Sărbătoarea narciselor – Zerveşti,Caraş-Severin

 Anul trecut, puțin după data de 1 mai, o prietenă bună de-a mea a propus o ieșire de o zi,duminica, într-un loc din apropierea Timișoarei și anume Zerveşti.  Nu știam prea multe despre locație și nici de eveniment, dar cum afară se încălzise şi am auzit cuvântul cheie ‘narcise’ am acceptat de îndată invitația.  Aşa cum se întâmpla de cele mai multe ori, ieșirile spontane, sunt printre cele mai reușite. Am pornit puțin înainte de prânz la drum. Locația se afla între Caransebeș şi Muntele Mic, înainte de Turnu Ruieni.

Am găsit cu ușurință drumul spre platoul unde se sărbătoarea Festivalul Narciselor. Muzică populară, mici şi grătare de vânzare la cele două tarabe organizate, şi nu foarte multă lume. Am luat prânzul în aer liber, după care am pornit să culegem şi noi narcise.  Deși erau mulți cei aflați în poiană, ne-a fost ușor să ne întoarcem cu câte un buchet imens de flori, după o plimbare de o oră. Am mai asistat puțin la spectacolul artiștilor populari înainte să ne întoarcem în Timișoara. Pentru mine, această sărbătoare a avut un iz de serbare câmpenească.

Poiana Narciselor Zervesti 9

Poiana Narciselor de la Zerveşti, sau rezervația naturală ”Fâneața cu Narcise” se întinde pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare, unde narcisa de munte crește spontan. Deși inițial festivalul ‘Sărbătoarea narciselor’ a început în 1965, în 2012 când am fost şi eu în zonă, se ținea doar ediția a XI-a.

Poiana Narciselor Zervesti 8 Poiana Narciselor Zervesti 7 Poiana Narciselor Zervesti 6 Poiana Narciselor Zervesti Poiana Narciselor Zervesti 4 Poiana Narciselor Zervesti 3
Poiana Narciselor Zervesti 1Poiana Narciselor Zervesti

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

This entry was posted in Impresii de vacanta, Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sărbătoarea narciselor – Zerveşti,Caraş-Severin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.