Când am început să mă informez despre Santorini, cu ce avem de vizitat şi ce nu trebuie ratat, am aflat că una dintre stațiunile cele mai exclusiviste din Santorini este Imerovigli. Această stațiune este situată chiar pe ”buza” calderei şi oferă niște peisaje demențiale, nu degeaba este denumită şi “balcony to the Aegean”. Cei peste 300 de metri pe verticală care despart staţiunea de nivelul marii, oferă niște peisaje pe care, sincer, nu credeam că o să le întâlnesc undeva.
Într-adevăr, peisajul e de nedescris, dar când am auzit la ce preț poate să ajungă o cameră , sincer mi s-au înmuiat picioarele. :)) Bine, această destinație nu e sortită pentru noi, muritori de rând. Cu siguranță sunt mulți bogătaşi, care îşi permit această locație. Noi doar am intrat, am făcut câteva poze, iar apoi am plecat mai departe. Am ajuns aici doar din curiozitate, însă, într-adevăr e cu totul altceva.
De fapt, noi am vizitat Imerovigli datorită unui obiectiv care se găsește în faţa stațiunii. Este vorba de stânca Skaros, care pe vremuri era o cetate importantă de pe insula Santorini, aceasta fiind considerată una din principalele repere ale insulei.
Fosta cetate de pe stânca Skaros a fost construită prin anul 1200 pentru Jaccopo Barozzi , care a folosit-o pe post de cartier general în misiunea lui de a cuceri insulele Greciei. Cetatea Skaros avea două părți , Epano Kastro (Roka), cetatea fortificată din partea de sus a stânci şi Kato Kastro, un castel mai micuț în zona de legătura cu restul insulei. Pe vremuri, legătura între această stâncă şi restul insulei, se făcea cu ajutorul unui pod din lemn. Era o locație ideală pentru a supraviețui atacurilor piraților din acea vreme. Cu timpul, datorită şi faptului că atacurile de pe mare (pirateria) nu mai era o formă de amenințare, cetatea a fost părăsită şi populația s-a mutat în actuala Fira (Thira). Aceasta mutare a început din prima parte a secolului 17-lea şi a fost realizată integral până la sfârșitul secolului 18-lea.
Cetatea Skaros nu a fost cucerită niciodată în cei 600 de ani de existenţă. În momentul de faţă se poate vizita această stâncă dacă urmați traseul care începe de lângă biserica Agios Georgios. Din informațiile primite, traseul o să vă ia cam două ore dacă doriţi să ajungeţi până la biserica Theoskepasti, biserică situată pe partea cu caldera a stâncii.
Noi am admirat această stânca din faţa bisericii Agios Georgios de unde am savurat şi apusul de soare.
Cetatea Skaros (http://www.travel-to-santorini.com/photo.php?photo_id=447)
Ne găsiți și pe Facebook:
http://www.facebook.com/Bucketlistro
Pozele din acest articol sunt postate si pe Facebook:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.210129975785937.54780.107162309416038&type=3
Despre Santorini am mai scris și aici:
http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-10-insula-santorini/
http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-11-kamari-santorini/
http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-12-oia-santorini/
http://www.bucketlist.ro/grecia-ep-14-pyrgos-santorini/
2 Responses to Grecia Ep 13 Imerovigli si Skaros