Padiş (BH) in decor de iarna

Rândurile acestea le scriu cu o bucurie mare: de curând am apucat să urc cu mașina la Padiş , pe un drum nou, refăcut, marcat pe două benzi, de  o frumusețe aparte. Nu e spectaculos de condus, sunt puține curbe ace de păr, și ajunge ‘doar’ 1420m. Am fost și plăcut surprinsă că erau aruncat pietriș și material antiderapant, pe o porțiune de mai mult de 8km. Spre platou  totuși gheața era regină şi pe drum. Din Pietroasa până sus la Cabana Padis sunt aproximativ 26km, iar pana în Boga drumul șerpuiește de-a lungul apei, fără a urca însa prea mult ca altitudine.

Nu am urcat până sus la Biserica Moţului, aveam echipament de munte doar parțial, iar vântul puternic parca tăia. Am fost descurajată şi de urmele de lăbi din zăpadă.  Se poate urca şi cu bicicleta până acolo, lucru dovedit de un ciclist maghiar ce l-am găsit sus pe platou. Cel puțin mie îmi indica bordul mașinii zero grade..

Din păcate, în stațiunea Boga drumul încă nu e reparat. Am vrut să surprind în cateva poze cascada înghețată, dar am renuntat din cauza ravenelor din drum, riscam să dau cu scutul mașinii (deși are garda destul de sus).

Vă las în continuare în compania pozele, sper sa determine să vizitați zona. Este cu adevărat desprinsă dintr-o poveste a prințesei zăpezilor. drum Padiş

Padiş iarna (16)

Padiş iarna (14) Padiş iarna (13) Padiş iarna (12) munţii Apuseni - peisaj de iarnă urme pe zapadă Peisaj de iarnă in munţii Apuseni Peisaj de iarnă Peisaj de iarnă prin munţii Apuseni Padiş drum inchis peisaj de iarna - Padiş peisaj de iarna in Padiş Padiş iarna Padis iarna (1) Padis iarna (2) Peisaj de iarnă in munţii Apuseni Padiş iarna (23) Padiş iarna (22) Boga Peisaj de Apuseni Peisaj de iarnă in munţii Apuseni Peisaj de iarnă in munţii Apuseni Drum de iarnă in munţii Apuseni Peisaj de iarnă in munţii Apuseni

This entry was posted in Impresii de vacanta, Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Padiş (BH) in decor de iarna

  1. Pingback: Targul mesterilor populari - Beius | Bucketlist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.