Un Bruxelles cu mult mai dulce decât credeam

        Acum, că suntem în plin sezon al sărbătorilor şi în oricare casă păşeşti te întâmpină platouri cu prăjiturele sau cu tot felul de produse dulci, mi-am adus aminte de magazinele cu dulciuri din Bruxelles.

       Le-am numit generic dulciuri deoarece Bruxelles-ul nu se rezumă doar la renumita ciocolată, ci şi la restul produselor pe bază de zahăr :). Sincer, de îndată ce intri într-un magazin de ”specialitate”,  îți va crește glicemia doar privindu-le, ce să mai zic dacă le  şi deguști.

       Am intrat şi noi în câteva magazine, așa mai mult împinși de curiozitate şi, sincer, nu știam exact unde suntem , … într-un magazin sau într-un muzeu al acestor produse. Oricum, indiferent prin ce magazinaș ai păşi, abundența de produse te va şoca. Eu unul nu puteam să-mi imaginez că se pot produce atât de multe tipuri şi modele de ciocolată. De fiecare dată când intram într-un magazin reacționam mai ceva ca şi câinele lui Pavlov :). Din magazinul în care ne-am luat dulciurile pentru suvenir chiar am primit şi ceva mostre gratuite, pe care după ce le-am degustat, soţia mea, se întoarce către mine şi mă întreabă exact  ca şi în reclama de la Snickers:

– better?
– … much better 🙂

       Prin oraș o să găsiți diverși producători celebri, cum ar fi  Leonidas (http://www.leonidas.com/en/) sau Neuhaus (http://www.neuhauschocolates.com/Splash_HomePage), dar şi mulți alţii mai puțin cunoscuți, dar care cu siguranță te vor impresiona prin cantitate, calitate… şi uneori chiar prin preț 🙂 (care poate să fie uneori destul de piperat).

Leonidas

       In Bruxelles o să găsiți atât producători locali, cât şi firme multinaţionale care au dorit să se afirme şi în acest oraș.

       Din cele câteva magazine pe care le-am vizitat am ales să vă prezint doar două, şi anume: La Belgique Gourmande şi La Cure Gourmande

La Belgique Gourmande:

La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande La Belgique Gourmande

La Cure Gourmande:

La Cure Gourmande La Cure Gourmande La Cure Gourmande La Cure Gourmande La Cure Gourmande La Cure Gourmande La Cure Gourmande La Cure Gourmande La Cure Gourmande La Cure Gourmande

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Despre Belgia am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/abies-electronicus-si-spiritul-craciunului-in-bruxelles/

http://www.bucketlist.ro/manneken-pis-bruxelles/

http://www.bucketlist.ro/parlamentarium-bruxelles/

http://www.bucketlist.ro/mini-europe-bruxelles/

http://www.bucketlist.ro/atomium-bruxelles/

http://www.bucketlist.ro/piata-de-craciun-din-bruxelles/

http://www.bucketlist.ro/belgia-prin-liege-fara-sa-vrem/

http://www.bucketlist.ro/belgia-imparatia-berii/

 

 

 

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Belgia, Impresii de vacanta and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Un Bruxelles cu mult mai dulce decât credeam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.