Magazinul lui Mos Craciun, din Rotterdam

Rotterdam-ul am apucat să îl văd doar pentru scurt timp, pe înserat, într-o sâmbătă, la începutul lunii decembrie. Am parcat undeva în centru şi am pornit pe jos în descoperirea orașului. Ce ne-am propus e să vedem cât se poate de mult în puținul timp pe care îl aveam la dispoziție şi atât cât ne țineau bateriile după un zbor şi ceva mai mult de 500 de km conduși. Orașul nu păstrează nimic ‘vechi’, mustește de nou şi arhitectură modernistă. Hoinărind pe străzi, în drumul nostru spre port şi podul Erasmus, am remarcat ceva ce pe mine m-a impresionat: faptul că se stătea pe terasă afară, lângă focuri din niște pseudo-șeminee, de cele mai multe ori cu o cană de vin fiert. Din păcate, mai având de condus în acea seară, nu am putut să mă bucur de acest lucru.

Magazin jucarii 001 Terasa FocAtunci când am ajuns pe podul Erasmus, simbol al orașului, şi am privit una din insulele din apropiere, am avut pentru prima data senzația că, totuşi, spiritul Crăciunului e prezent şi în acel oraş. Imaginea, pe înserat, se asemăna  cu cea zugrăvită pe o cutie muzicală.

Rotterdam Rotterdam - by nightÎntorcându-ne spre centru, am remarcat o petrecere de Crăciun pe mal și, din nou, afară focul de bușteni.

Rotterdam - petrecere

Surpriza cea mai mare şi mai frumoasă a fost pentru mine, descoperită în centru. Vreau să subliniez faptul că Rotterdam nu are o piață de Crăciun, dar cu toate acestea, spirtul Crăciunului era prezent. L-am descoperit privind vitrina unui magazin, ce părea să îl aibă ca şi patron pe însuși Mos Crăciun. Preț de câteva minute bune am zăbovit admirând decorațiunile și jucăriile de acolo, simțindu-mă parcă în decorul filmului ‘Miracolul de pe strada 34’. Mi-a părut rău că nu am ajuns mai devreme, încât să pot să cumpăr ceva ca amintire, dar am profitat din plin să fotografiez pe îndelete.

Magazin si cafenea Magazin la numarul 292Rotterdam Mazagin jucarii 028 magazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii ren Rotterdam Magazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii Rotterdam Magazin jucariiMagazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii Rotterdam Magazin jucarii Magazin jucarii Magazin jucarii Magazin jucarii  Magazin jucarii Magazin jucarii

Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Youtube, Google +:

http://twitter.com/bucketlistro

http://www.youtube.com/user/bucketlistro

google.com/+BucketlistRo

This entry was posted in Olanda and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Magazinul lui Mos Craciun, din Rotterdam

  1. Pingback: Randuri de citit in weekend (#20) | Blog de calatorii morisca.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.