Piata de Craciun din Bruges

În ultimii ani a devenit oarecum o tradiție personală să vizitez câte un târg de Crăciun. Prima dată a fost, să spunem, din întâmplare. Vă povestisem mai de mult impresia ce mi-a lăsat-o targul de Craciun din Nuremberg. Anul trecut, împreună cu Ovidiu, am avut parte de aventura din Belgia.

Pentru anul acesta am ales ca destinație tot acea regiune din Europa. Ne-am rezervat zborul din Timișoara spre Dortmund și, mai apoi, o mașină închiriată din aeroport spre ceea ce avea să fie weekend-ul nostru prelungit de Moş Nicolae (sau Sinterklaas, că tot am stat mai mult prin Olanda). Inițial am ales o mașină de la Hertz, întocmai aşa cum vă povestisem într-un post anterior. Ulterior, am analizat mai bine şi am concluzionat: cei 600 de km incluși în oferta de rezervare nu vor fi de ajuns. Bogdan a găsit soluția optimă, care se potrivea ca o mănușă pe gusturile mele: BMW seria 3, cu cod de reducere de la Avis. (Soluţia găsită de el http://forum.softpedia.com/forum/279-turism-auto/ şi codurile de reducere încercate: E153702 sau E400000 .) Păcat însă, că planul de acasă nu s-a potrivit cu cel din târg. Pentru trei zile, rezervarea noastră estima un cost de 62 euro. În aeroport surpriză: doar un “Merţan” C class, benzinar, cu o cutie automată şi un Ford Mondeo Combi, diesel. În final,  pentru cele trei zile am ales varianta diesel, care a costat 92 euro, dar şi-a meritat toţi banii. Maşina, atunci când am închiriat-o, avea 2800 de km la bord şi încă mirosea a nou.

 Bruges a fost opţiunea pentru a doua zi, în prima seară am vizitat Rotterdam-ul. A fost un plan stabilit efectiv pe drum, eu personal dorind să văd Antwerp. Dar nu regret deloc că drumurile m-au dus în acea direcţie. A fost deosebit.
În primul rând pentru că mie îmi era dor şi poftă de fricandele şi de cartofi prăjiți cu sos samurai. Ei bine, da știu,  acesta nu e chiar un motiv ;).

În al doilea rând, pentru că Bruges musteşte a istorie. Oraşul păstrează un iz cochet medieval şi îşi merită pe deplin numele de Veneţia Nordului. Am ales să ne ‘rătăcim’ pe străzi, prin cele două locuri unde erau pieţele de Crăciun şi să colindăm prin magazine.  În fiecare loc am găsit câte ceva care ne-a impresionat plăcut.

Glob Piata de Craciun Piata de Craciun Prin oras
Am degustat cârnați, brânzeturi şi încă îmi pare rău că nu am încercat și pate de gâscă. Fiind cu mașina, nu am putut să mă delectez cu un vin fiert şi nici o alta băutură tradițională, la faţa locului.

Bruges Piata de Craciun Piata de Craciun Foie Gras branzeturi in  Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun 045 Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun 039 Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun Suveniruri in  Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun

Bruges Piata de Craciun

În magazinele din centru am putut găsi şi decorațiuni de Crăciun, făcute cu deosebit bun gust, din broderie din ață albă sau aşa numita ‘broderie anglais’.

Broderie anglais - Piata de Craciun Bruges Piata de CraciunÎn piaţa mare am găsit decorațiuni de Crăciun şi cadouri tradiționale la căsuțe. Am zăbovit puţin admirând şi patinatorii.

Bruges Piata de Craciun prin oras prin Bruges Bruges Bruges Bruges Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun Bruges Piata de Craciun Patinoar patinoar BrugesMi-ar fi plăcut să fi avut timp de a analiza locul şi mai în detaliu de atât, centrul istoric al orașului fiind inclus în patrimoniu UNESCO.

Desigur că am savurat şi delicioasa ciocolată belgiană.

Piata de Craciun Piata de Craciun  Bruges Piata de Craciun

De ce mi-am propus să mă întorc în Bruges? Ei bine pentru 3 lucruri: un tur al centrului vechi, cu ghid şi o plimbare cu caleașca, un tur cu barca pe canale şi pentru a hoinari toamna pe străzi.

Canale Bruges Caleasca Bruges Bruges canale  Bruges lumini de Craciun

Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Youtube, Google +:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

http://twitter.com/bucketlistro

http://www.youtube.com/user/bucketlistro

google.com/+BucketlistRo

This entry was posted in Belgia, Impresii de vacanta and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Piata de Craciun din Bruges

  1. Pingback: The bottle Shop - Bruges | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.