Muntenegru – Ep 3 Ulcinj si Ada Bojana

            Ok, am ajuns și în renumita stațiune Ulcinj. O stațiune care am găsit-o foarte bine prezentată pe net, dar numai pe net :)). Cazarea am găsit-o tot prin intermediul net-ului și am fost foarte încântat de preț, priveliște şi condiții. Rezervarea am făcut-o telefonic, iar proprietarul pensiunii nu a solicitat  transfer de bani pentru garanție. Pe net pensiunea se recomanda ca fiind cu  4 stele, poate în MNE stelele sunt în alt mod acordate. Sa zicem totuși ca era ok din punct de vedere condiții/preț.  Drumul întortocheat de a ajunge până în fața vilei ne-a cam tăiat elanul concediului din  Muntenegru, deși eram foarte incantați de ce am văzut pe drum. Pe net am găsit vila prezentată ca fiind foarte aproape de plaja (300 m). Nu știu cum se măsoară în MNE distanțele. Vorba cuiva, de pe un alt blog pe care îl citesc, nici ”dacă luam planorul” nu găseam cei  300 de metri până la plajă, darămite să nu mai punem în discuție diferența de nivel. In fine, după drumul lung pe care l-am făcut eram foarte încântați de faptul ca aveam unde sa facem un duș si să ne  întindem într-un pat. Ajunsesem la vila in jurul orei 17, nu se mai punea in discuție să căutăm altceva, dar numai bine puteam sa dam o tură prin stațiune  să vedem cum stau lucrurile.

Ulcinj Muntenegru

Ulcinj Muntenegru

Velika Plaja Ulcinj Muntenegru

            Am ales ca si primă destinație plaja care se afla in ”imediata vecinătate”,  plaja Velika Plaza. Plaja pe care dorim sa ajungem  se întinde la sud de Ulcinj, înspre Albania, pe aproximativ 12  kilometri, fiind o plaja cu nisip fin și cu o intrare foarte lina în mare, este o plaja care este recomandata familiștilor cu copii mici. Porțiuni din acesta plaja sunt concesionate, iar marea majoritate a administratorilor sunt ruși. In general prin Muntenegru am văzut foarte mulți ruși

Ulcinj Muntenegru

Cetatea Ulcinj Muntenegru

            Coborâm din ”împărăţia Ulcinj-ului”, din vila în care ne-am cazat,  și ne îndreptam spre plajă, numai ca trebuia sa trecem peste un podeț, care nu prezenta nicio siguranță, iar chestia asta nu era specificata în prezentarea vilei. Așa că ne-am hotărât sa luăm mașina și să dam o tura până la celebra plaja Ada Bojana.

            Insula Ada Bojana, situată la o distanță de numai 13 km de Ulcinj, este o insulă artificială a râului Bojana. Insula s-a creat în urma scufundării unui vas la gura de vărsare a râului în Marea Adriatica. Cu timpul, în urma sedimentării aluviunilor, a rezultat aceasta insula. Ada Bojana, dispune de o plaja întinsa cu nisip fin, fiind una dintre cele mai cunoscute plaje de nudiști din Europa, dar și pe locul 24 in topul celor de la New York Times pentru anul 2010.

www.nytimes.com

            Nu neapărat plaja de pe insula Ada Bojana ne-a atras, ci restaurantele pescărești din apropierea acestei insule. Insula oricum are un farmec aparte, o combinație intre Gura Portiței si Vama Veche (dar Vama Veche de odinioară). Am ales un restaurant la întâmplare, dar am făcut o alegere mai mult decât inspirată, aici pot sa spun ca am mâncat cea mai bună ciorbă – cremă de peşte. Felul în care a fost servită, într-un ceaun micuț, precum şi gustul desăvârșit, a fost tot ce ne-am putut dori de la o masă. Dacă trebuia sa o prezinte Radu Anton Roman această ciorbă, vă povestea o jumătate de ora și tot nu termina. Tot aici am mâncat şi pește proaspăt servit  cu o garnitură specifică celor din Muntenegru, respectiv un amestec de cartofi natur cu  spanac. Aici chelnerii defilau printre mese cu o tavă în care aveau toate sortimentele de pește, pentru a-ți alege peștele dorit, iar apoi ți-l preparau în bucătărie. Dacă doreai, puteai să asiști în timp ce bucătarul îți pregătea peștele. Referitor la prețuri, pot sa va zic ca sunt mai mult decât acceptabile. Din ce îmi mai aduc aminte era 3 euro o porție de ciorbă.

Ada Bojana Muntenegru - podul care leaga insula

Ada Bojana Muntenegru

Ada Bojana Muntenegru

   Dacă doriți sa rămâneți mai mult în  zona Ada Bojana se pot găsi și foarte multe  posibilități de cazare, cât şi de petrecere a timpului liber. Se pot face excursii pe râu în amonte, până în rezervația lacului Skadar, excursii pe mare, pescuit pe râu sau chiar pe mare, echitație pe plaja, etc.

http://www.ada-bojana.info

Dacă sunteți în zona Ulcinj – Ada Bojana şi doriți să vă organizați o excursie în Albania vă recomand să urmați sfaturile Georgianei de la Vacanță Reușită

În dimineața următoare, după ce am luat micul dejun, pe nepregătite ne-am hotărât sa plecam din Ulcinj, spre marea surprindere a proprietarului. Oricum a înțeles ideea că un lucru a spus pe net si altceva am găsit în realitate.

Așa ca ne-am pornit la drum spre nord, pe riviera muntenegreană, spre renumitele stațiuni Budva si Sv Stefani, dar restul detaliilor în posturile viitoare.

Pentru cazare in zona Ulcinj, vă recomand Booking.com

Ne găsiți și pe Facebook :

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Despre  Muntenegru  am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/muntenegru-ep-1-plan-de-calatorie/

http://www.bucketlist.ro/muntenegru-ep-2-drumul/

http://www.bucketlist.ro/muntenegru-ep-4-budva/

http://www.bucketlist.ro/muntenegru-ep-5-kotor-si-boka-kotorska/

http://www.bucketlist.ro/muntenegru-ep-6-lovcen-si-mausoleul-lui-njegos-petar-petrovic/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Muntenegru and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Muntenegru – Ep 3 Ulcinj si Ada Bojana

  1. Pingback: Muntenegru Ep 2 - Drumul | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.