Provence – Muzeul lavandei

Muzeul lavanei - FrantaDuminica am vizitat muzeul lavandei din Coustellet. Spre rușinea mea, a cam trecut ceva vreme de când nu am mai fost la un muzeu. Probabil, inerția vârstei, tendința de a trai o viata ‘on fast forward’, nu cred că aş putea găsi un motiv adevărat.

Am hotărât că vrem să înţelegem cu adevărat ce se află în spatele câmpurilor de lavandă, auzisem două expresii cu care erau asociate: ‘aurul albastru’ şi ‘ a lavender crop will bring you more money than a corn field’. În inima Provence-ului, cum altfel decât la ţară, am găsit şi muzeul lavandei. Are şi un site oficial: http://www.thelavendermuseum.com/museum.php de unde puteţi găsi informaţii despre adresa exactă (există foarte multe indicatoare rutiere, e cam greu să-l ratezi) şi orarul de vizitare.

Biletele de intrare costa 6,5 euro pentru adulţi, 5.5 euro pentru studenţi şi pensionari, iar preşcolarii îl pot vizita gratis. În preţul biletului e inclus şi audio guide-ul.  În interiorul muzeului puteţi descoperi o colecție impresionantă de vase de cupru şi distilerii, din secolul 16. De asemenea veţi înţelege mai bine diferenţa între lavanda sălbatică, ce creşte la munte, şi lavandina. De asemenea două documentare despre modul  de cultivare şi prelucrare a lavandei vă sunt proiectate. Muzeul mai adăposteşte şi o colecţie impresionantă de etichete de parfumuri şi săpunuri, Grasse, oraş aflat la mai puţin de 150km de muzeu, fiind renumit ca şi capitală a parfumurilor franţuzeşti. Vizita durează aproximativ o oră jumătate. La sfărşitul vizitei veţi putea cumpăra de la magazinul de prezentare produse autentice, ce conţin preţioasele flori ce cresc în Alpes-de-Haute-Provence.

Si asa cum v-am obisnuit, niste poze: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.176580045807597.41580.107162309416038&type=1 

This entry was posted in Franta and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Provence – Muzeul lavandei

  1. Pingback: Provence - poveste cu parfum de lavanda | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.