Turnurile Petronas – cu nasul in nori, la asfintit

 Mi-aș fi dorit ca weekendul acesta să fi ajuns din nou cu ‘nasul în nori’. De data asta să simt şi aerul cum suflă şi peisajele că se derulează asemenea unui film deasupra Maramureșului. Pentru cei care nu ştiu, la Baia Mare a fost fiesta baloanelor cu aer cald. Dar…. a învins oboseala.

Mi-am amintit însă de o altă experiență deasupra norilor şi anume, cea din Kuala Lumpur, din turnurile Petronas. Era un ‘must see’, având în vedere că eram în Malaezia. Încă din prima zi, am pornit într-acolo să vedem de orar şi costuri. La baza turnurilor e un mall, unde am găsit absolut toate brandurile din lumea fashion, la prețuri dintre cele mai colorate.

Mall turnurile Petronas Mall in turnurile Petronas Petronas 05

În Malaezia am ajuns la sfârșitul lui noiembrie. Era cald şi, fiind într-o țară unde creștinismul nu e o religie majoritară, era o senzație ciudată să intru în magazine pline cu decorații de Crăciun.

Petronas Mall

Pentru a prinde un loc să vizităm turnurile a trebuit să ne cumpărăm bilete cu trei zile înainte. Norocul a făcut să prindem astfel apusul sus în turn.

Impresia generală despre Malaezia a fost că este o ţară ieftină astfel, cea mai scumpă taxă de vizitare a fost pentru turnuri şi anume ~40Ron.

Am pornit vizita în jurul orei 17. Pentru început am vizionat o proiecție cu istoria turnurilor. Între anii 1998-2004 acestea au fost cea mai înaltă clădire din lume, o clădire proiectată de către argentinianul Cesar Pelli,  a cărei construcție a durat aproape 2 ani. Au fost finanțate de către firma Petronas pentru a fi folosite ca birouri. Evident că se profită din plin şi de funcționalitatea turistică şi comercială.

Ghidați fiind, am luat liftul până la puntea ce leagă cele 2 turnuri. Am avut la dispoziție vreo 15 minute pentru a face poze şi pentru a admira peisajul, după care am urcat în vârf.

Petronas 23 Turnurile Petronas vedere spre  Public Bank Berhad Vedere din turnurile Petronas  Public Bank Berhad Petronas 19 Petronas 20 Petronas towers skybridge Petronas 22 Petronas 24 Petronas 25 Menara Petronas Birouri in turnurile Petronas Birouri in Petronas Towers Petronas Towers - Birouri Kuala Lumpur Kuala Lumpur vedere generala Petronas 44 Kuala Lumpur skyscrapers

Am avut norocul să prindem vreme bună, iar priveliștea a fost de-a dreptul de vis. Am urmărit asfințitul din turn, precum şi întreaga zonă. Tot sus se poate zăbovi şi la o cafenea deschisă pentru doritori. Tot de către cei de la Petronas a fost finanțat şi circuitul de Formula 1, pe care însă nu l-am vizitat. În 2010, când am vizitat ţara, prețul benzinei era de 1,5 ron/l, fiind una din cele mai ieftine ţări din acest punct de vedere .

Petronas 43 Petronas 48 Petronas 47 Petronas 46 Turnurile Petronas 41 Turnurile Petronas 36 Turnurile Petronas Proiectie Turnurile Petronas Macheta Turnurile Petronas varf varf Turnurile Petronas vedere din varf -Turnurile Petronas
În faţa turnurilor am regăsit şi o construcţie metalică ce reprezintă octanolul.

Turnurile Petronas - octanolul Turnurile Petronas - Petronas Twin Tower Turnurile Petronas - The Petronas Towers Turnurile Petronas - The Petronas Towers si skybridge Turnurile Petronas - The Petronas Towers - varfurile

În spatele turnurilor se găseşte un parc imens, unde am zăbovit aproape o jumătate de zi, în prima noastră zi când am ajuns în Kuala Lumpur.

În mod cert, aceste turnuri merită să fie considerate emblema oraşului Kuala Lumpur şi un simbol al Malaeziei .

Turnurile Petronas -puntea-  The Petronas Towers Turnurile Petronas - Menara Berkembar Petronas Turnurile Petronas - vedere generala-  Menara Berkembar Petronas Turnurile Petronas - front Turnurile Petronas - parc Turnurile Petronas - lac Turnurile Petronas - intrare Turnurile Petronas - vedere generala Turnurile Petronas - reflexii Turnurile Petronas - reflexiiUn alt episod din Malaezia il gasiti aici: http://www.bucketlist.ro/o-ploaie-calda-de-vara-kuala-lumpur-orchid-garden/

This entry was posted in Impresii de vacanta, Malaezia and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Turnurile Petronas – cu nasul in nori, la asfintit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.