Das Riesenrad – roata uriaşă – Oktoberfest Munchen

Das Riesenrad (roata uriașă ) de la festivalul Oktoberfest din Munchen este considerată una dintre atracțiile principale ale acestui festival. Pot să spun lucrul acesta deoarece pentru a ne urca în această roată a trebuit să așteptăm mai mult decât la oricare cort din acest festival. Oricum, așteptarea s-a meritat pe deplin. Înainte de a ne urca în roată m-am hotărât să fac câteva poze din zona statuii Bavaria. Într-adevăr, se vedea foarte bine mulțimea şi din acel loc, dar nici pe departe cum se putea vedea de la cei 50 de metri, cât are ca şi înălțime  roata.

Das Riesenrad - Oktoberfest Munchen 2013

Das Riesenrad

Ca și informații legate de “Das Riesenrad”, am aflat că este în proprietatea familiei Willenborg din Munchen (Heinrich Willenborg GmbH), iar tot în aceaşi firmă mai sunt încă două roți, dar de dimensiuni mai mici.

Din datele tehnice ale acestei roţi putem să amintim:

Amprenta la sol:     675 m²
Înălțime          :     50 m
Greutate         :     540 Tone
Gondole          :     40
Locuri             :     192
Becuri             :     35.000 buc

Prețul biletelor pentru anul 2013 a fost 7 euro/persoana adultă şi 4 euro /persoană cu înălțimea sub 1,4 metri.

Pretul biletelor la Das Riesenrad - Oktoberfest Munchen 2013Faza care mă distrează cel mai mult e legată de numărul de gondole. Pe site-ul oficial al festivalului roata e prezentată cu un număr de 32 de gondole. Am numărat  gondolele pe o fotografie și-mi ies la numărătoare 40 de bucăți 🙂 . Răsfoiesc din nou toate pozele pe care le-am făcut la Ocktoberfest și dau de pozele pe care le-am făcut în timp ce așteptam la coadă. Bineînțeles, surpriză, roata este prezentată ca având doar 32 de gondole, deși în realitate, dacă aveți răbdarea necesară să le numărați, sunt 40 de gondole. Interesant … nu?

numarul gondolelor in Das RiesenradTura pe care am făcut-o cu acestă roată mi-a dat prilejul să admir de sus şi Oide Wiesn (Vechiul Oktoberfest), iar datorită acestui fapt am intrat şi la festivalul organizat în stil vechi, despre care vă voi povesti într-un post ulterior.

Câteva poze făcute din această roată, cât şi un filmuleț pe care l-am postat pe canalul nostru de pe Youtube:

 

coada la  Riesenrad - roata uriaşă - Oktoberfest Munchen Coada la Das Riesenrad Oktoberfest Munchen

Asteptand la Riesenrad - roata uriaşă - Oktoberfest Munchen Lume multa la Riesenrad - roata uriaşă - Oktoberfest MunchenGondola Munchen Oktoberfest Riesenrad Gondola Riesenrad Munchen gondole  Riesenrad - roata uriaşă - Oktoberfest Munchen Gondole Reisenrad Gondole roata uriasă  Riesenrad - Oktoberfest MunchenOide Wiesn Oktoberfest Munchen privit din Riesenrad - roata uriaşă Oide Wiesn Oktoberfest Munchen vazut din Riesenrad - roata uriaşă Oktoberfest Munchen privit din Riesenrad - roata uriaşă Oktoberfest Munchen vazut din Riesenrad - roata uriaşă (1) Oktoberfest Munchen vazut din Riesenrad - roata uriaşă (2) Oktoberfest Munchen vazut din Riesenrad - roata uriaşă (3) Oktoberfest Munchen vazut din Riesenrad - roata uriaşă (4) Oktoberfest Munchen vazut din Riesenrad - roata uriaşă (5) Oktoberfest vazut din roata uriaşă Oktoberfest Munchen vazut din roata uriaşă Oktoberfest Munchen vazut din roata uriaşă

Despre Oktoberfest am mai scris si aici:

www.bucketlist.ro/oktoberfest-munchen-cel-mai-mare-festival-al-berii-din-lume/

Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Youtube, Google +:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

http://twitter.com/bucketlistro

http://www.youtube.com/user/bucketlistro

google.com/+BucketlistRo

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Germania, Impresii de vacanta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Das Riesenrad – roata uriaşă – Oktoberfest Munchen

  1. Pingback: Oide Wiesn - Oktoberfest-ul istoric | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.