Grecia Ep 2 – Laganas, locul unde distracţia nu are limite…!

În episodul trecut v-am povestit câte puțin despre cum am ajuns în Laganas – Zakynthos, deși inițial nu aveam în plan această destinație.

Azi vă voi vorbi puţin despre Laganas, staţiunea de pe insula Zakynthos unde ne-am cazat pentru 10 zile din concediu.

În prima zi, când am ajuns pe insulă, după ce am coborât de pe feribot, am dat o fugă până la prietenul nostru grec, să-l salutăm şi  apoi împreună cu el urma să mergem la pensiunea unde aveam făcuta rezervarea.  La grec acasă, din vorbă în vorbă, am mai aflat ce trebuie să mai vizităm, ce să evităm, ce să mâncam….., dar marea dezamăgire a grecului era că suntem cazați în Laganas. El tot o ținea sus şi tare că o să ne para rău, că în Laganas o să fie iadul pe pământ pentru noi. Noi o țineam pe a noastră… că ne place, că vrem distracție …, că doar suntem tineri :)) ). Chiar nu știam ce ne  așteaptă! :)) )

Toate bune și frumoase, povestim cu grecul și cu familia lui vrute si nevrute, planuri peste planuri, dar vorba romanului: ” Omu’ vine, stă oleacă… …mai discută, mai şi pleacă. Plecăm de la grec de acasă cu direcția Laganas.

Pensiunea noastră era situată în Laganas, foarte aproape de plajă, precum și de bulevardul principal. Ziua stațiunea era foarte liniștită, iar noi ne gândeam ce a găsit Spiros nasol la această stațiune.

Ajunși la pensiune, după ce ne cazăm, facem un duș, stăm o ora – două în pat să ne mai revenim, apoi ieșim prin stațiune să vedem atmosfera.

 Vila in care am stat - Laganas

Seara când ieșim pe bulevardul principal, într-adevăr…. iadul pe pământ :)) ). Stațiunea schimbată la 180 de grade, ziua liniște de mormânt prin toată stațiunea, noaptea dezmăţ:)

Grupurile de tineri englezi, costumați în tot ce poți sa îți imaginezi, puși pe distracție (pe băutură și nu numai) făceau ‘’atmosferă’’ prin stațiune. Într-adevăr găsești distracție în această stațiune, dar nu distracția pe care o căutam noi :)) ). Poate că vârsta, poate că și mentalitatea, poate faptul că eram perechi, făceau să nu ne placă distracția din Laganas, respectiv tineri drogați pe la toate colţurile, anesteziaţi de băutură, unii aproape leşinaţi… Apropo, începând de la miezul nopţii, boxele barurilor alternau alături de sirenele ambulanţelor care abia mai făceau faţă tinerilor răpuşi de alcool şi de stupefiante.

Laganas

 temperatura noaptea in Laganas

baruri Laganas

baruri Laganas

De-a lungul bulevardului principal barurile erau dispuse pe ambele părţi, toate fiind în partea dinspre stradă deschise şi despărţite de şosea doar de o tejghea cu balustrade (respectiv bări de striptease), care reprezenta, de fapt, ringul de dans al fetelor. Ceea ce ne-a şocat cel mai tare a fost faptul că, aceste baruri de stradă, dimineaţa erau spălate cu furtunul de mizeria petrecăreților.

Astfel, după o scurtă tură prin Laganas și un slalom printre barurile care serveau direct în stradă tinerii puși pe distracție,  ne-am oprit la terasele de pe plajă. Aici am găsit putină liniște , și câteva mese libere..:)

Prima seară, primul festin culinar. Daca vreodată aș mai avea ocazia să merg pe Zakynthos cu siguranța pentru mâncare m-aș întoarce. Aproape la fiecare terasă, mielul sau iepurele intra în meniu. Deși nu eram un împătimit pentru carnea de miel sau pentru carnea de iepure, modul de preparare de pe insulă a făcut să ajung să ador acesta carne.

Kleftiko de miel:

kleftiko de miel

mancare in zakynthos

 preturi meniu

Având în vedere ca eram destul de obosiți după cei 1500 de km făcuți din Romania, ne-am retras spre camere destul de rapid.

