Grecia Ep 11 Kamari – Santorini

                Stațiunea Kamari este situată pe partea estică a insulei, în apropierea muntelui Mesa Vouno şi a muntelui  Profitis Ilias, precum şi a drumului care duce la Ancient Thira,  este cea mai recomandată stațiune pentru un sejur pe insula Santorini. Întradevăr Oia, Thira si Imerovigli sunt stațiunile cele mai celebre de pe această insulă, dar sunt şi cele mai scumpe. Stațiunea Kamari o recomand în primul rând pentru preţurile mai mult decât accesibile. O masă pentru două persoane la o tavernă din această stațiune începe de pe la 15- 20 de euro, în această stațiune găsiți cam pe la toate tavernele oferte de platouri pentru două persoane.

                În prima zi când am ajuns am făcut un tur pe întreaga faleză din Kamari şi am rămas surprins de numărul de taverne şi restaurante, care mai de care mai îmbietoare, atât din punct de vedere al ofertelor, cât şi din punct de vedere estetic. Multe hotele cu vedere spre mare aveau niște piscine absolut demențiale, frumos iluminate, cu muzică foarte bună şi baruri care mai de care mai atractive.

Kamari beach

Kamari - Plaja neagra

Kamari beach si Mesa Vouno

Kamari - Plaja neagra

Kamari Taxi Boat to Perissa

Kamari

Kamari beach by night

Kamari

Kamari Hotel Pool

Kamari piscina

Kamari piscina

Kamari piscina

                Singurul lucru care ne-a deranjat a fost insistenţa unor chelneri în promovarea localului în care lucrau, în deosebi pe la tavernele pe la care nu vedeai nici un client la masă. Deveneau chiar deranjanți prin metoda lor. Când treceai prin faţa tavernei așteptau să vadă în ce limba vorbești, iar apoi începeau să-ţi rupă câteva cuvinte şi ei, genul: – Bună seara. Ce faci? Mai băgau şi ceva legat de Dracula , .. mai de Hagi 🙂 , ce aveau şi ei memorat, repetau ca niște papagali, lucru care l-a început nu l-am băgat în seamă, dar care la un moment deja a devenit sâcâitor. Pe la câteva taverne , chelnerii deja deveneau chiar enervanți, ieșeau cu meniul în mână, te opreau din drum şi tot încercau să îşi promoveze produsele, degeaba încercai să le explici că nu te interesează, că deja ai servit masa sau că doar ai ieșit la o plimbare pe faleză.

                În schimb, găsești şi foarte multe taverne în care nu e nevoie de chelner să te atragă în interiorul tavernei, ba mai mult chiar aștepți în faţa tavernei pentru a prinde o masă liberă.

                 Pe faleză am pus ochii pe o terasă care ne-a plăcut foarte mult, poate acest lucru se datora şi personalului, marea majoritate din Romania, dar şi faptului că atmosfera era foarte prietenoasă şi mâncarea foarte bună. Este vorba de barul Hook, pe care îl găsiţi pe faleză în apropiere de muntele Mesa Vouno . Acest bar, cu siguranţă, nu îl veţi rata deoarece din acest loc se poate lua Taxi Boat spre staţiunea Perissa.

Kamari Hook Bar

Kamari Hook Bar

Kamari Hook Bar interior

Kamari Hook Bar interior

Kamari- Hook Bar interior

                În prima seară pe când ne  plimbam pe faleză, am ajuns şi în dreptul acestui bar – tavernă, la care atmosfera era foarte ‘’încinsă’’. Patronul barului era pus pe distracţie aşa că a  adus nişte muzicanți şi a organizat o seară grecească în care mulţi dintre turiști, indiferent ca erau clienţii tavernei sau nu au intrat în ‘’hora’’. A fost o atmosferă foarte plăcută şi unde ne-am simţit foarte bine.

Kamari - Hook Bar

Kamari - Hook Bar (2)

Kamari - Hook Bar (3)

Kamari - Hook Bar (4)

Kamari - Hook Bar (5)

Kamari - Hook Bar (6)

Kamari - Hook Bar (7)

Kamari - Hook Bar (8)

                În zilele următoare, mergeam la plaja doar la acest bar, preţul era foarte bun, mâncarea foarte bună, muzica la fel, iar cele trei fete din România chiar au fost foarte drăguţe cu noi şi ne-au dat nişte recomandări foarte bune. Pe terasa servea Simina din Iași şi Corina din Galaţi, iar pe plajă Lili din Iaşi. Lili, fata care servea pe plajă, ne-a fost de mare ajutor, în special cu sfaturile legate de insulă,  iar pe aceasta cale îi mulțumesc din nou.

                Patronul terasei, un tip foarte haios, pescar înrăit, îşi mai făcea apariţia din când în când pe la terasă, pe motocicletă, cu un căţeluş care era la fel de haios. Acest lucru se poate vedea şi din următoarea poză 🙂

 Kamari - Hook Bar

                Prețul unei umbrele plus două şezlonguri era doar patru euro, în plus mai aveai şi wireless gratuit :)). Pentru masă aveau diferite oferte care erau mai mult decât atrăgătoare Mix Fish la 17 euro (platou pentru două persoane), Mix Grill – 19 euro (tot pentru două persoane) File de porc cu sos de ciuperci şi cartofi  la 16 euro (tot pentru doua persoane) etc.  De berea la draft eram cel mai încântat, deși prețul nu era mic, dar servirea face toți banii, halba fiind înghețată.

