Plane spotting – Aeroportul Traian Vuia, Timişoara

Cu o oarecare întârziere, vă povestesc despre un eveniment din Timișoara, la care am avut deosebita placere să particip și anume, sesiunea de “plane spotting” din 5 iunie, de la aeroportul Traian Vuia.

Evenimentul nu a fost primul de acest fel organizat de către aeroportul din Timișoara și, sper eu,  nici ultimul.  Mi-am dorit demult să pot fotografia mai de aproape avioanele, să fiu cât se poate de aproape de pistă atunci când aterizează sau decolează pentru a le surprinde.

Am plecat de multe ori în excursii şi delegații de pe acest aeroport, dar nu am avut niciodată oportunitatea de a sta pe îndelete şi de a poza. Am mai avut o tentativă în aeroportul din Istanbul, dar cu toate că aveam filtru de polarizare, pozele prin geam cu obiectivul de zoom nu au fost deloc mulțumitoare.

Ce trebuie făcut pentru a participa la o asemenea sesiune? Ei bine, în primul rând să știți de eveniment şi să vă depuneți în timp util cererea de participare la biroul de relații publice, apoi să vă țineți degetele încrucișate să fiți în primii zece doritori.  Pe urmă să aveți cu ce fotografia…,  deși am văzut că se fac poze şi cu telefonul, am reale dubii de performanță.

Cu ce am pozat eu? Ei bine, un Nikon D5000 şi un obiectiv 70-300+ filtru UV. În poze vedeți ce folosesc adevărații profesioniști 😉

Ce am reușit să surprind în cele 4 ore de spotting: aterizările Carpatair pentru zboruri locale, la unu unu , Lufthansa şi Wizzair la doi nouă, plecările celor de Carpatair (Moldavian si avionul închiriat de la LOT), Lufthansa şi Wizzair.

De asemenea, norocul a făcut să surprinde şi sesiunea de antrenamente ale elicopterelor Puma, de la Flotila 71 Giarmata, avioane de agrement în ‘vizită’ deasupra aeroportului, cât şi plecarea avionului Cargo de la DHL. Am avut noroc de o vreme numai bună pentru stat cu ochii pe cer, am prins şi ”golden hour”, cu toate că dimineața în Timişoara era o vreme mizerabilă, cu vânt şi ploi.

Si înainte să vă las în compania pozelor, doresc să mulțumesc ‘zânelor mele bune’ (se ştiu ei cine) că au făcut posibilă această bucurie pentru mine:  Mulțumesc! 🙂

TSR IUNIE 2013 TSR IUNIE 2013 Carpatair TSR IUNIE 2013 TSR IUNIE 2013 Carpatair plane spotting Lufthansa plane spotting wizzair Wizzair plane spotting TSR IUNIE 2013 Wizzair plane spotting TSR IUNIE 2013 011 TSR IUNIE 2013 Wizzair TSR IUNIE 2013 Wizzair plane spotting TSR IUNIE 2013 014 plane spotting TSR IUNIE 2013 015 Lufthansa Lufthansa avion Carpatair Wizz Wizz landing Moldavian LOT plane spotting TSR IUNIE 2013 023 plane spotting TSR IUNIE 2013 024 Canon plane spotting TSR IUNIE 2013 026 Lufthansa la Timisoara Lufthansa Regional plane spotting TSR IUNIE 2013 029 plane spotting TSR IUNIE 2013 030 plane spotting TSR IUNIE 2013 031 plane spotting TSR IUNIE 2013 032

plane spotting TSR IUNIE 2013 001

Ne găsiți și pe  Facebook:

http://www.facebook.com/Bucketlistro

This entry was posted in Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Plane spotting – Aeroportul Traian Vuia, Timişoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.