Prima seară, primul incident 🙂  Ajungem la camere, ce să vezi, lângă noi două camere de englezi, care erau puși pe distracție (ei așa o considera). Distracția lor era să asculte muzica la maxim. Bun totul e ok, nu îi băgăm în seama, nici nu aveai pe cine. Intrăm în camere, ne punem în pat, trec 10 minute, trec 20, trec 30 de minute, tot aceeași piesă. Am ajuns să urăsc piesa respectivă (Scooter – Maria (I like It Loud)), și nici nu erau steliști :)). După ce am ascultat piesa pentru a 30-cea oară am reușit cumva să adorm. Soția mea, la un moment dat, mă trezește şi îmi spune că cei de lângă noi își sparg camera. Într-adevăr așa era, aruncau cu mobila în pereți. Nu aveam ce să le facem. Pensiunea în care ne-am cazat era o afacere de familie, fără recepție şi nu aveam pe cine să anunțăm. Peste ei în camera nu aveai cum să intri, erau turbați :). Nu ii mai băgam în  seama, şi cumva, cumva ațipesc la loc. Nu trece o oră, la care soția din nou mă trezește, că cineva e la noi pe balcon. A fost picătura care a umplut paharul. Sar din pat, ies pe balcon, ce să-mi vad ochilor, un tip gol pușcă. A sărit din balconul lui, la noi in balcon, iar apoi a sărit mai departe pe următorul balcon şi tot așa, şi striga în gura mare după o tipa pe stradă : ‘’Beiko! Beiko!’’. Până la urmă se făcu liniște şi am putut să ne savurăm somnul mult dorit.

Dimineața, ne trezim la primă oră să ajungem la plajă, că doar noah… trebuia să prindem ultravioletele. Când ajungem pe plajă, ce să vezi, nu era țipenie de om. Parcă toată stațiunea a intrat în pământ. Pe toată plaja eram doar noi şi câţiva rătăciți de pe la chefurile din noaptea respectivă.

Laganas beach

Laganas la 8 dimineata

Plaja Laganas la 8 dimineata

plaja Laganas

Insula Cameo

Căutam o terasă deschisă, dar toate terasele erau închise. Se deschideau doar la ora 10. Așa că ne-am pus pe șezlongurile din faţa teraselor. La ora respectivă nu aveai ce să faci, nu aveai unde să mănânci, să bei o cafea.

Întâmplător am dat de o terasă foarte frumoasă, pe care o recomand tuturor celor care merg în Laganas, terasa Marabou:

http://www.marabouzante.gr/restaurant.htm

Patronul – un tip sociabil –  mi-a făcut o impresie foarte bună încă din prima dimineață şi din acest motiv am revenit în fiecare zi la terasa lui. Berea o servea în halbe înghețate, avea nişte fresh-uri extraordinare, din toate tipurile de fructe, era foarte atent la cum se servea mâncarea, Wi-Fi gratuit pentru clienți fideli (şi noi intram în această categorie).

Terasa Marabou

Bere Marabou

Terasa Marabou

De asemenea, plaja din Laganas este întinsă, acoperită de nisip fin, iar apa mării foarte curată şi liniştită, crescând în adâncime treptat, astfel că poţi să-ţi laşi copiii să se joace pe mal.  Dar ce vorbesc de copii, de fapt nu e cazul…! Exclus să-ţi duci copiii în staţiunea Laganas, va trebui să-i porţi în permanenţă legaţi la ochi!

pitici la plaja

După o ziua de plajă, ne întoarcem la pensiune, unde… ce să ne vedem ochilor, patronul pensiunii şi cu tipul care noaptea a fost gol pușcă pe balconul nostru erau într-o discuție. De fapt, era vorba de un calcul privind plata pentru pagubele din noaptea respectivă.

Merg la englez, îl iau deoparte şi îl întreb ce a căutat în noaptea trecută la noi pe balcon. La care tipul îmi răspunde foarte senin, că nu îşi mai aduce aminte nimic, că a fost trezit pe la 12 a.m. la piscina unui hotel din apropiere pe când îl spălau angajații cu furtunul cu apă rece. Ce să îi mai zic, m-a  umflat râsul, şi am plecat mai departe.

Asta e viața din Laganas, iar  grecul ne-a avertizat de la început :).

Însă, chiar dacă ai ajuns în Laganas nu e nimic pierdut. Pe insula Zakynthos se găsesc multe alte staţiuni, foarte aproape una de alta, astfel că nu eşti obligat să rămâi în Laganas dacă îţi dai seama că te depăşeşte distracţia.

Noi, de fapt, asta am făcut, în fiecare zi am ales o altă staţiune, iar în Laganas ne-am întors noapte târziu doar pentru a dormi (sau, mă rog…. a încerca să dormim).

Pentru cazare în Laganas:

http://www.booking.com/

Una peste alta am avut un concediu extraordinar, dar despre restul….în episodul viitor.

Ne găsiți și pe Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Sunt sigur că o să-ți mai placă și:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.177808892351379.42097.107162309416038&type=3

Despre  Zakynthos  am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-1-drumul-spre-insula-zakynthos/

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-3-plaja-navagio-paradisul-din-zakynthos/

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-4-blue-caves-zakynthos/

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-5-navagio-panorama/

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-6-insula-kefalonia-si-manastirea-agios-gerasimos/

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-7-pestera-drogarati-si-lacul-melissani/

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-8-tavernele-din-zakynthos/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Grecia, Impresii de vacanta and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Grecia Ep 2 – Laganas, locul unde distracţia nu are limite…!

  1. Pingback: Grecia Ep 4 Blue Caves – Zakynthos | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.