Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea

Expoziţia de trenuri în miniatură care se desfăşoară weekendul acesta (10 – 11 mai 2014) în Oradea a fost organizată de Clubul feroviar Crișana, cu sprijinul Colegiului Naţional Iosif Vulcan din Oradea. La această expoziție au mai participat şi alți expozanți, printre care: Clubul de Modelism Feroviar ‘Baross Gabor’ din Veszprem , Clubul Feroviar București,  Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klubdar, dar şi alți modeliști feroviari din ţară (Arad şi București)

Colegiului Naţional Iosif Vulcan din Oradea
In cadrul expoziției din Oradea au fost expusă stația CFR Holod de pe linia Oradea Est – Vaşcău.
Cu acest prilej am aflat că această linie a fost deschisă la  data de 14 noiembrie 1887, dar în momentul de faţă, din cauza alunecărilor de teren, linia a fost dezafectată. Se pare că statul român nu va lua nicio măsură pentru a sprijini refacerea acestei linii.

stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău
Clubul Feroviar Crişana a realizat o machetă a gării din Holod (scara 1:87), bazându-se pe fotografii de la începutul anilor ’80 şi astfel macheta gării Holod face parte din traseul dioramei modulare.
Gara Măgurele şi halta Măgurele Nord  au fost expuse de Clubul Feroviar Bucureşti. Aceste machete au fost realizate după stațiile din nordul municipiului Ploiești.  Gara Măgurele şi halta Măgurele Nord   se găsesc la o distanţă de 25km faţă de Ploiești pe ruta Ploiești – Măneciu.
Gara  Hajmáskér din Ungaria – macheta este realizată după stația de pe linia ce leagă orașele Székesfehérvár si Szombathely din Ungaria. Ca şi fapt divers, această machetă reprezintă retragerea trupelor sovietice din Ungaria.

Gara  Hajmáskér din UngariaTot pe aceeași tema ( a miniaturilor) mai recomand şi articolul legat de vizita noastră la Mini Europe din Bruxelles.

In continuare vă las să admirați fotografiile pe care le-am făcut la această expoziție.  Am folosit un Nikon D 5100, cu două obiective, 18 – 105  si 55 – 200:

Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea Diorama în miniatură la Oradea Diorama în miniatură la Oradea Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău stația CFR Holod de pe linia Oradea Est - Vaşcău

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Expoziţie de trenuri în miniatură la Oradea

  1. Florinbad says:

    Unii pasionati de diorame isi golesc apartamentul de mobila si isi construiesc diorama timp de luni de zile, in 2-3 camere, punand la bataie cel putin 25.000 de euroi. Apoi dau sfoara in tara despre diorama realizata de ei si pun o taxa de intrare in apartament de 10 lei.
    Felicitari pentru relatare si pentru fotografii! Sunt excelente. Cu aparatul meu de fotografiat, ultrasofisticat si ultraprofesionist, de ultima generatie, Nikon Coolpix L21 (8 megapixeli), n-as putea realiza asemenea fotografii 🙂

    • Mulțumesc Florin pentru apreciere ! Sincer, nu credeam că e un hobby asa de costisitor. La expoziție am auzit despre ce sume se vehiculează pentru realizarea unor diorame și am rămas șocat.

  2. Am vazut si eu una la Sinaia si te fascineaza, chiar daca esti adult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.