Corturile de la Oktoberfest m-am gândit să fie subiectul ultimului post legat de Oktoberfest Munchen 2013. În continuare am să încerc să vă prezint atât atmosfera din interiorul corturilor de la Oktoberfest, cât şi de pe terasele acestora prin fotografiile şi filmulețele pe care le-am realizat.
Cortul din Oide Wiesn l-am prezentat în articolul trecut şi îl consider cel mai reprezentativ din Oktoberfest. Atmosfera pe care am găsit-o în acest cort se apropie foarte mult de o sărbătoare tradițională autentică. Muzica cântată de fanfară, momente în care se prezentau obiceiuri tradiţionale etc. În cazul meu, nu am căutat neapărat distracția, am cautat o atmosferă cât mai reprezentativă pentru un Oktoberfest autentic. În celelalte corturi se înclină mai mult spre latura comercială, dar din punct de vedere a distracției nu am ce să comentez.
În continuare vreau să vă prezint şi câteva impresii personale de prin corturile pe care le-am vizitat. Nu am reușit să intru în fiecare cort deoarece se așteaptă foarte mult la intrare. Având în vedere că locurile sunt limitate şi de multe ori sunt rezervate cu mult timp înainte, a trebuit să aşteptăm în faţa corturile uneori şi ore bune. Dintre corturile de la festivalul Oktoberfest le-am vizitat pe următoarele:
Cortul Winzerer Fähndl (www.winzerer-faehndl.com)
Cortul este foarte ușor de recunoscut după halba (Maßkrug) Paulaner de 6 metri care se rotește pe un turn. Cortul este în proprietatea familiei Peter si Arabella Pongratz, are o capacitate interioară de 8,450 de persoane, iar pe terasă mai încap încă 2,450 persoane, ceea ce-l face să fie cel mai mare cort de la Oktoberfest. Atmosfera interioară este susținută de formația Die Nockherberger şi buna dispoziție a participanților de berea Paulaner :).
Prețul unui maß (halba de 1 litru) de bere era de 9,8 euro
Si video:
Cortul Schottenhamel festzelt (www.festzelt.schottenhamel.de)
Acest cort este considerat ca fiind cel mai important de la Oktoberfest, deoarece totul începe de aici. Este cortul de unde primarul Munchen-ului dă “cep” primului butoi de bere la începutul Oktoberfest-ului şi strigă celebra replică “O’zapft is!”. Este considerat ca fiind şi cel mai vechi cort care a aparut la Oktoberfest. Cortul din anul 1867 avea doar 50 de locuri. Din anul 1953 a fost construit actualul cort care, împreună cu terasa, ocupă o suprafață totală de 7000 m2.
Cortul actual are o suprafață de 4900 m şi cu o capacitate interioară de 6000 de persoane, dar pe terasa cortului mai încap încă 3000 de persoane. Deşi am așteptat foarte mult timp pentru a intra în acest cort, nu am avut nici o şansă să prindem locuri la o masă din interiorul cortului, aşa că am revenit pe terasa cortului.
Berea care se servește aici este produsă de Spaten-Franziskaner-Bräu, iar un maß de bere costă 9,85 euro.
Cortul Bräurosl / Pschorrbräu-Festhalle
Cortul, proprietate al familiei Georg şi Renate Heide, are o capacitate de 6200 de persoane în interior şi încă 2200 de persoane pe terasa acestuia. Atmosfera din cort este întreținută de formația Ludwig Thoma – Musikanten, iar berea servită este adusă de la Hacker-Pschorr. Prețul unui maß de bere era de 9,8 euro
Cortul Hacker-Festzelt (www.hacker-festzelt.de)
Il consider cel mai frumos cort prin care am fost la Oktoberfest. 🙂 Tavanul frumos decorat cu norișori dau o notă aparte acestui cort, simbolizând cerul albastru al Bavariei. Cortul, proprietate al familiei Roiderer, a fost proiectat de designerul Rolf Zehetbauer, pentru a putea adăposti un număr de peste 6.900 persoane în interiorul cortului, iar pe terasa mai încap încă 2.350 persoane. În cort atmosfera este întreținută de formațiile The Kirchdorfer şi Cagey Strings
Cortul Hochreiter’s Haxnbraterei (www.haxenbraterei.com/)
Un cort mic, dar în care se mănâncă foarte bine, ceva de genul “mic la stat, mare la sfat”. Proprietarii cortului, familia Hochreiter, sunt în permanență în cort si verifică dacă toate lucrurile decurg în mod normal. De obicei sunt super încântat de afacerile de familie în care proprietarii se implică în mod direct, iar acesta este un bun exemplu. Berea care se servește aici este adusă de la Franziskaner şi de la Löwenbräu. Atmosfera este întreținută de formația Die Derbys.
Până data viitoare când voi mai ajunge la Oktoberfest Munchen : “Auf Wiedersehen Oktoberfest Munchen !”
Despre Oktoberfest am mai scris si aici:
www.bucketlist.ro/oktoberfest-munchen-cel-mai-mare-festival-al-berii-din-lume/
www.bucketlist.ro/das-riesenrad-roata-uriasa-oktoberfest-munchen/
www.bucketlist.ro/oide-wiesn-oktoberfest-ul-istoric/
Ne găsiți și pe Facebook, Twitter, Youtube, Google +:
http://www.facebook.com/Bucketlistro
http://twitter.com/bucketlistro
http://www.youtube.com/user/bucketlistro