelona

Las Ramblas, Barcelona

Rambla Barcelona fatada cladire

Rambla Barcelona fatada cladire

Las ramblas from Port Vell

Bulevardul ”Las Ramblas” prin cei 1,2 kilometri pe care îi are, leagă Plaça de Catalunya de Port Vell şi vă oferă cam orice e legat de distracţie: statui umane, florării, cafenele, cofetării, terase biserici şi teatre.
Însă, pentru mine cel mai interesant loc de pe Las Ramblas rămâne celebra piața La Bocheria (Mercat de Sant Josep de la Boqueria) – piața în care te atrage prezentarea produselor, dar bineînțeles şi gustul lor. Despre aceasta piață o să revin într-un post viitor, sunt prea multe poze de prezentat :))
Tot lângă Las Ramblas o să găsiţi o piaţă foarte frumoasă, Plaça Reial, care este încadrată de niște arcade frumoase. Vă recomand să admirați felinarele care sunt puțin mai neobișnuite. Fiecare felinar are șase lămpi și în partea superioară a felinarului se găseşte casca cu aripi a lui Mercur, mesagerul zeilor. Felinarele sunt construite în formă de caduceu, exact ca şi sceptrul lui Hermes. Sceptrul lui Hermes este reprezentat printr-un baston cu două aripioare în vârf, înconjurat de doi șerpi care, în antichitate, simboliza pacea și comerțul. Aceste felinare sunt primele lucrări ale lui Gaudi, ca si arhitect în Barcelona.

Plaça Reial, Barcelona

Plaça Reial Gaudi lanterns

Plaça Reial Barcelona

Rambla Barcelona Placa Reial

Plaça Reial Barcelona

Plaça Reial, Barcelona

Tot în această piață, dacă o vizitați într-o zi de duminică, veţi găsi colecționari împătimiţi, care vin să realizeze schimburi de timbre, capace de bere şi diverse alte chestii.
Dacă veți continua plimbarea pe Rambla, înainte de a ajunge în Port Vell veți da de celebra Mirador de Colón. Statuia care îl reprezintă pe Cristofor Columb are o înălțime de 47 de metri şi este cea mai înaltă statuie ridicată în cinstea lui. Mai multe informații despre această statuie găsiţi aici (http://www.vanderkrogt.net/statues/object.php?webpage=CO&record=escy002 ). Oricum, în cinstea lui Cristofor Columb, la nivel mondial se mai găsesc ridicate circa 590 de monumente 🙂 (http://www.vanderkrogt.net/columbus/index.php). Faza care m-a distrat cel mai tare e că mă așteptam să arate cu mâna spre America, dacă o să urmăriți mâna lui o să vedeți că arată undeva spre Africa :)) , şi nu în ultimul rând stă cu spatele la Spania :))

Mirador de Colón - Cristofor Columb - Barcelona

Cristofor Columb Barcelona Las Ramblas

Cristofor Columb Barcelona Rambla

Cristofor Columb Barcelona

Mirador de Colon Barcelona

Cristofor Columb Barcelona

Cristofor Columb column
În apropierea acestei statui se găseşte muzeul Maritim, construit pe vechiul șantier naval Drassanes Reials de Barcelona. Începând cu anul 1929, a apărut expoziția permanentă de la Muzeul Maritim, care prezintă istoria maritimă din Catalonia, muzeul fiind mutat în clădirea gotică începând din anul 1936. Clădirile au fost restaurate în mai multe etape, iar acum au o suprafață expozițională de peste 10.000 de metri pătrați. La intrarea în muzeu o sa găsiți celebra replică după submarinul Ictineo I, submarin construit de Narcís Monturiol i Estarriol.

 Port de Barcelona

Sector Naval Catalunia, Barcelona

Submarinul Ictineo I - Muzeul Maritim  Barcelona

Submarinul Ictineo I - Muzeul Maritim  Barcelona

Muzeul Maritim  BarcelonaMuzeul Maritim  Barcelona

Muzeul Maritim  Barcelona

Hello Barcelona

Barcelona
Tot în apropiere, mai exact în Port Vell o să găsiţi si velierul Santa Eulalia. Velierul a fost construit în anul 1918 şi după ce a schimbat mai mulți proprietari şi a parcurs drumul până în Cuba de două ori, a ajuns în patrimoniu muzeului Maritim în anul 1997 . În timpul celor doua călătorii pe care le-a făcut a primit porecla “El Chulo” (obraznic), din cauza vitezei mari pe care o atingea.
(http://www.mmb.cat/visita.php?idm=1&pagina=3&codi_subseccio=51&codi_plana=404&estic=2)

Velierul Santa Eulalia

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Totuși, dacă doriți să aveți cazarea asigurată pentru Barcelona, vă recomand Booking.com:

www.booking.com

Despre Barcelona am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/casa-muzeul-gaudi-parcul-guell/
http://www.bucketlist.ro/parc-guell-barcelona/
http://www.bucketlist.ro/barcelona-casa-batllo/
http://www.bucketlist.ro/barcelona-fantanile-magice-de-la-montjuic/
http://www.bucketlist.ro/barcelona-tibidabo/
http://www.bucketlist.ro/barcelona-piata-sant-jaume-si-sarbatoarea-sf-cristofor/
http://www.bucketlist.ro/barcelona-la-boqueria/

Despre Spania am mai scris si aici:
http://www.bucketlist.ro/peniscola-gibraltarul-valenciei/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Spania and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Spania – Barcelona, Bulevardul Las Ramblas

  1. Pingback: Unde să te cazezi când vrei să vizitezi orașul Salzburg - Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.