Tips and tricks – pentru închiriat maşini

    De această dată m-am decis să vă povestesc despre un mod de a-mi organiza excursiile şi anume,  acela de a închiria o mașină. Prima dată când am luat contact cu o firmă de închirieri a fost într-o delegație în Germania. Fiind patru colegi care trebuia să ajungem în Nuremberg, pe baza unor calcule simple, am ajuns la concluzia că ieşim cu mult mai ieftin să luăm o maşină dintr-o clasă medie din aeroportul din München decât să mergem cu S-Bahn şi apoi să schimbăm cu IC, iar în plus era mai scurt timpul şi cu mult mai convenabil si mai făceam economie la abonamentul pentru transportul în comun, aveam parte de flexibilitate şi confort. Gândit, propus şi aprobat. Lucrul acesta se întâmpla prin anul 2011. Au mai urmat câteva delegații în Germania, care au decurs după același tipar. Zburam cu avionul până în München şi de acolo închiriam o mașină de la Hertz. Modul lor de operare mi s-a părut uşor şi relativ transparent: mergi cu pre-rezervarea pentru o anumită clasă şi un anumit tarif, iar la ghișeu comunici eventualele cerințe suplimentare: GPS, cauciucuri de iarnă (acestea două se taxează suplimentar), eventual șofer adițional (din nou se taxează) sau faptul că vrei cutie automată sau benzină/diesel (în ultimă vreme am avut moftul de a cere mașini Diesel, deşi acasă folosesc o mașină pe benzină).
Firma închiriat maşini Hertz
Am ales să rămân fidelă în continuare celor de la Hertz. Pentru a închiria o mașină practic de ce ai nevoie? În primul rând de un permis de conducere valabil, apoi de un card emborsat (aici să ştiţi că nu e musai să fie de credit, eu l-am folosit pe al meu cel de debit cu succes) şi de un act de identitate. Regula e următoarea: cel pe numele căruia se închiriază mașina va fi şi șoferul şi, de asemenea, cardul trebuie să fie pe numele lui. Nu aş putea să vă spun cu exactitate dacă e sau nu o regulă (pentru asta va trebui să consultați politica de închiriere de la fiecare locație), dar în Germania mi se bloca o sumă garanție pe card. Același lucru l-am pățit şi când am rezervat în Norvegia. În cazul în care mașina prezintă daune, din suma respectivă vi se vor opri banii. De obicei suma ce se bloca pe card era dublă faţă de cât era prețul de închiriere. Tot în banii respectivi e inclus și costul unui plin de combustibil (la preţul per litru convenit de către firmă) . În cazul în care returnați mașina fără să faceți plinul, acești bani vă vor fi reținuti de pe card.
Un lucru care mi s-a părut interesant a fost faptul că, în Italia, atunci când am închiriat mașina de la Hertz, nu mi s-a reținut nici o garanție suplimentară față de cea pentru combustibil. De două ori am avut situația în care prețul per litru s-a dovedit a fi mult mai bun decât cel de la pompă, astfel încât am preferat să returnez maşina cu rezervorul gol. Atenție însă la faptul că, atunci când rezervorul nu e plin (de exemplu e 3/4) tot gol se consideră, sau cel puțin așa a fost în cazul locaţiei din Milano. În Germania, s-a întâmplat o singură dată să returnez fără a face plinul înainte (riscam să pierd zborul), iar în acel caz am plătit doar diferența de litri (la un preț semnificativ mai mare, aproape de dublu).
În calitate de client corporatist (în cazul delegațiilor) am avut parte de diverse oferte şi discounturi semnificative la asigurare atunci când am ales să închiriez maşina în scop personal, însă am încercat să ‘speculez’ reducerile sau să îmi folosesc voucherele primite în urma închirierilor anterioare. O surpriză plăcută a fost în Norvegia unde, pe lângă faptul că am primit o reducere considerabilă pe baza unui voucher primit în Italia, totalul facturat a fost mai mic decât cel din ofertă, cu toate că avea inclusă şi taxa de autostradă şi tunelele (taxă, deloc neglijabilă pentru o ţară cum este Norvegia).
Ultima dată când am făcut o rezervare pentru o mașină nu mai aveam nici un voucher şi din păcate nu era nici o altă ofertă valabilă pentru ce mă interesa pe mine, pentru site-ul de la Hertz, dar a apărut ideea: ce ar fi dacă aş cauta niște coduri de reducere pe net? zis şi făcut: am dat peste câteva site-uri.. şi nimic (atenție să mai ștergeți cookies-urile). Am insistat şi am continuat căutările, astfel încât la final rezultatul a fost unul pozitiv: o reducere de 20%. Unde anume am găsit codul? ei bine aici: http://www.coupons.com/coupon-codes/hertz/ însă, dacă acolo nu găsiți nu ezitați să căutați pe google. Vă poate aduce o economie la bugetul vostru de vacanţă, bani ce pot fi ‘redistribuiți’ pentru a vizita alte lucruri interesante.
Spor la cautat și călătorii inspirate!
În continuare câteva poze cu diverse mașinuțe ce le-am avut de la Hertz, de departe cea mai interesantă experiență a fost cea cu ‘autobusul şcolii’, despre care v-am povestit puțin și aiciCar Rental - închiriat maşini
Pe aceasta am botezat-o Jenny, dar nu știu de unde 😀
Italia - închiriat maşini
Nissan-ul din Norvegia:
Nissan Norvegia - închiriat maşini
Norvegia - închiriat maşini, Nissan
Passat-ul din Franța (închiriat din Italia). O parte din experienta de atunci o puteți găsi aici.
închiriat maşini, Passat
Franta închiriat maşini, Passat

Ne găsiți și pe Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Tips and tricks – pentru închiriat maşini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.