Cele mai frumoase masti si costume – Carnavalul de la Venetia

Măștile s-au păstrat în tradiția carnavalului de la Veneția, încă din perioada evului mediu. Zilele dinaintea postului Paştelui la catolici aveau să asigure orașului distracția binemeritată. Aşa cum e de așteptat măștile erau folosite pentru a ascunde identitatea celui care le purta. Fie că era vorba de un nobil umbrit de o relație promiscuă, sau un om simplu, acțiunile nu aveau nici o repercusiune. Nu cred că trebuie să vă reamintesc de celebra scenă din ‘Eyes wide shut’ unde erau purtate măști venețiene. Nu am să insist prea mult pe acest aspect, sunt numeroase linkuri care vă pot descrie istoria acestor măști cât și evoluția lor, mai bine decât mine.

Revenind la perioada actuală, o dată ce a fost dat liber la distracție, de către îngerul zburător, Veneția este inundată de măști şi costume. O adevărată delectare atât pentru retină cât și pentru senzorul de la DSLR. Creativitatea și imaginația sunt cele care domină această perioadă. Ce m-a impresionat pe mine personal în cele 2 vizite la carnaval, a fost varietatea costumelor. Cei costumați, fie ei grupuri, indivizi sau familie vor fi mai mult decât recunoscători să fie pozați. Pentru ei, e un fel de recunoaștere că au un costum demn de a fi fotografiat.

Aşa cum vă spunea şi Ovi, închirierea costumelor poate sa fie destul de costisitoare, putând ajunge la ordinul sutelor de euro. Însă o mască simplă, sau o pictură a feței poate să vă aducă spiritul carnavalului aproape. Personal am încercat ambele variante. Masca am cumpărat-o de la negustorii ambulanți (atenție: totul se negociază la sânge) iar în altă zi am optat pentru o pictură pe faţă.

Ce am învățat din aceste experiențe:
– o mască frumoasă poate fi și un suvenir extraordinar, și în același timp poate fi refolosită la diverse ocazii (eu am folosit-o pe a mea de Halloween şi am împrumutat-o pe a unei bune prietene pentru un bal mascat).
– nu va sfiiți să negociați si de asemenea evitați să cumpărați de la primul negustor. Puteți avea surpriza sa găsiți în alt loc mai ieftin.
– imaginația e cel mai de preț lucru pentru carnaval : o marcă ‘low cost’ în pahare de unică folosință poate fi de efect
– dacă optați pentru pictarea feței și aveți un ten sensibil, aveți de grijă înainte sa aplicați crema hidratanta, nu de alta dar s-ar putea sa va simțiți tenul ‘ars’ pentru câteva zile.

În continuarea am să vă las în compania pozelor. Pentru mine, carnavalul a fost un pretext suficient de bun pentru a perfecționa pasiunea pentru poze. Inițial am dorit să fac un top al celor mai frumoase măști, dar nu am reușit să mă hotărăsc asupra podiumului, așa că ordinea în care le veți vedea este aleatoare.

măşti carnavalul de la Veneţiamăşti carnavalul de la Veneţia măşti carnavalul de la Veneţia măşti tradiţionale la carnavalul de la Veneţia măşti Jonny Deep la carnavalul de la Veneţia măşti la carnavalul de la Veneţia măşti şi pictura pe faţă la carnavalul de la Veneţia măşti şi costume la carnavalul de la Veneţia pictură pe faţă şi măşti la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti la carnavalul de la Veneţia costume haioase şi măşti la carnavalul de la Veneţia costume haioase şi măşti la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti tradiţionale la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti tradiţionale la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti tradiţionale la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti tradiţionale la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti tradiţionale la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti tradiţionale la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti tradiţionale la carnavalul de la Veneţia costume şi măşti la carnavalul de la Veneţia DSC_0253

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Despre Carnavalul de la Veneția am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/carnavalul-de-la-venetia-prima-impresie/

http://www.bucketlist.ro/carnavalul-de-la-venetia-o-explozie-de-culoare-se-apropie-cu-pasi-repezi/

http://www.bucketlist.ro/carnavalul-de-la-venetia-o-lume-de-basm/

This entry was posted in Impresii de vacanta, Italia and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Cele mai frumoase masti si costume – Carnavalul de la Venetia

 1. Lucian says:

  Foarte interesanta experienta Carnavalului de la Venezia…iar pozele sunt fantastice!

 2. Adriana says:

  Foarte interesante mastile. Multa imaginatie si expresivitate si culoare!
  Felicitari pentru poze. Au adus mult din atmosfera de carnaval.

 3. Elena says:

  Candva, candva o sa ajung si eu in Venetia, si-o sa fie fix de Carnaval! 🙂

 4. Pingback: De pe blogurile de turism adunate (15)

 5. Dragos says:

  Practic nu sti de unde sa alegi fie vorba de costumele pentru dama sau barbati.
  Cel mai mult imi place fustele damelor, cele ce sunt asa de viu colorat, apoi daca ar fi sa aleg din categoria costume masculine cred ca cel mai reusit este cel de pirat al cunoscutului pirat, in rest cam toate par a fi la fel de bune, la fel de reusite.
  Superb post, ati surprinsa poze care sunt cu adevarat atractive, motiv pentur care sunt mai mult decat incantat!

 6. any says:

  supertare!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.