Din călătorii adunate

                Poate vă întrebați cu ce ne întoarcem de fiecare dată din excursiile făcute, pe lângă o grămadă de poze şi de amintiri. Ei bine…. marea majoritate a suvenirurilor pe care le aducem sunt reprezentate de celebrii magneți de frigider. Poate pentru unii este considerat un kitsch, dar pentru noi a devenit o adevărată preocupare. Când ajungem într-o anumită destinație căutam magnetul care să redea cel mai bine locul respectiv.

                De ce am ales sa colecționăm acești magneți?

                Pai, în primul rând, sunt cele mai ieftine suveniruri, redau cel mai bine locul pe care îl vizitezi şi cel mai important lucru, nu ocupă mult loc în bagaj.

                De multe ori când mergem în vizită la cineva acasă primul loc la care mă uit în casa respectivă  este la frigider….:))… Nu, nu .. nu vă gândiți că mă uit înăuntrul frigiderului 🙂  Mă uit doar la magneții aplicaţi pe frigider pentru a şti cu cine stau de vorbă. Fie că sunt aduși de persoana respectivă, fie că sunt primiți de la un prieten care a fost plecat prin ceva excursie, fiecare magnet o să aibă ceva poveste de spus. Am întâlnit puţini călători pe care să nu îi pasioneze acest tip de suvenir.

Magneti www.Bucketlist.ro Din călătorii adunate

                Un alt suvenir pe care îl cumpăr din călătoriile noastre sunt sticlele de vin. Şi uite așa am adunat peste 400 de sticle de vin, marea majoritate sunt cumpărate de mine, dar am şi multe aduse de prieteni care au fost prin diverse colţuri ale lumii şi care s-au gândit şi la noi. Avantajul acestui tip de suvenir este faptul că îi creşte valoarea pe an ce trece 🙂 Singurul inconvenient este că, deoarece locuim la bloc, a trebuit să găsesc o pivniță unde să le ţin şi din păcate nu este în apropiere, dar până la urmă,  acest lucru constituie şi un avantaj deoarece mă pot abține tentației de a le consuma 🙂

                În rest, din fiecare excursie pe care am făcut-o, am căutat să cumpăr ceva pe cât se poate de tradiţional. De exemplu, de la Disney niște urechiuşe de Minnie, din Bulgaria dulceață de trandafir, din Veneția – mască de carnaval şi obiecte de Murano, din Suedia un troll,  din Hallstat o sticluța cu celebra lor sare, din Barcerlona – o miniatură după Casa Battlo, din Paris – turnul Eifel în miniatură, de la târgurile de Crăciun globuri şi diverse decoraţiuni ş.a.m.d. lista poate continua.

                Acum, că scriu acest articol, mi-am adus aminte si de o chestie haioasă, că tot veni vorba despre suveniruri.

În anul 2006 ne făceam luna de miere în Tunisia şi după câteva ture prin bazarurile  lor ne-am ales cu aproape un geamantan de suveniruri.  Nu știu ce ne-a apucat atunci, dar ne-am ales cu o narghilea, o moschee în miniatura, sticle de vin şi multe alte chestii specifice zonei, dar care toate erau fragile. Ei,…  nici prin cap nu ne-a trecut ca manevrarea bagajelor din aeroport poate sa fie așa de dură întrucât aproape tot ce aveam in acel bagaj s-a făcut ţăndări, deşi bagajul avea pereți destul de rigizi si fiecare produs in parte era ambalat corespunzător.  Cum am ajuns acasă si am desfăcut bagajul aproape tot era spart, mai puțin narghileaua, în rest nimic întreg. Ce să fac 🙂 …. asta e …. pot sa spun că cel puțin dacă vine vorba de aceea moschee, a fost cel mai complicat puzzle pe care l-am făcut vreodată, dar am reușit 🙂

Acest articol face parte din seria de articole dedicate amintirilor dragi şi suvenirurilor aduse din călătorii scrise de unii dintre cei mai buni bloggeri de travel din Romania. Vă invit, deci să citiți şi articolele scrise de:

Imperator travel

Blogul Larisei

Hai la Bord

Funtur

Catherinecrossroad

1001calatorii

Adriana Cocic

Aliceee traveler

Airlines travel

Elena Ciric

Lucian Hirsu

Hai-Hui Stangaci

Tomata cu scufita

Oanachris-calatoriprinlume

 

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

24 Responses to Din călătorii adunate

 1. Pingback: Ce imi ramane dupa o excursie – in casa sau in memorie?

 2. Pingback: Din casa unui calator pasionat de avioane | Airlines Travel

 3. Pingback: Biroul de călătorii | 1001 Călătorii

 4. Pingback: Amintiri în casa unui călător – ce păstrezi din visele tale : FUNTUR

 5. Pingback: Cum recunoști casa unui călător… | Bialog

 6. Pingback: Ce se găseşte în casa unui călător?

 7. Larisa says:

  Mamaaa, cata colectia de magneti! :)) Fain tare!
  Eu am vreo 2-3 :)), mi-era lene sa-i dau jos cand spalam frigiderul si am renuntat sa mai cumpar.

 8. Bia says:

  Foarte frumoși sunt magneții și ai atât de mulți! Masca aceea venețiană de la mijlocul frigiderului mi-a furat imaginea, este deosebită 🙂
  Îmi place și ideea cu sticlele de vin, numai că uneori eu călătoresc fără bagaj de cală și nu prea am cum să le transport acasă 🙁

 9. Pingback: Ce-am adus eu din călătorii | Elena Cîrîc Blog

 10. Anda says:

  Cel mai interesant puzzle de care am auzit pana acum! Imi pare rau ca ati pierdut toate suvenirurile, dar pana la urma este si asta o amintire!

 11. Pingback: Trofee de prin calatorii adunate - miniCalatorii in trei

 12. Adriana says:

  Si eu care credeam ca am cam multi magneti 🙂 Noi am reusit sa aducem o narghilea din Egipt. N-aveam prea mari sperante ca o sa ajunga cu bine acasa, dar am avut noroc.

 13. Pingback: În casa călătorului « Catherine's crossroad

 14. Pingback: Trofee de calatorie | Lucian's Blog

 15. Pingback: Colțul călătoriilor | Tomata cu scufita

 16. diana says:

  eu te invidiez pentru sticlele de vin 🙂

 17. timp liber says:

  Foarte frumos. Am inceput si eu de curand sa colectionez magneti 🙂
  Eu cred ca trebuie sa cumperi inca un frigider

 18. Adriana says:

  Mai e putin si nu mai ai unde pune un ac pe acel frigider 🙂 Sau se incearca pe partile laterale?
  Felicitari pentru colectia impresionanta de suveniruri.
  Sunt dovada vie a calatoriilor, amintirilor de peste ani.

 19. Voichita says:

  Depun marturie ca fotografia cu frigiderul nu e facuta in Photoshop :))

 20. Pingback: Biroul de călătorii | 1001 calatorii

 21. Pingback: Suveniruri din călătorii | Călători Prin Lume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.