Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam

Un alt obiectiv care nu trebuie ratat când sunteți în vizită prin Amsterdam este renumita piață de flori (Bloemenmarkt). Este singura piață plutitoare de flori din lume, cel puțin așa zice Wikipedia :). Într-adevăr, toată piața de flori este realizată pe niște pontoane amplasate pe canalul Singel şi are o vechime de peste 150 de ani. Mai exact anul trecut (2012) a sărbătorit cei 150 de ani de existență deoarece și-a început activitatea în anul 1862. Canalul Singel a servit inițial ca şi un șanț de apărare al orașului, până în anul 1585, când orașul Amsterdam s-a extins.

                Deși în primă fază am vrut să eliminăm această piață de pe lista cu obiective de vizitat din Amsterdam deoarece ne gândeam că nu o să găsim mare lucru pentru că era destul de frig afară, am zis că totuși  mergem să vedem despre ce este vorba…. şi mă bucur că am luat această decizie.

Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam

                În piață am ajuns la prima oră, exact după ce s-a deschis. Ca să vă aduc aminte ”prima oră” în Amsterdam înseamnă ora 9, ora locală :), precum v-am mai spus şi în articolele anterioare, nu găsiţi mai nimic deschis în tot orașul înainte de această oră.

                Piața este compusă din 15 florării în care veți găsi, pe lângă tradiționale flori, şi foarte multe suveniruri, chiar la un preț foarte bun.

                In prima florărie în care am intrat am rămas plăcut surprins de numărul şi varietatea de lalele existente, şi toate la preţuri relativ decente. Un buchet de 50 de lalele îl puteți lua la 7,5 euro, deci puțin peste 30 de ron pentru un buchet imens de lalele. Tot în această florărie tavanul era ”tapetat” cu flori uscate. Era locul ideal unde puteai să-ţi faci poze, erai înconjurat din toate părțile numai de flori 🙂

Bloemenmarkt, bulbi de flori din Amsterdam Bloemenmarkt, flori in Amsterdam Lalele @ Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam Tavan tapetat cu flori @ Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam

                Ca şi suveniruri puteai să-ți cumperi bulbi de lalele tot la prețuri destul de rezonabile. Peste tot se găseau tot felul de pachete promoționale, ca de exemplu 50 de bulbi la 7,5 euro, iar dacă se cumpărau două pachete puteai să-l cumperi la 6 euro pachetul :). In alt loc am găsit pachet de 100 de bulbi la prețul de 6 euro.

                Singurul inconvenient pentru noi e că stăm la bloc şi chiar nu avem cum să-i plantăm, că tentația de a cumpăra acele frumoase lalele a existat.

Bloemenmarkt, bulbi in piaţa de flori din Amsterdam Bloemenmarkt, bulbi de lalele in piaţa de flori din Amsterdam Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam oferta Plante carnivore in Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam   Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam Bulbi de lalele in Bloemenmarkt Bulbi in Bloemenmarkt Bulbi de flori in Bloemenmarkt Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam fatada de cladire langa Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam Cladire langa Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam

                Ce mai găsiți sa cumpărați când vine vorba de flori?… Cam orice plantă vreți:) Şi asta nu o zic acum așa în glumă. Chiar aşa era :D. Puteţi să cumpărați de la plante carnivore la plante de canabis, cam orice. Da, ați auzit bine, canabis 🙂 Şi eu am rămas surprins şi chiar m-am distrat când am văzut acest lucru. Erau de vânzare kituri pentru a cultiva această plantă. Prețul unui kit începea  de la 2,5 euro 🙂

Seminte de Canabis @ Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam

                În rest, toate aceste florării abundă şi de suveniruri, ca de exemplu: magneți de frigider, lalele sculptate în lemn, tricouri, saboți olandezi, atât în mărime normală, cât şi în miniatură (pe post de breloc de chei).

                Oricum cam tot ce găsești în această piață e la preţuri mai mult decât rezonabile şi cu mult sub prețul magazinelor de pe Kalverstraat (http://www.kalverstraat.nl/where/where.html).

Program de vizită:  Luni- Vineri: 9.00-17:30, Duminica 11.00-17.30.

Suveniruri in Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam

Suveniruri @ Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam

Canelele din Amsterdam pe langa piaţa de flori Bloemenmarkt

Ne găsiți și pe Facebook :

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Despre  Amsterdam  am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/amsterdam-plan-de-calatorie/

http://www.bucketlist.ro/amsterdam-peisaje-de-noapte/

http://www.bucketlist.ro/unde-sa-mananci-in-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/canalele-din-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/magazinele-cu-produse-traditionale-din-amsterdam/

http://www.bucketlist.ro/piata-albert-cuyp-amsterdam/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Olanda and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Bloemenmarkt, piaţa de flori din Amsterdam

 1. Dragos says:

  Wow, aceasta piata este mai mult decat una frumoasa, mi se pare o locatie mai mult decat potrivita pentru cineva care vrea sa isi incante mama de 8 martie sau pur si simplu sa cumpere cadou pentru ziua mamei.

 2. Andreea B says:

  pentru campurile de lalele as da o fuga pana-n Olanda 🙂

 3. Dragos says:

  Din cate stiu eu plantele carnivore sunt adevarata raritati, adevarata curiozitati ale naturi.
  Desigur ca acestea cred in zonele mlastionoasa, asa ca ma indoiesc ca se poate gasi astfel de planse prin amsterdam.
  Insa nu strica sa intreb.
  Aveti idee daca gasesc asa ceva pe la un astfel de targ?

  A da si sa nu uit oare dau si de plante create artificial precum trandafiri albastri?

  • ovi naghiu says:

   1. Da, noi am găsit.
   2. Nu am văzut trandafiri albaștri
   Am și eu o întrebare 🙂 Din sursa traficului apare ca ai ajuns pe blogul meu de pe un link urlopener (nu știu ce reprezintă). Din cate am mai observat păstrezi cam același IP (Sibiu), dar de fiecare data apare un alt link pentru numele tău. Mai nou apari și în lista de Spam :). Deci,cum stă treaba până la urmă? 🙂

   • Dragos says:

    Daca tu consideri asta spam, spune-mi nu mai revin…
    Url opener este un site ce deschide mai multe ferestre.
    Si ip ul nu este din sibiu, ca sa vezi ca te inseli.

    • naghiu says:

     Mulțumesc pentru răspuns. Dragoș, toate mesajele de la tine intrau în spam.
     Nu am analizat ce reprezintă url opener, din această cauza te-am întrebat.
     Ip-ul care il folosești poate să fie prin proxy.

 4. O adevarata minune piata de flori. Noi mergem la Amsterdam peste doua saptamani special pentru Festivalul lalelelor din Keukenhof. Abia asteptam. Multumim pentru toate sfaturile si ideile pe care le-am gasit la voi si care ne vor fi de folos la fata locului.

 5. renata says:

  buna..poti te rog sa-mi dai si mie adresa pietei de flori din Amsterdam? Multumesc mult.

 6. Pingback: Anaulmanu's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.