Din călătorii adunate

                Poate vă întrebați cu ce ne întoarcem de fiecare dată din excursiile făcute, pe lângă o grămadă de poze şi de amintiri. Ei bine…. marea majoritate a suvenirurilor pe care le aducem sunt reprezentate de celebrii magneți de frigider. Poate pentru unii este considerat un kitsch, dar pentru noi a devenit o adevărată preocupare. Când ajungem într-o anumită destinație căutam magnetul care să redea cel mai bine locul respectiv.

                De ce am ales sa colecționăm acești magneți?

                Pai, în primul rând, sunt cele mai ieftine suveniruri, redau cel mai bine locul pe care îl vizitezi şi cel mai important lucru, nu ocupă mult loc în bagaj.

                De multe ori când mergem în vizită la cineva acasă primul loc la care mă uit în casa respectivă  este la frigider….:))… Nu, nu .. nu vă gândiți că mă uit înăuntrul frigiderului 🙂  Mă uit doar la magneții aplicaţi pe frigider pentru a şti cu cine stau de vorbă. Fie că sunt aduși de persoana respectivă, fie că sunt primiți de la un prieten care a fost plecat prin ceva excursie, fiecare magnet o să aibă ceva poveste de spus. Am întâlnit puţini călători pe care să nu îi pasioneze acest tip de suvenir.

Magneti www.Bucketlist.ro Din călătorii adunate

                Un alt suvenir pe care îl cumpăr din călătoriile noastre sunt sticlele de vin. Şi uite așa am adunat peste 400 de sticle de vin, marea majoritate sunt cumpărate de mine, dar am şi multe aduse de prieteni care au fost prin diverse colţuri ale lumii şi care s-au gândit şi la noi. Avantajul acestui tip de suvenir este faptul că îi creşte valoarea pe an ce trece 🙂 Singurul inconvenient este că, deoarece locuim la bloc, a trebuit să găsesc o pivniță unde să le ţin şi din păcate nu este în apropiere, dar până la urmă,  acest lucru constituie şi un avantaj deoarece mă pot abține tentației de a le consuma 🙂

                În rest, din fiecare excursie pe care am făcut-o, am căutat să cumpăr ceva pe cât se poate de tradiţional. De exemplu, de la Disney niște urechiuşe de Minnie, din Bulgaria dulceață de trandafir, din Veneția – mască de carnaval şi obiecte de Murano, din Suedia un troll,  din Hallstat o sticluța cu celebra lor sare, din Barcerlona – o miniatură după Casa Battlo, din Paris – turnul Eifel în miniatură, de la târgurile de Crăciun globuri şi diverse decoraţiuni ş.a.m.d. lista poate continua.

                Acum, că scriu acest articol, mi-am adus aminte si de o chestie haioasă, că tot veni vorba despre suveniruri.

În anul 2006 ne făceam luna de miere în Tunisia şi după câteva ture prin bazarurile  lor ne-am ales cu aproape un geamantan de suveniruri.  Nu știu ce ne-a apucat atunci, dar ne-am ales cu o narghilea, o moschee în miniatura, sticle de vin şi multe alte chestii specifice zonei, dar care toate erau fragile. Ei,…  nici prin cap nu ne-a trecut ca manevrarea bagajelor din aeroport poate sa fie așa de dură întrucât aproape tot ce aveam in acel bagaj s-a făcut ţăndări, deşi bagajul avea pereți destul de rigizi si fiecare produs in parte era ambalat corespunzător.  Cum am ajuns acasă si am desfăcut bagajul aproape tot era spart, mai puțin narghileaua, în rest nimic întreg. Ce să fac 🙂 …. asta e …. pot sa spun că cel puțin dacă vine vorba de aceea moschee, a fost cel mai complicat puzzle pe care l-am făcut vreodată, dar am reușit 🙂

Acest articol face parte din seria de articole dedicate amintirilor dragi şi suvenirurilor aduse din călătorii scrise de unii dintre cei mai buni bloggeri de travel din Romania. Vă invit, deci să citiți şi articolele scrise de:

Imperator travel

Blogul Larisei

Hai la Bord

Funtur

Catherinecrossroad

1001calatorii

Adriana Cocic

Aliceee traveler

Airlines travel

Elena Ciric

Lucian Hirsu

Hai-Hui Stangaci

Tomata cu scufita

Oanachris-calatoriprinlume

 

About Naghiu Ovidiu

Impresii de călătorie de la un pasionat de călătorie.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.