Articolul de astăzi este o continuare la prezentarea stațiunii Schoenau am Konigssee şi a lacului Konigssee care am început-o în articolul trecut. Aici vreau să vă prezint excursia propriu-zisă pe lac, precum şi ce se mai poate vizita pe peninsula Hirschau.
După ce am cumpărat biletele pentru această excursie, la puțin timp, a sosit şi barca care ne-a dus spre mănăstirea Sf. Bartolomeu (St. Bartholomä). Așadar, ne-am îndreptat spre debarcaderul Seelände din “Schönau am Königssee”. În momentul când ne-am urcat pe barcă ne-a fost prezentat echipajul, dar şi barca respectivă. Cu această ocazie am aflat că pe lacul Konigssee nu au voie alte ambarcațiuni decât cele omologate pentru a efectua transport de persoane pe acest lac. Toate cele 17 bărci, care efectuau acest traseu, erau echipate cu motoare electrice pentru a reduce cât mai mult poluarea asupra acestui lac. Cu toate acestea, pe lac se pot închiria bărci cu vâsle şi canoe, dar nimic motorizat.
Totodată am aflat că lacul are o suprafață de peste 5,2 km2 , cu o lungime de aproape 7,2 km şi o lăţime de peste 1,2 km. Lacul are o adâncime maximă de 190 de metri ceea ce îl face ca fiind cel mai adânc lac din Bavaria şi al treilea ca şi adâncime din Germania, iar despre claritatea apei pot să vă spun că am rămas fără cuvinte.
Pârtia de bob din Schoenau am Koenigssee :
Villa Beust din Schönau am Königssee:
Lacul Konigssee și adăposturile pentru bărci din Schönau am Königssee:
Seerestaurant Echostüberl din Schönau am Königssee (www.echostueberl.de) :
Stațiunea Schönau am Königssee:
Pornim de la Schönau am Königssee şi, la puțin timp de la plecare, trecem pe lângă o insuliţă mică pe care zărim construit un mic monument cu o statuie. Este vorba de insula Christlieger, o insuliță de 60 metri lungime, conform celor spuse de ghidul bărcii, pe care este ridicată statuia Sfântului Johannes von Nepomuk (protectorul pericolelor pe apă). Se spune că a fost ridicată această statuie ca şi recunoştinţă, datorită faptului că în aproprierea acestei insuliţe s-a răsturnat o barcă şi patru din aceşti ocupanţi au fost salvaţi în ultimul moment.
Ne continuăm din nou traseul şi la scurt timp ghidul ne prezintă un loc în care, în anul 1688, pe data de 23 august, şi-au pierdut viața aproximativ 70 de pelerini. E bine de știut că, Sfântul Bartolomeu, se comemorează pe data de 24 august, iar acești pelerini se îndreptau spre mănăstirea de pe acest lac, mănăstire care-i poartă hramul acestui sfânt.
Ghidul ne-a prezentat şi cascada de pe malul estic al lacului, denumită “Königsbach wasserfall”, moment în care barca s-a oprit. Noi credeam că se va face o scurtă oprire pentru a putea admira această cascadă, dar de fapt, era o oprire în care căpitanul vasului, ne-a arătat ecoul de pe acest lac. Din păcate pe filmulețul pe care l-am realizat nu se aude acest ecou (din cauză că am filmat cu telefonul), dar în realitate acest ecou se auzea destul bine. Bine…. nu se auzea precum spuneau ei, de până la șapte ori, dar de câteva ori am reușit să-l auzim. Am mai avut şi ghinionul cu un căţel foarte drăguţ de lângă noi, care a fost deranjat de cântecul trompetei şi a început să-l acompanieze pe căpitan 🙂 . Chiar nu puteam să mă supăr pe acest căţel, mai ales că l-am admirat aproape pe tot parcursul acestei călătorii. Am reuşit să-i şi fac o poză după acest recital, … ia uitați-vă la el ce mândru e:
Ne-am apropiat într-un final de mănăstirea Sf. Bartolomeu (St. Bartholomä) şi de debarcaderul acesteia, pregătindu-ne de debarcare, dar nu înainte de a mai prinde câteva cadre ale acestui loc în adevărata lui splendoare.
Culmile munților Watzmann şi Simetsberg, care străjuiesc aceste locuri, erau acoperite de ceaţă şi dădeau locului un farmec aparte, acoperit de mister. Am părăsit barca, care trebuia să plece mai departe spre punctul cel mai îndepărtat al acestui lac, spre debarcaderul Salet. Noi ne-am hotărât să rămânem în acest loc şi să vizităm mănăstirea Sf. Bartolomeu (St. Bartholomä).
Pe această peninsulă poți să serveşti masa în unul din cele două restaurante existente. Primul restaurant este, de fapt, o pescărie (www.fischervomkoenigssee.de), iar al doilea restaurant se poate găsi într-o fostă cabană de vânătoare care în momentul de faţă a fost transformată într-un han. Cabana de vânătoare a fost fondată de prinţul Provosts de Berchtesgaden, în anul 1134, iar după anul 1810, când Berchtesgaden a devenit parte din Bavaria, a fost folosită tot pe post de cabană de vânătoare de regii bavarezi (în special regii Casei de Wittelsbach).
După ce am luat masa la hanul de vânătoare, am vizitat biserica şi, mai apoi, am pornit în plimbare pe malul lacului. Vroiam să pornim la drum să ajungem până la Eiskapelle, un tunel natural care a fost săpat printr-un gheţar de la baza muntelui Watzmann. Era la doar o oră distanţă de mănăstirea Sf. Bartolomeu (St. Bartholomä), dar la sugestia personalului de la restaurant am renunţat la idee. Pentru a vizita Eiskapelle e recomandat să fie vreme bună deoarece nu găsiţi nici un refugiu pe acest traseu.
După o scurtă plimbare pe malul lacului ne-am reîntors la debarcader de unde am luat barca spre Seelände din “Schoenau am Konigssee”.
În continuare câte poze:
Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Youtube, Google +:
http://www.facebook.com/Bucketlistro
http://twitter.com/bucketlistro
http://www.youtube.com/user/bucketlistro
2 Responses to Lacul Konigssee şi mănăstirea Sf. Bartolomeu (St. Bartholomä)