4. Graz – probabilitati de primavara

Graz

In Graz am ajuns primăvara, cu ocazia unui curs de matematici speciale la TUG. A fost printre ultimele ‘beneficii’ ale doctoratului, si in acelasi timp o reintalnire cu prima dragoste, matematica. Nu de putine ori, m-am gandit dupa ce am participat la cursul acesta, cat de mult din teoria de la ‘Random Walks’ se aplica si in viata de zi cu zi.. Dar, sa lasam totusi stiinta si teoria deoparte :).

Am avut posibilitatea sa descopăr orașul mai pe îndelete în cele doua săptămâni cat le-am petrecut acolo. Mai mult la prânz, si după-masa, după cursuri. Din Timisoara, aveam câteva posibilități să ajung: fie cu autocarul, ceea ce implica o noapte pe drum, fie cu trenul via Viena, sau o combinație intre avion (Austrian Airlines) pana in Viena si tren. La vremea respectiva, Baby era doar pe lista de asteptare ;).  Spre mulțumirea mea s-a întâmplat sa prind săptămânile de dinainte de Floriile sărbătorite de catolici. Astfel, am putut sa vad si eu ornamentele de Paste sub forma de oua agățate in copaci, să prind înverzirea si înflorirea propiu-zisa a orașului. De asemenea, am avut bucuria sa ma întâlnesc cu o prietena și fosta colega de grupa din facultate, ce se afla într-o delegație mai lunga in Graz. Ea a fost cea care m-a inițiat atât în descoperirea orașului, cat si a zonelor Alpine ale Grazului. Mulțumesc, Ramo & Raul! 🙂

Fiind al doilea oras al Austriei, si aproape de Alpi, Graz are multe de oferit turiștilor sai. In afara traseelor montane, ce m-a impresionat cel mai mult au fost: Schlossberg, cu al lui ceas cu turn, trenulet si lift, Murinsel (insula artificiala de pe raul Mur), Alien House (Kunsthaus),Hauptplatz, Landhause,Schloss Eggenberg. De asemenea ca tot pomeneam in episodul trecut de capitale europene ale culturii, in 2003, Graz a purtat acest titlu. Ca si remarca special, Graz a fost singurul oras european cu acel statut in 2003. Din Graz am pornit prima excursie spre Maribor.

 

This entry was posted in Impresii de vacanta, O mie si unul de capace and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 4. Graz – probabilitati de primavara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.