Edelweißspitze – vârful Edelweiss de pe drumul alpin Grossglockner

În acest post vreau să vă prezint Edelweißspitze (vârful Edelweiss), un obiectiv aflat la cea mai mare cotă de pe drumul alpin Grossglockner.
Precum vă povesteam în postul trecut, am ajuns lângă monumentul de lângă Fuscher Törl. Eram opriţi pentru a face câteva poze cu acest drum şi pentru a ne cumpăra ceva suveniruri de la o cabană din apropiere. Când am intrat în acea cabană i-am auzit pe nişte motocicliști povestind de Edelweißspitze şi de faptul că şi-au dat întâlnire în parcarea din vârful Edelweiss. Uitându-mă pe harta din pliantul pe care l-am primit la intrare am observat că se poate ajunge cu maşina.

drumul spre Edelweißspitze din  Fuscher Törl - vârful Edelweiss de pe Grossglockner

drumul spre Edelweißspitze

Hoctor vazut de Edelweißspitze - vârful Edelweiss drumul alpin Grossglockner

Edelweißspitze - vârful Edelweiss Grossglockner

Edelweißspitze – vârful Edelweiss

Drumul, de aproximativ de doi kilometri, care va duce până la cota de 2571 metri, este un drum din piatră cubică cu o pantă care ajunge la 14 % şi cu un număr de şapte curbe ac de păr. Pornim pe acest drum şi ajungem în parcarea din vârful Edelweißspitze. În acest loc se poate urca într-un observator care oferă o panoramă de 360 de grade cu această zonă şi din care puteți să admiraţi peste 30 de vârfuri muntoase care au peste 3000 de metri înălţime.
În imediata vecinătate al vârfului Edelweißspitze am găsit o cabană (Edelweißhütte)  în care am putut să ne servim masa, restaurant pe care îl şi recomand dacă sunteți pe acest drum. Această cabană este o afacere de familie şi a fost construită odată cu acest drum. Mai multe informații puteți să găsiți pe site-ul cabanei (www.edelweissspitze.at) Cabana oferă şi camere pentru cazare. Prețul pentru camera standard începea de la 36 de euro, iar pentru “komfortzimmer” prețul era de 52 de euro/ noapte.   Faza care m-a distrat cel mai tare era că, la restaurantul acestei cabane, aveam posibilitatea de a savura lapte proaspăt de vacă, care costa 2,2 euro /jumătatea de litru. Chiar la masa de lângă noi erau câteva doamne care şi-au comandat şi erau foarte încântate de faptul că au posibilitatea de a bea lapte proaspăt. Bine… se trecem peste faptul că în permanență tot exclamau una către cealaltă “frishmilk… frishmilk” şi la un moment dat chiar au devenit enervante.
Ce vă recomand de la acest restaurant este Apfelstrudel-ul casei (ștrudel cu mere), servit cu cremă de vanilie. Tot aici exista posibilitatea de a comanda şi Topfenstrudel (ștrudel cu brânză dulce). Prețul de 3,20 euro/porție era un preț decent şi se aliniază cu preţurile pe care le-am găsit în mod normal în zonele turistice din Austria. În Romania este total diferit, dacă ajungi într-o zonă turistică mai retrasă, în care există posibilitatea de a consuma ceva doar într-un  singur loc, atunci în locul respectiv se practică niște preturi care te dau pe spate.
În continuare câteva poze iar în postul următor continuam drumul spre “Die Kaiser-Franz-Josefs-Höhe”

parcare Edelweißspitze - vârful Edelweiss de pe drumul alpin Grossglockner

observator Edelweißspitze - vârful Edelweiss de pe drumul alpin Grossglockner

Biker’s Nest Edelweißspitze

Drumul spre Edelweißspitze - vârful Edelweiss Drumul spre Edelweißspitze - vârful Edelweiss Drumul spre Edelweißspitze - vârful Edelweiss Drumul spre Edelweißspitze - vârful Edelweiss Steagul Grossglockner pe Edelweißspitze - vârful Edelweissversantul nordic de la Edelweißhütte din Edelweißspitze - vârful Edelweiss Edelweißhütte de pe Edelweißspitze - vârful Edelweissom de zapada pe Edelweißspitze - vârful Edelweiss Grossglockner cabana Edelweißhütte de pe vârful Edelweiss Grossglockner cabana Edelweißhütte de pe vârful Edelweiss Grossglockner terasa Edelweißhütte de pe vârful Edelweiss Grossglockner terasa Edelweißhütte de pe vârful Edelweiss Grossglockner spre cabana Edelweißhütte de pe vârful Edelweiss Grossglocknerdrumul Grossglockner vazut de pe vârful Edelweiss drumul Grossglockner vazut de pe vârful EdelweissFuscher Törl de pe drumul alpin Grossglockner parcare Fuscher Törl de pe drumul alpin Grossglockner drumul alpin Grossglockner drumul alpin Grossglockner la coborare de pe Edelweißspitze spre drumul alpin Grossglockner curba ac de par la coborare de pe Edelweißspitze spre drumul alpin Grossglockner la coborare de pe Edelweißspitze spre drumul alpin Grossglockner la coborare de pe Edelweißspitze spre drumul alpin Grossglockner curba ac de par pe drumul de la  Edelweißspitze spre drumul alpin Grossglockner trecatoarea Hochtor vazut de pe Edelweißspitze

Despre Austria am scris aici:

www.bucketlist.ro/category/austria/

Despre Grossglockner High Alpine Road am mai scris și în următoarele articole:

www.bucketlist.ro/grossglockner-high-alpine-road-cel-mai-frumos-drum-alpin-din-austria/
www.bucketlist.ro/ghetarul-pasterze-si-intoarcerea-de-pe-drumul-alpin-grossglockner-prin-heiligenblut/
www.bucketlist.ro/drumul-alpin-grossglockner-portiunea-de-drum-fuscher-torl-die-kaiser-franz-josefs-hohe/

Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Youtube, Google +:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

http://twitter.com/bucketlistro

http://www.youtube.com/user/bucketlistro

google.com/+BucketlistRo

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Austria, Impresii de vacanta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Edelweißspitze – vârful Edelweiss de pe drumul alpin Grossglockner

  1. Pingback: Drumul alpin Grossglockner, porţiunea de drum Fuscher Törl - Die Kaiser Franz Josefs Höhe

  2. Pingback: Grossglockner High Alpine Road - Cel mai frumos drum alpin din Austria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.