Lacul Konigssee şi stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden

Lacul Konigssee  e cel mai curat lac pe care l-am văzut vreodată. Lucrul acesta îmi vine pentru prima dată în minte când mă întreabă cineva de lacul Konigssee şi, pe bună dreptate, deoarece este unu dintre lacurile cel mai puțin poluate din Germania. Când am auzit pentru prima oară acest cuvânt şi am aflat că este denumirea unui lac din Germania primul lucru la care m-a dus numele era la ceva legat de “rege”, deoarece cuvântul ” König” în limba germană reprezintă rege. Ei bine, numele nu are nicio legătură cu vreun rege, iar ulterior am aflat că Konigssee, provine, de fapt, din Kunigssee (Kchunigsee) , nume pe care l-a purtat lacul mai demult.

Lacul Konigssee din stațiunea Schoenau am Koenigssee - Berchtesgaden
Deoarece pentru acest articol am pregătit cu mult mai multe poze decât în mod normal, m-am hotărât  să împart acest articol în două articole mai mici. Primul articol în care să vă prezint în câteva poze staţiunea Schoenau am Koenigssee şi cum să vă organizaţi excursia pe lac, iar în postul al doilea să vă prezint excursia propriu-zisă pe lacul Konigssee, spre mănăstirea “St. Bartholomä am Königssee” (Sf Bartolomeu) şi pauza pe care am făcut-o pe peninsula Hirschau de pe acest lac.
Cum eram în zonă pentru a vizita “Cuibul de vulturi a lui Hitler” despre care v-am povestit în articolul trecut ne-am hotărât să vizităm şi acest obiectiv, mai ales după ce văzusem câteva pliante care prezentau aceste locuri (zona Berchtesgaden). În plus mai auzisem şi câteva poveşti foarte interesante despre aceste locuri de la alți turişti (germani) cu care ne-am întâlnit în excursia spre Eagle Nest.  Povestea unul dintre aceștia cum că, pe lacul Konigsee, iarna când este foarte frig, lacul îngheaţă complet şi se poate merge cu mașina. Totodată spunea că, în anul 1964, un tip a intrat pe lac cu un Volkswagen Beetle, fără a primi permisiunea şi la întoarcerea de la mănăstirea Sf. Bartolomeu gheaţa de pe lac a cedat, iar mașina sa a ajuns în adâncuri. Doar acum, mai recent, a fost descoperită cu ajutorul unui mini-submarin, dar nu a fost adusă la suprafaţă.
În primă fază nu am dat crezare acestor poveşti şi mă gândeam în sinea mea că sunt poveşti născocite pentru a creşte potenţialul turistic al zonei şi chiar mi-am adus aminte de excursia din Grecia, din peştera Drogarati de pe insula Kefalonia despre care v-am povestit aici.
După ce am terminat vizita la Eagle’s Nest şi am revenit în Schoenau am Koenigssee , am făcut câteva căutări pe Google şi, într-adevăr, cele povestite se adevereau. Am şi văzut un clip pe Youtube în care, în iarna din 2006, o maşină a parcurs acest traseu.  Este vorba de clipul următor, în care patronul de la pescăria de pe peninsula Hirschau parcurge acest traseu 🙂

În scurta documentare de pe internet despre acest lac am mai aflat că aici se poate auzi ecoul de până la şapte ori, iar căpitanul vasului se oprește într-un anumit loc de pe lac şi, cu ajutorul unei trompete, cântă o melodie şi astfel se poate auzi acest ecou.
După ce ne-am hotărât să facem această excursie  am mers până la micuţul port de unde se poate lua barca  şi am  cumpărat bilete.
Dacă doriţi informaţii despre preţul biletelor, dar şi despre traseul de pe acest lac,  puteţi afla de aici
În timp ce ne plimbam spre acest port am făcut câteva poze cu această staţiune pe care vreau să vi le prezint:

stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden stațiunea Schoenau am Koenigssee stațiunea Schoenau am Koenigssee Superbrezen in stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden Superbrezen in stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden Superbrezen in suvenir din sare in stațiunea Schoenau am Koenigssee Superbrezen in suvenir din sare in stațiunea Schoenau am Koenigssee hotel Konigsee din stațiunea Schoenau am Koenigssee stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden hotel Konigsee din stațiunea Schoenau am Koenigssee hotel Schiffmeister am Königssee din stațiunea Schoenau am Koenigssee - Berchtesgaden hotel Schiffmeister am Königssee din stațiunea Schoenau am Koenigssee - Berchtesgaden stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden hotel Konigsee din stațiunea Schoenau am Koenigssee hotel Schiffmeister am Königssee din stațiunea Schoenau am Koenigssee - Berchtesgaden suveniruri din stațiunea Schoenau am Koenigssee - Berchtesgaden stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden landhaus christlieger am königssee din stațiunea Schoenau am Koenigssee - Berchtesgaden

Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Youtube, Google +:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

http://twitter.com/bucketlistro

http://www.youtube.com/user/bucketlistro

google.com/+BucketlistRo

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Germania, Impresii de vacanta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Lacul Konigssee şi stațiunea Schoenau am Koenigssee din Berchtesgaden

  1. Arata tare bine, mai ales casutele de pe marginea lacului.
    Totusi eu nu as indraznic cu masina, chiar daca in Germania e frig si probabil ingheata bine 🙂

  2. Pingback: Lacul Koenigssee şi mănăstirea Sf. Bartolomeu (St. Bartholomä) | Bucketlist

  3. Pingback: Plimbare pe lacul Zell din stațiunea Zell am See - Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.