Carnavalul de la Veneția – prima impresie

                Precum vă spunea şi Flori în articolul trecut, ne-am organizat o trupă mai serioasă pentru carnavalul de la Veneția, mai exact din Oradea eram şase persoane, iar din Timișoara tot șase :). Da… da, ”şase cai frumoşi”, precum şi tipul din acel clip, noi știam una şi bună, trebuia neapărat să vedem acest carnaval mult lăudat.

                Pentru mine era a treia oară când ajungeam prin Veneția. Prima oară am ajuns în 1991, când am fost într-un schimb de experiență la o școală din Italia. Acest schimb de experiență se baza pe faptul că un elev din Romania stătea pentru două săptămâni în Italia, iar pe urmă elevul italian venea pe meleaguri romanești,  tot pentru două săptămâni şi trăia atmosfera din România. Cu această ocazie am vizitat mai multe din obiectivele din Italia, printre care şi Veneția.

                A doua oară am ajuns în Veneţia vara, împreună cu soția mea, după ce ne-am petrecut un concediu în Croaţia, iar la insistenţele unui bun prieten stabilit în Vicenza, ne-am propus să îi facem o vizită, astfel că am trecut şi prin Veneţia. Oarecum am ținut să fac această excursie mai mult pentru soția mea care încă nu văzuse Veneția.

                Pentru a treia oară când am ajuns în Veneţia avea să fie cu ocazia renumitului carnaval. Şi iată-ne ajunși în apropierea Veneției, mai exact în Mogliano Veneto, un mic orășel, în care ne-am luat cazarea. Încă de pe drum eram hotărați că odată ajunşi la hotel, ne lăsăm bagajele şi ne îndreptăm spre Veneția pentru a prinde cât mai mult din carnaval.

                Zis şi făcut, după ce ne-am cazat am pornit direct spre gară, cu direcţia Veneția. Aici trenurile au o frecvenţă de maxim jumătate de oră, așa că nu am zăbovit mult timp şi eram în tren. Dar ce să vezi în tren, toată lumea costumată în straie de carnaval 🙂

Carnavalul de la Veneția

                Trebuia să ne adaptăm şi noi situației așa că, în gară, am căutat pe la tarabe măşti, pălării şi restul de accesorii specifice carnavalului. Preţurile sunt relativ modice, mai ales dacă mai şi negociați. Se poate negocia chiar destul de mult dacă aveți puțintică răbdare sau dacă sunteți într-un grup mai mare şi cumpărați mai multe produse.

                Ajunşi pe platoul din faţa gării din Veneţia am dat de o mulțime de oameni, printre care mulți artiști care își ofereau serviciile pentru a te picta pe faţă cu masca dorită. Măştile pictate erau uimitoare atât prin culori, cât şi prin forme, atrăgând toate privirile, astfel că în ziua următoare ne-am pictat şi noi.

Carnavalul de la Veneția Carnavalul de la Veneția

                În prima seară am decis că o plimbare prin mulțime ar prinde foarte bine, nu de alta, dar vroiam să vedem exact atmosfera, așa că am luat-o la picior peste ”Ponte degli Scalzi”, cu direcția ”Ponte di Rialto”, iar mai apoi cu direcția ”Piazza San Marco” . Din faţa gării se poate lua şi vaporetto până în Piazza San Marco, dar noi am preferat să folosim această variantă doar la reîntoarcerea spre hotel.

                Despre atmosfera de carnaval ce să vă zic, am rămas fără cuvinte, era într-adevăr una de basm. Flori îmi povestise cum a fost cu un an înainte şi sincer nu o credeam şi chiar m-a mirat faptul că vrea să vină şi a doua oară. Numai după ce am văzut într-adevăr carnavalul am înțeles-o pe deplin şi, sincer, când o să mai am ocazia, o să mai vreau să particip din nou la acest carnaval.

                Poate vă întrebați ce am găsit aşa de spectaculos aici. Ei bine… atmosfera în care toată lumea dansează, cântă şi se distrează face ca acest carnaval să fie de basm. Odată ce ajungi în Piazza SanMarco practic atingi apogeul distracției. Aici este locul în care se adună toată lumea şi se desfășoară punctele principale din programul carnavalului.

                Distracţia de la carnaval am încercat să o surprind şi în următoarele imagini, care sper să fie cât mai sugestive:

 Carnavalul de la Veneția Carnavalul de la Veneția Carnavalul de la Veneția costume traditionale Carnavalul de la Veneția Piata San Marco Carnavalul de la Veneția Piata San Marco Carnavalul de la Veneția Costume piata San Marco Carnavalul de la Veneția Carnavalul de la Veneția Piata San Marco Carnavalul de la Veneția Piata San Marco Carnavalul de la Venetia Carnavalul de la Veneția Piata San Marco Carnavalul de la Veneția

Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Youtube, Google +:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

http://twitter.com/bucketlistro

http://www.youtube.com/user/bucketlistro

google.com/+BucketlistRo

 

Despre Carnavalul de la Veneția am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/carnavalul-de-la-venetia-o-explozie-de-culoare-se-apropie-cu-pasi-repezi/

http://www.bucketlist.ro/carnavalul-de-la-venetia-o-lume-de-basm/

http://www.bucketlist.ro/cele-mai-frumoase-masti-si-costume-carnavalul-de-la-venetia/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Italia and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Carnavalul de la Veneția – prima impresie

  1. Pingback: Carnavalul de la Venetia - o lume de basm | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.