15. Koln – Nordrhein-Westfalen

 Koln - Nordrhein-Westfalen

Am plăcerea să vă prezint ultimul şi cel mai ‘proaspăt’ capac: Koln. Cum putea să fie altfel
călătoria decât tot cu peripeții? În teorie, trebuia să ajung în Koln încă din februarie, dar practica a făcut posibil acest lucru doar în martie.
Am zburat în interes de serviciu, ca urmare nu am apucat să vizitez orașul. Hotelul destul de central, facilita plimbările în orașul vechi. Cum era de așteptat, zona centrală reprezintă un adevărat magnet pentru turiști. Nu am vizitat nimic,in puținul timp rămas după serviciu, doar am hoinărit  pe străzi, am văzut domul.. și cam atât. Dar mi-am format o prima impresie: un oraș mai murdar, mai latin decât cele din Bavaria. Un oraș în care gaseşti magazine deschise pana la ora 24 (da, 12 noaptea în Germania!), unde blonzii sunt exemplare rare și germana e la fel de bună ca şi a mea, unde berea (Kolsch) se bea din pahare ‘Berzelius’ de 0.2, cel mult de 0.3l, și unde într-o rază de un km am descoperit 6 magazine ‘roz’.
Îmi doresc să îl iau la picior si să îl descopăr, să șterg această impresie, sper să am această oportunitate. Şi sper ca data viitoare Nikky (aparatul meu de fotografiat) să nu fie uitat acasă. Şi nici Lufthansa să nu mai facă grevă şi să am zboruri anulate.

This entry was posted in Germania, O mie si unul de capace and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to 15. Koln – Nordrhein-Westfalen

 1. Noemi says:

  Hotelul la care am stat noi în Koln are lângă “primul sex-shop pentru gay din Germania” :-))
  Nu ştiu cum poţi să uiţi aparatul foto, chiar dacă e o călătorie de serviciu. It’s a must când pleci de-acasă 😉

  • Flori Naghiu says:

   Am fost cu capul in nori, si stresata de workshop.. e singura mea explicatie. de obicei il iau pe oriunde (m-a salvat jucaria noua, telefonul ;)..)

 2. Ana says:

  Catedrala gotică din Koln e pe lista mea cu obiective de vizitat. Am o preferinţă pentru stilul gotic.

  • Atunci, pe când un post pe blogul tău cu catedrala evanghelică din Sibiu? 🙂 O consider cea mai frumoasa construcție în stil gotic din Transilvania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.