Kamari - Greek Mixt

Kamari - Hook Bar - Mix Fish

Kamari - Hook Bar - Mixt Grill

                La recomandarea primită pe un forum din Romania am încercat şi taverna Alexander, tavernă la care servea un băiat din Romania, Ciprian. Am servit un mix grill de peşte tot la recomandarea unui forum din Romania. Platou, în care apărea un biban de mare şi o doradă, iar în rest ceva peștișori, puțin mai mari decât hamsiile noastre, şi care nu prea prezentau importanţă.  În plus, pentru ca a văzut ca suntem din România a venit şi cu un bonus din partea casei. Sincer, bonusul a fost absolut demențial, câte un pahar de iaurt servit cu miere de albine şi boabe de struguri. A fost demențial, şi m-a impresionat mai mult decât platoul de peşte.

Kamari- Taverna Alexander -Mix Fish

Kamari -Taverna Alexander Iaurt cu miere si cu struguri

                Într-o seară, în timp ce ne plimbam prin Kamari ajungem în dreptul unei tavernei, lângă meniu, era pus semnul TripAdvisor. Îi propun soției să încercăm această tavernă, dar când să mergem spre masă am observat că, de fapt, se aștepta la rând şi că patrona tavernei (care era şi chelneriţă) te invita la masă când era pregătită masa. Am așteptat cam o jumătate de oră să prindem o masă liberă şi ce m-a impresionat mai mult era faptul că așteptau la rând nu numai turiștii străini, dar şi localnicii. Am comandat vinul casei, servit în carafa de lut, foarte bun. Mâncarea ne-a făcut să revenim în  fiecare seară doar în acest loc. Pur şi simplu eram nerăbdători să se facă din nou seară să ajungem la această tavernă. Taverna era deschisă doar de la ora 18 şi se servea ultima comandă până la 22. 30.

Kamari - Taverna Sellada

Kamari - Taverna Sellada

Kamari - Taverna Sellada

Kamari - Taverna Sellada

Kamari - Taverna Sellada

Kamari - Taverna Sellada Meniu

Kamari - Taverna Sellada - Vinul casei

                În prima seară, când am mâncat la această tavernă, soția şi-a comandat mousaka, iar ea a rămas fidelă acestei mâncări :), comandându-şi în fiecare seară (ii plăcea la nebunie), iar eu încercam în fiecare seară altceva. Am servit astfel Kleftiko, Stifado si Papoutsaki, iar pentru desert de fiecare dată luam baclava. Toata mâncarea era făcută în tavernă, nimic nu se aducea din afară, doar pâinea :). În ultima seară am rămas până târziu, iar patroana tavernei a trecut pe la masa noastră să schimbe câteva vorbe cu noi, şi așa am ajuns să îi aflăm povestea. A deschis această tavernă ca şi o afacere de familie în 1991, tot personalul tavernei era din familie. Cel mai mult m-am distrat când am adus vorba de TripAdvisor, la care îmi spune femeia ca nu prea știe despre ce e vorba, nu se prea are cu calculatorul şi cu internetul. Era si evident pentru că toate meniurile erau scrise de mână. Mi-a spus numai că i-a sosit prin poştă o scrisoare de la Tripadvisor cu stickul respectiv şi i-a explicat o cunoștință că ”e de bine”  :).  Așa a ajuns Taverna Sellada cu stickul de Tripadvisor pus la intrare.

Kamari - Taverna Sellada mousaka

Kamari - Taverna Sellada -Kleftiko

Kamari - Taverna Sellada -Stifado

Kamari - Taverna Sellada Papoutsaki

Kamari - Taverna Sellada - Baclava

                În timp ce stăteam la plajă ne-am împrietenit cu niște turiști suedezi, care de obicei se așezau la o umbrela lângă a noastră. Mai discutam despre ce e de văzut şi ce nu trebuie ratat pe insulă etc., apoi ajungem şi la taverne. Noi le-am recomandat taverna Sellada, şi apoi am vrut să le mai spunem câteva taverne pe care le-am încercat,  la care tipa, zâmbind se uită la noi, şi ne spune : – Forget the rest!   … Cunoșteau taverna şi într-adevăr aveau dreptate …. restul nu mai contau.  🙂

                Ce mai găsiți interesant în Kamari este un centru de scuba-diving, (Navys Waterworld Dive Center) http://www.navyswaterworld.gr/ Prețul e de 80 de euro/pers pentru două scufundări .

 Ne găsiți și pe Facebook :

http://www.facebook.com/Bucketlistro

Sunt sigur că o să-ți mai placă și:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.207149122750689.53758.107162309416038&type=3

Despre  Santorini  am mai scris și aici:

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-10-insula-santorini/

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-12-oia-santorini/

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-13-imerovigli-si-skaros/

http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-14-pyrgos-santorini/

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Grecia, Impresii de vacanta and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Grecia Ep 11 Kamari – Santorini

  1. Pingback: Top 10 destinaţii Bucketlist.ro | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.