Peisaje de noapte – Orase din Germania

M-am decis să vă povestesc despre vizitele ‘nocturne’ în diverse oraşe, vizite ce mi-au dezvăluit o cu totul altă față a orașului. De multe ori, atunci când orașul doarme, obosit de agitația de peste zi, luminile se aprind, iar peisajele devin aproape de  poveste.

Am să încep această mică serie, cu patru orașe din Germania. De ce le-am ales astfel? Ei bine, toate patru au ceva în comun: le-am vizitat datorită delegațiilor, iar cum în timpul zilei eram la birou, rămânea doar seara pentru a vizita, măcar orașul vechi.

Frankfurt am Main

Frankfurt am apucat să-l cutreier la picior doar noaptea. Asa cum vă povesteam, am ajuns în acest oraș pentru a vizita salonul auto internațional (IAA).

Am pornit din apropierea gării centrale (Hauptbahnhof) și am continuat pe Kaiserstrasse, spre orașul vechi. Am hoinărit pentru mai bine de 3 ore cu aparatul la gât, împreună cu o colegă de serviciu. Spre surprinderea noastră, străzile pietonale erau chiar aglomerate. Să se fi datorat faptului că era sâmbătă seara, iar în zona erau chiar multe cluburi? Tineretul era pe stradă  fie pe jos, fie folosind bicicletele.

 Un alt lucru ce m-a mirat a fost faptul că, deși era sfârșit de septembrie, în Kaiserplatz si Romerberg Platz, terasele erau populate, chiar la acea oră din noapte.

Pe măsură ce ne-am îndepărtat însă de zonele ‘populare’ din orașul  vechi și ne-am apropiat de malul râului Main, agitația a început să dispară, încât am hotărât să revenim spre zona pietonală.  Am preferat să hoinărim cât mai mult, așa că am optat pentru  un donner kebab, de la numeroasele tarabe, pentru a câștiga timp.

Peisaje de noapte - Orase din Germania - Frankfurt Peisaje de noapte - Orase din Germania - Frankfurt Peisaje de noapte - Orase din Germania - Frankfurt Peisaje de noapte - Orase din Germania - Frankfurt Peisaje de noapte - Orase din Germania - Frankfurt

Koln

Este cel mai recent oraș din Germania în care am ajuns. Va povestisem pe scurt peripetiile avute cu avionul în această delegație.  Din păcate aparatul de fotografiat a fost uitat acasă, iar telefonul nu îl poate suplini. Am apucat să văd doar centru vechi și, desigur, Domul. Ce am învățat din aceasta vizită e faptul că din bagaj (fie ca este pregătit pentru o delegație) nu trebuie să lipsească o pereche de încălțăminte comode și fără tocuri, bune pentru cutreierat străzile si magazinele. O parte din faptul că nu am vizitat prea multe s-a datorat singurei perechi de cizme, cu toc mult prea înalt pentru plimbări lungi.

Peisaje de noapte - Orase din Germania - Koln Peisaje de noapte - Orase din Germania - Koln Peisaje de noapte - Orase din Germania - Koln Peisaje de noapte - Orase din Germania - Koln

Nuremberg

In Nuremberg am ajuns de cele mai multe ori dintre orașele enumerate în acest post, iar întâmplarea a făcut să prind câteva momente frumoase în oraș. Despre unul din ele v-am povestit mai demult şi, anume targul de Craciun.

Un alt moment deosebit a fost începutul toamnei și o noapte cu luna plină, când am hotărât să o luam la picior spre castel. Din păcate, de fiecare dată când am ajuns acolo era mult prea târziu şi a trebuit să mă mulţumesc cu o mică promenadă în curtea exterioară a castelului. Spre bucuria mea, aceasta oferă o vedere panoramică asupra orașului. Iarna acolo am găsit un brad imens de Crăciun, frumos împodobit. Şi tot în apropiere, am descoperit un local care, pe mine una, m-a impresionat şi pe care l-am frecventat la fiecare vizită. Un loc ‘altfel’ decorat, cu mâncare tradițională bună de tot si anume, Hexenhausel. Dar despre acestea, promit să revin cu o poveste.

Peisaje de noapte - Orase din Germania - Nuremberg

Peisaje de noapte – Orase din Germania – Nuremberg

Peisaje de noapte - Orase din Germania - Nuremberg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Nuremberg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Nuremberg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Nuremberg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Nuremberg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Nuremberg

Regensburg

In Regensburg am ajuns la interval de o zi de Frankurt. De fapt, pot să spun ca am condus direct de la salonul auto până în Regensburg. A fost pentru prima dată când, sub influenta mașinilor ce îmi intraseră în sânge la salon, am depășit limita anterioară de 180Km/h pe autobahn și, tot pentru prima dată, când am prins un ‘stau’ în adevăratul sens al cuvântului, încât la intrarea în oraș, cei 8 km i-am parcurs în aproape o oră, cu toate că era noapte.
Am găsit relativ ușor hotelul la care eram cazați, foarte aproape de centru vechi.  Au urmat doua zile pline de conferințe software, fiind acolo în interes de serviciu. Dar serile am ales să cutreieram orașul, în special Altstadt, malul Dunării. Am descoperit câteva locuri extraordinare de mâncat si nu numai.

Regensburg se mândrește că ar fi cel mai vechi oraș din Germania, păstrând elemente arhitectonice din vremea romanilor.  Într-adevăr e unic. Cred că aş putea să mă pierd pe străduțele lui pentru ore întregi. Multe din ele păstrează piatra cubică. Pentru mine, Regensburg înseamnă un melanj echilibrat între cultură, istorie și prospețime.

Peisaje de noapte - Orase din Germania - Regensburg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Regensburg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Regensburg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Regensburg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Regensburg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Regensburg Peisaje de noapte - Orase din Germania - Regensburg

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

This entry was posted in Germania, Impresii de vacanta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Peisaje de noapte – Orase din Germania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.