Tunelul de lumini din centrul Sibiului

    Ei bine, motivul principal pentru care am ținut neapărat să ajungem în weekend-ul care tocmai a trecut prin Sibiu a fost montarea, în premieră pentru România, a unui tunel luminos, construit din becuri de tip LED, de către Primăria Municipiului Sibiu împreună cu firma italiană De Cagna. Bineînțeles, cu această ocazie, am pușcat doi iepuri dintr-un foc, am participat la acest eveniment şi am vizitat târgul de Crăciun din Sibiu.
Deşi, în primă fază, am dorit să facem doar o simplă oprire prin Sibiu şi să plecăm mai departe, am avut o plăcută surpriză pe booking.com, să găsim o cameră la un hotel la un super preț, care era exact ce ne doream, adică foarte aproape de Târgul de Crăciun şi cât mai “child friendly” deoarece, spre acest eveniment, am pornit cu fetiţa noastră.
Într-adevăr, hotelul era conform descrierilor de pe Booking şi de pe Tripadvisor. Când am făcut rezervarea am specificat că dorim un pat matrimonial, dar am uitat să menționăm că o să ajungem şi cu o fetiţă de aproape cinci luni.  Spre bucuria mea, la recepție m-au liniștit prin faptul că nu era nicio problemă din partea lor, ba chiar mai mult ne-a întrebat dacă nu dorim şi un pătuţ pentru fetiță. Bineînţeles că am luat această facilitate şi imediat după ce a făcut formalităţile pentru check-in recepţionera a pornit să ne prezinte camera şi să ne aducă acel pătuţ pentru bebeluși. Când am intrat în cameră am avut plăcuta surpriză să găsim cel mai lat pat în care am dormit vreodată. Am primit camera cu numărul 11 – Luxembourg şi era exact cum ne doream. După ce am văzut ce pat imens avem în cameră nu ne-am mai dorit să o punem pe fetiţă în acel pătuţ, ci să doarmă în pat cu noi.

Hotel Casa Luxemburg Sibiu- Camera 11 Hotel Casa Luxemburg Sibiu- Pat imens in  camera 11 Hotel Casa Luxemburg Sibiu- Birou camera 11 Hotel Casa Luxemburg Sibiu- Baia camera 11
Singurul inconvenient al acestui hotel este referitor la locul de parcare. În faţa hotelului, în Piaţa Mică este organizată o parcare din partea Consiliului Local Sibiu, unde preţul pe oră de parcare este de 2 Ron. Pentru a parca pentru o perioadă mai lungă e recomandat să scoţi maşina din această parcare şi să cauți un loc de parcare pe străzile lăturalnice. Oricum, din partea hotelului primeşti la recepţie, în mod gratuit, tichete de parcare pentru acele străzi.

Piata Mica Sibiu si turnul Sfatului Sibiu Piata Mica Sibiu
Pentru masă am ales tot un restaurant din acea clădire în care, sincer, ne-am simțit ca la o creșă, în sensul bun al cuvântului.  Aproape la fiecare masă era câte o familie cu un copil micuț. In interiorul acelui restaurant era organizat un mic spațiu de joacă pentru cei mici. O idee super, laşi copilul în acel spaţiu de joacă, iar tu ca şi părinte poţi să stai liniştit la masă şi să-ţi vezi de ale tale.
Bun, dar să revin şi la tunelul de lumini , principalul motivul pentru care am ales să vizitam Sibiul în acest weekend.
Tunelul luminos a fost montat pe strada Nicolae Balcescu, cu ocazia evenimentului Sibiu Lights and More. A avut o înălțime de 24 de metri şi o lungime de 40 de metri, iar construcția a fost realizată din peste 55000 de leduri. Costul acestui eveniment s-a ridicat la peste 20.000 de euro, dar a meritat pe deplin acești bani.
In continuare câteva poze si un clip video de la acest eveniment, dar şi de la Târgul de Crăciun Sibiu:

Targul de Craciun din Sibiu Targul de Craciun din Sibiu Targul de Craciun din Sibiu - Atelierul lui Mos Craciun Targul de Craciun din Sibiu - Plasa de Stele Plasa de Stele Plasa de Stele - Targul de Craciun din Sibiu Targul de Craciun din Sibiu - Decoratiuni de sarbatoare Targul de Craciun din Sibiu - Jucarii pentru copii Targul de Craciun din Sibiu - Cadouri decorative Targul de Craciun din Sibiu - Plasa de stele si bradul din piata Targul de Craciun din Sibiu - casuta cu artizanat Targul de Craciun din Sibiu - prin targ Targul de Craciun din Sibiu Targul de Craciun din Sibiu Tunelul de lumini Sibiu - Lights and More Str Balcescu Tunelul de lumini Sibiu - Lights and More - 55000 led-uri Tunelul de lumini Sibiu - Lights and More Tunelul de lumini Sibiu - Lights and More Tunelul de lumini Sibiu - Lights and More Tunelul de lumini Sibiu - Lights and More Tunelul de lumini Sibiu - Lights and More Tunelul de lumini Sibiu - Lights and More - intrare Tunelul de lumini Sibiu - Lights and More Turnul Sfatului din Sibiu

Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Youtube, Google +:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

http://twitter.com/bucketlistro

http://www.youtube.com/user/bucketlistro

google.com/+BucketlistRo

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Impresii de vacanta, Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Tunelul de lumini din centrul Sibiului

  1. Pingback: Links – 22.12.2013 -- fulgerica's blog – Doza ta zilnica de distractie

  2. Pingback: Randuri de citit in weekend (#20) | Blog de calatorii morisca.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.